Április végén nyit a Larus Étterem és Rendezvényközpont

Buday Péter séf, Kozma Kálmán igazgató és ifj. Gundel Károly szakmai vezetésével nyílik április végén Budapest XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ szomszédságában a Larus Étterem és Rendezvényközpont.

A rendezvényközpont konferenciatermében 500 fő széksoros vagy 340 fő körasztalos elhelyezésére lesz lehetőség egy légtérben. A 420 nm-es terem három részre szekcionálható, természetes fénnyel rendelkezik, sötétíthető, szőnyegpadlózott, válaszfalai tökéletesen hangszigeteltek és a kor igényeinek megfelelő modern technikával felszereltek. Az épület kialakításának köszönhetően alkalmas helyszín lehet konferenciák, sajtótájékoztatók, gálavacsorák, termékbemutatók, esküvők, de akár kisebb létszámú tréningek, képzések lebonyolítására. A rendezvényhelyszínhez két szintes, 100 férőhelyes mélygarázs kapcsolódik.

A Larus étterem a magyar gasztronómia újraértelmezését tűzte ki célul, a hazai gasztronómia hagyományainak felfedezésével kistermelők, magángazdaságok kézműves- és bio alapanyagaira alapoz. Az exkluzív étterem látvány hidegpulttal és bárpulttal, 5 m hosszú borhűtő fallal, bor- és pálinkakóstoló sarokkal, és az étteremhez kapcsolódó 105 férőhelyes terasszal várja vendégeit. Az étterem előtt húzódó - a Gesztenyéskertbe benyúló - 150 m2-es terasz kényelmes foteleivel és lounge bútoraival igazi kikapcsolódást nyújt.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.