A LouLou visszatért!

LouLou újra Budapesten. Ez a kijelentés azoknak jelent sokat, akik 2009-ben szomorú szívvel vették tudomásul, hogy a Vigyázó Ferenc utcai kulináris szentély, a korát megelőző és a jövőnek példát mutató LouLou bezárta kapuit. Négy év után azonban újraéledt egy „csúcsbisztró” képében, a VI. kerület Székely Mihály utcában.

Bár Rudits Károlyról elsőre azt gondolhatnánk, hogy ő az örök optimista éttermes, hiszen ő indított először Budapesten topgasztronómiát Lou Lou nevű éttermében (amelyet 13 év után bezárt), azonban ő örök pesszimistának jelzi sajátmagát. Most azonban ismét nagy változás következett be életében, hiszen újból megnyitotta régi néven új bisztróját, a Lou Lou-t.

És miért ugyanolyan néven nyitotta meg régi/új helyét, ezúttal a Fausto helyén – amely Pest egyik utcájából egy másikba költözött át? Azt mondja, ő eredetileg Lolát tervezett, de mindenki azt kérdezte tőle: ez most akkor olyan lesz, mint a Lou Lou volt? Igen, kicsit olyan, de azért mégis más: itt a csúcsbisztró-kategóriát célozza meg, amely oldottabb, közvetlenebb, jobban érthető, mint elődje volt. A séf, Nagy Attila a Costesből érkezett. 45 fő leültetésre alkalmas a hely, és Rudits azt vallja, régi „vesszőparipája”, a Michelin-csillag elérése már szinte eszébe sem jut, most inkább topgasztronómiát kínál, modern franciás stílusban.

Cikkünket a novemberi Turizmus Trend - Vendég & Hotel magazinban olvashatja...


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.