Az étterem neve változik, de a barbecue örök!

Nevet változtat és misszióvá szélesíti elkötelezettségét az amerikai barbecue iránt a Kiss Dávid vezette pesti étterem. Ezt jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón az immár Rub & Roll Barbecue étteremben.

Négy és fél éve nyitott meg a Teréz körúton a Budapest Barbecue Company azzal a céllal, hogy a hazai vendégeket is megnyerje az amerikai gasztronómiai műfajnak. Mára eljutottak odáig, hogy szintet lépjenek, és ezt egy új névvel és kibővített gasztronómiai tevékenységgel tervezik elérni. Ezért a 2020-as évet a nyílt, elérhető és egyértelmű edukációnak szentelik, immár új néven, Rub & Roll Barbecue-ként.

Kiss Dávidot, az étterem szakmai vezetőjét és tulajdonosát elbűvölte ennek a technológiának, még inkább azoknak az embereknek a varázsa, akik ezt Amerikában életformájuknak tekintik. A nyitottság, kedvesség ugyanúgy része a barbecuenak, mint a jó alapanyag és a szószok, mártások sokfélesége.

Erről a hazai vendégkör még mindig elég keveset tud, és az ismeretterjesztést ott kell kezdeni, hogy a grillezéssel ellentétben a barbecue lassú tűzön való füstölését jelenti a húsnak, nem pedig a járulékos szószokat. Azért, hogy az autentikus barbecue minél több magyar rajongót is szerezzen, hamarosan elindítják azt a webshopot, ahol (a sütőberendezések kivételével) minden hozzávalót, 150-200 fűszert, pácot, injektáló port, szószt meg lehet rendelni. Ezeknek a 70 százaléka amerikai termék, a többit itthonról szerzik be.

Terveznek ingyenes workshopokat, és tovább folytatják azt a jó hagyományukat, hogy közösen sütögetnek a vendégekkel. Ezek azok az alkalmak, amelyek a leginkább alkalmasak a barbecue életérzés átadására. A csapat tagjai elindulnak azokon a versenyeken, amelyeken még többet tudhatnak meg a műfajról, és még többet tudjanak átadni vendégeiknek. Az új szellemiségben az oktató videók, az online tudástár, a receptek, az eszközajánlók azt a célt szolgálják, hogy támogassák a hazai barbecue mozgalmat. Emellett folyamatosan fejlesztik, és hamarosan bemutatják a nagyközönségnek saját termékeiket is, melyekkel minőségi, hazai alternatívát nyújtanak az érdeklődőknek, és ezzel az étterem kínálatát is izgalmasabbá, változatosabbá teszik.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.