Április végén nyit a Larus Étterem és Rendezvényközpont

Buday Péter séf, Kozma Kálmán igazgató és ifj. Gundel Károly szakmai vezetésével nyílik április végén Budapest XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ szomszédságában a Larus Étterem és Rendezvényközpont.

A rendezvényközpont konferenciatermében 500 fő széksoros vagy 340 fő körasztalos elhelyezésére lesz lehetőség egy légtérben. A 420 nm-es terem három részre szekcionálható, természetes fénnyel rendelkezik, sötétíthető, szőnyegpadlózott, válaszfalai tökéletesen hangszigeteltek és a kor igényeinek megfelelő modern technikával felszereltek. Az épület kialakításának köszönhetően alkalmas helyszín lehet konferenciák, sajtótájékoztatók, gálavacsorák, termékbemutatók, esküvők, de akár kisebb létszámú tréningek, képzések lebonyolítására. A rendezvényhelyszínhez két szintes, 100 férőhelyes mélygarázs kapcsolódik.

A Larus étterem a magyar gasztronómia újraértelmezését tűzte ki célul, a hazai gasztronómia hagyományainak felfedezésével kistermelők, magángazdaságok kézműves- és bio alapanyagaira alapoz. Az exkluzív étterem látvány hidegpulttal és bárpulttal, 5 m hosszú borhűtő fallal, bor- és pálinkakóstoló sarokkal, és az étteremhez kapcsolódó 105 férőhelyes terasszal várja vendégeit. Az étterem előtt húzódó - a Gesztenyéskertbe benyúló - 150 m2-es terasz kényelmes foteleivel és lounge bútoraival igazi kikapcsolódást nyújt.


Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.