A gasztronómia világába is betör a magyar divatmárka

A 20 éves magyar divatcég, a Magenta ínyencségeket árusító webshopját már el is indította, és hamarosan egy hasonló profilú fizikai üzletet is megnyit a vásárlók előtt.

Meglepő újítással rukkolt elő a hazai divatvilágban már 20 éve ismert Magenta.

„Eddig csak ruhákkal kényeztettük vásárlóinkat, most itt az ideje, hogy több érzékszervre hatva, ízekkel és illatokkal is elvarázsoljuk őket. Az ötlet a Covid kezdetekor született meg, amikor be kellett zárnunk két hónapra. Elkezdtünk gondolkodni, hogy mit is csináljunk, de adta magát a helyzet, hogy élelmiszerre mindig szükség lesz. Két éve dolgozunk ezen a webshopon, ami most indult el” – kezdte Dankó Dániel, a Magenta Deli marketing menedzsere, a családi vállalkozás egyik vezetője.

Kézműves mestereket kutattak

A márkától megszokott precizitással kutatták fel a minőségi alapanyagokkal dolgozó kézműves mestereket, látogattak gyárakat és kóstoltak rendületlenül.

„Tudni kell rólunk, hogy a Magenta tervezője, Dankó Ágnes, minden ruha útját végigkíséri. Csak akkor engedi piacra, ha az tökéletes. Ugyanez történt az élelmiszerek esetében is. Csak olyan termékeket forgalmazunk, amit mi magunk is nyugodtan fogyasztunk, és az garanciát jelent arra a minőségre, amit mi évek óta képviselünk” – tette hozzá a marketing menedzser, aki azt is elárulta, hogy az elején még gondolkoztak másik márkanéven, de aztán maradt a jól bevált, pont azért, mert erről már tudják az emberek, hogy mit jelent és mit képvisel.

Szívügyük a hazai gyártás

Napjainkban az egészségünk az egyik legnagyobb luxus, aminek alapfeltétele a minőségi étkezés. A webshopban válogatott prémium élelmiszerek, ital különlegességek limitált darabszámban, etikus körülmények között és a legnagyobb odafigyeléssel készültek.

„Szeretjük a gasztronómiában a különlegességeket és akartunk ennek egy felületet biztosítani, mert bár a nyugati országokban már nagy hagyománya van ennek, Magyarországon talán még csak az elmúlt pár évben kezdett kibontakozni. Szívügyünk a hazai termék gyártása. Bár a világ finomságait gyűjtöttük össze, de fontos koncepció volt, hogy a magyar termelőket is összefogjuk. Szerencsére nagyon sok hazai termelővel ismerkedtünk meg, nagyon jó termékeket gyűjtöttünk össze, amik méltatlanul nem elég híresek. Amit csak lehet megpróbálunk itthonról beszerezni.” – mondta a családi vállalkozásról Dankó Dániel.

Sok nemzetközi termék is elérhető

A hazai termelők mellett a világ minden tájáról is gyűjtöttek különleges, minőségi élelmiszereket. Így került a kínálatukba a legjobb olasz bio kávé, a napfényes Szicíliából, vagy a 100 százalékban természetes tengeri só Ibiza partjairól. Dankó Dániel elmondta: a textíliáik miatt nagyon sok kapcsolatuk van Olaszországból, ezért indultak el ezen a vonalon. „Sok olasz prémiumtermék is megtalálható a kínálatunkban, amiket mi magunk nagyon szeretünk.”

Friss áru, kávézó és franchise

A webshop után 2022. októberében nyílik az első fizikai üzlet Budapesten a 12. kerületben, ahol friss áruval és kávézó-reggeliző résszel várják majd az odaérkezőket.

„Jelenleg csak száraz áru van, nincs hűtött termék, így meg tudtuk oldani, hogy országos kiszállítás legyen. Az üzletben viszont már lesz friss áru: hús, zöldség, gyümölcs, pékáru és tejtermékek is. Ott egy teljes bevásárlást el lehet majd intézni, a hagyományos módon, csak nem hagyományos termékekkel. A terv az, hogy 2023-tól már franchise rendszerben megkezdjük az országos kiskereskedelmi hálózat kiépítését” – tette hozzá a marketing menedzser.

Forrás: Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.