Az étterem neve változik, de a barbecue örök!

Nevet változtat és misszióvá szélesíti elkötelezettségét az amerikai barbecue iránt a Kiss Dávid vezette pesti étterem. Ezt jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón az immár Rub & Roll Barbecue étteremben.

Négy és fél éve nyitott meg a Teréz körúton a Budapest Barbecue Company azzal a céllal, hogy a hazai vendégeket is megnyerje az amerikai gasztronómiai műfajnak. Mára eljutottak odáig, hogy szintet lépjenek, és ezt egy új névvel és kibővített gasztronómiai tevékenységgel tervezik elérni. Ezért a 2020-as évet a nyílt, elérhető és egyértelmű edukációnak szentelik, immár új néven, Rub & Roll Barbecue-ként.

Kiss Dávidot, az étterem szakmai vezetőjét és tulajdonosát elbűvölte ennek a technológiának, még inkább azoknak az embereknek a varázsa, akik ezt Amerikában életformájuknak tekintik. A nyitottság, kedvesség ugyanúgy része a barbecuenak, mint a jó alapanyag és a szószok, mártások sokfélesége.

Erről a hazai vendégkör még mindig elég keveset tud, és az ismeretterjesztést ott kell kezdeni, hogy a grillezéssel ellentétben a barbecue lassú tűzön való füstölését jelenti a húsnak, nem pedig a járulékos szószokat. Azért, hogy az autentikus barbecue minél több magyar rajongót is szerezzen, hamarosan elindítják azt a webshopot, ahol (a sütőberendezések kivételével) minden hozzávalót, 150-200 fűszert, pácot, injektáló port, szószt meg lehet rendelni. Ezeknek a 70 százaléka amerikai termék, a többit itthonról szerzik be.

Terveznek ingyenes workshopokat, és tovább folytatják azt a jó hagyományukat, hogy közösen sütögetnek a vendégekkel. Ezek azok az alkalmak, amelyek a leginkább alkalmasak a barbecue életérzés átadására. A csapat tagjai elindulnak azokon a versenyeken, amelyeken még többet tudhatnak meg a műfajról, és még többet tudjanak átadni vendégeiknek. Az új szellemiségben az oktató videók, az online tudástár, a receptek, az eszközajánlók azt a célt szolgálják, hogy támogassák a hazai barbecue mozgalmat. Emellett folyamatosan fejlesztik, és hamarosan bemutatják a nagyközönségnek saját termékeiket is, melyekkel minőségi, hazai alternatívát nyújtanak az érdeklődőknek, és ezzel az étterem kínálatát is izgalmasabbá, változatosabbá teszik.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.