Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet

Az új többcsatornás nagykereskedelmi modell alkalmazásával történt átalakításoknak köszönhetően Kecskemét város és Bács-Kiskun vármegye vendéglátóhelyei és független kiskereskedői ezentúl hatékonyabban bonyolíthatják beszerzéseiket a lánc kecsekméti tagjánál. Az új ruhába öltöztetett egység ünnepélyes átadása november 7-én történt.

Az áruházlánc nemzetközi szinten 2021-ben határozta meg a fő vevőcsoportokra – a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi vásárlókra – építő működési stratégiáját. A stratégia célja kettős:

egyrészről a többcsatornás nagykereskedelmi értékesítés kiteljesítése, másrészről a vállalaton belüli munkafolyamatok hatékonyabbá és egyszerűbbé tétele.

Forrás: METRO Nagykereskedelem
Forrás: METRO Nagykereskedelem

Az új, többcsatornás nagykereskedelmi modell pilléreit az áruházi értékesítés (Cash and Carry), a kiszállítási üzletág, valamint a digitalis szolgáltatások alkotják. A fejlesztés mindegyik területet érinti, de az áruházak és a vevőterek átalakulása a leginkább szembetűnő. Egymás után alakították át az áruházlánc 13 hazai tagját: elsőként a budakalászi egység újult meg, majd következett sorrendben a kelet-pesti, a szegedi, a szombathelyi, a győri, a nyíregyházi, a székesfehérvári, a ferencvárosi, a miskolci, a budaörsi, a pécsi, majd utolsó előttiként a debreceni áruház. A kecskeméti üzlet őszi felújításával pedig a teljes projekt megvalósult.

Nincs megállás

Molnár Balázs
Molnár Balázs
Fotó: METRO Nagykereskedelem

Molnár Balázs áruház- és vonzáskörzeti igazgató elmondta a megnyitón, hogy

a munkálatok ellenére sem esett vissza az áruház forgalma. Azok ugyanis egyetlen perc kiesést sem okoztak az áruház működésében,

hiszen gyorsított ütemben, éjszaka végezték őket három hét leforgása alatt – a vevők kiszolgálása ezalatt folyamatos volt. Kecskeméten energetikai korszerűsítés is történt: a teljes hűtőrendszert és a hűtőbútorokat lecserélték, LED-világítást szereltek fel, és mindez a meglévő napelemparkkal együtt jelenősen csökkenti az áruház energiafelhasználását csakúgy, mint a környezeti lábnyomát.

Profikra szabott hatékonyság minden szinten

Új hűtők a most átadásra került kecskeméti egységnél
Új hűtők a most átadásra került kecskeméti egységnél
Fotó: METRO Nagykereskedelem

Az átalakítások egyszerre szolgálják a vevők által az áruházban folytatott beszerzések és az áruházi kiszolgálás hatékonyságát.

A vásárlói útvonal lerövidült, szélesebb közlekedőfolyosók szolgálják a kényelmes nagy tételben történő vásárlást. A vevők igényekhez igazítva az áruházi térben nagyobb lett az élelmiszereket kínáló terület.

A termékelhelyezéseket a nagykereskedelmi jelleghez igazították: ez 30-40 százalékkal több raklapos kihelyezést, a polcok nagyobb kiszerelésű termékekkel, egységcsomagokkal való feltöltését, és új lépcsőzetes árazási politika érvényesítését is jelentette. A közös ki- és bejárat kialakításával a vevőszolgálat és kassza terület egy térbe került, ami az ügyintézést és az áruházi közlekedést egyaránt meggyorsította.

Mérföldkő jelentőségű esemény

Tóth-Korom Péter
Tóth-Korom Péter
Fotó: METRO Nagykereskedelem

Tóth-Korom Péter értékesítési igazgató, a vállalat Igazgatótanácsának tagja a megnyitón kiemelte: a nagykereskedelmi lánc áruházainak átalakítása és vele párhuzamosan az épületkorszerűsítő, energiahatékonysági beruházások a profi vevők hatékonyabb kiszolgálása mellett arra is felkészíti a kecskeméti egységet, hogy magasabb fokozatba kapcsoljon az értékesítésben.

Az igazgató rámutatott:

az áruház-átadó mérföldkő jelentőségű a 30 éves jubileumát ünneplő magyarországi nagykereskedelem életében, hiszen azt jelenti, hogy a 2024-es év legnagyobb vállalását, a teljes áruházlánc megújítását is teljesítették.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.