Aliz + Eszterbauer, a páratlan páros

Lehet megemlékezni különféle borvacsorákról, azonban ha Meződy Aliz budai Remíz éttermében tartják azt a bizonyos borestet, akkor a hely tulajdonosa, háziasszonya kihagyhatatlan a tudósításból, mert vidám, sziporkázó egyénisége meghatározó egy borest folyamán.

Nála tartotta a neves szekszárdi borász, Eszterbauer János, családja 10. borászgenerációjának tagja október 10-én borvacsoráját, amely során a különleges duó feledhetetlen és felhőtlen párost alkotott. Aliz lazasága és profizmusa átütő volt, a borász pedig mindenben alkalmazkodott a hely hangulatához. Például nem külön-külön, egyes ételek előtt hosszan taglalva mutatta be a kóstolt borokat, hanem csupán néhányszor állt a borvacsora vendégei elé, amikor a háziasszony alkalmasnak találta a pillanatot. Ekkor bemutatta az egyre jobban divatba jövő szekszárdi borvidéket, mesélt saját borászatáról és családi pincészetéről, és persze magukról az est főszereplőiről, a kóstolt tételekről.

Eszterbauer borai nemcsak ízviláguk miatt különlegesek, hanem regénybe illő az elnevezésük (Gyöngyöző, No...fiam, Pinceátlag, Tanyamacska, Sógor, Nagyapám, Tivald), és erről is mind hallhatott pár szót a közönség. A borok címkéjének hátulján sem összetételüket, származási helyüket taglalja, hanem egy-egy történetet mesél el, ahogy a családi históriában fent maradt. A hangulatos, családias jellegű borvacsora tételeihez Madarász Gyula, a ház főszakácsa komponált a szekszárdi borok világához tökéletesen passzoló, elegáns ételsort, amelyet mindenki nagy élvezettel fogyasztott el.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.