A LouLou visszatért!

LouLou újra Budapesten. Ez a kijelentés azoknak jelent sokat, akik 2009-ben szomorú szívvel vették tudomásul, hogy a Vigyázó Ferenc utcai kulináris szentély, a korát megelőző és a jövőnek példát mutató LouLou bezárta kapuit. Négy év után azonban újraéledt egy „csúcsbisztró” képében, a VI. kerület Székely Mihály utcában.

Bár Rudits Károlyról elsőre azt gondolhatnánk, hogy ő az örök optimista éttermes, hiszen ő indított először Budapesten topgasztronómiát Lou Lou nevű éttermében (amelyet 13 év után bezárt), azonban ő örök pesszimistának jelzi sajátmagát. Most azonban ismét nagy változás következett be életében, hiszen újból megnyitotta régi néven új bisztróját, a Lou Lou-t.

És miért ugyanolyan néven nyitotta meg régi/új helyét, ezúttal a Fausto helyén – amely Pest egyik utcájából egy másikba költözött át? Azt mondja, ő eredetileg Lolát tervezett, de mindenki azt kérdezte tőle: ez most akkor olyan lesz, mint a Lou Lou volt? Igen, kicsit olyan, de azért mégis más: itt a csúcsbisztró-kategóriát célozza meg, amely oldottabb, közvetlenebb, jobban érthető, mint elődje volt. A séf, Nagy Attila a Costesből érkezett. 45 fő leültetésre alkalmas a hely, és Rudits azt vallja, régi „vesszőparipája”, a Michelin-csillag elérése már szinte eszébe sem jut, most inkább topgasztronómiát kínál, modern franciás stílusban.

Cikkünket a novemberi Turizmus Trend - Vendég & Hotel magazinban olvashatja...


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.