Az étterem neve változik, de a barbecue örök!

Nevet változtat és misszióvá szélesíti elkötelezettségét az amerikai barbecue iránt a Kiss Dávid vezette pesti étterem. Ezt jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón az immár Rub & Roll Barbecue étteremben.

Négy és fél éve nyitott meg a Teréz körúton a Budapest Barbecue Company azzal a céllal, hogy a hazai vendégeket is megnyerje az amerikai gasztronómiai műfajnak. Mára eljutottak odáig, hogy szintet lépjenek, és ezt egy új névvel és kibővített gasztronómiai tevékenységgel tervezik elérni. Ezért a 2020-as évet a nyílt, elérhető és egyértelmű edukációnak szentelik, immár új néven, Rub & Roll Barbecue-ként.

Kiss Dávidot, az étterem szakmai vezetőjét és tulajdonosát elbűvölte ennek a technológiának, még inkább azoknak az embereknek a varázsa, akik ezt Amerikában életformájuknak tekintik. A nyitottság, kedvesség ugyanúgy része a barbecuenak, mint a jó alapanyag és a szószok, mártások sokfélesége.

Erről a hazai vendégkör még mindig elég keveset tud, és az ismeretterjesztést ott kell kezdeni, hogy a grillezéssel ellentétben a barbecue lassú tűzön való füstölését jelenti a húsnak, nem pedig a járulékos szószokat. Azért, hogy az autentikus barbecue minél több magyar rajongót is szerezzen, hamarosan elindítják azt a webshopot, ahol (a sütőberendezések kivételével) minden hozzávalót, 150-200 fűszert, pácot, injektáló port, szószt meg lehet rendelni. Ezeknek a 70 százaléka amerikai termék, a többit itthonról szerzik be.

Terveznek ingyenes workshopokat, és tovább folytatják azt a jó hagyományukat, hogy közösen sütögetnek a vendégekkel. Ezek azok az alkalmak, amelyek a leginkább alkalmasak a barbecue életérzés átadására. A csapat tagjai elindulnak azokon a versenyeken, amelyeken még többet tudhatnak meg a műfajról, és még többet tudjanak átadni vendégeiknek. Az új szellemiségben az oktató videók, az online tudástár, a receptek, az eszközajánlók azt a célt szolgálják, hogy támogassák a hazai barbecue mozgalmat. Emellett folyamatosan fejlesztik, és hamarosan bemutatják a nagyközönségnek saját termékeiket is, melyekkel minőségi, hazai alternatívát nyújtanak az érdeklődőknek, és ezzel az étterem kínálatát is izgalmasabbá, változatosabbá teszik.


Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.