Borkostolós gasztroszíndarabbal készül Kecskemét a Színházak Éjszakájára

Gasztroszínházi előadással kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a színházak éjszakája országos programsorozathoz - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Kiszely Ágnes elmondta: a színházak éjszakája eddig csak néhány vidéki helyszínnel bővült, amelyek közé most először Kecskemét is bekapcsolódott. Az alkalomra egy különleges előadást választottak, a teátrum udvarán ugyanis a Hírös Gasztroszínház egyik legújabb darabjával, a Keserű aszúval várják az érdeklődőket. A Ciróka Bábszínház ezzel az előadással kezdi meg a Pestiek a Budai utczában című felnőtt sorozatának 14. évadját.

Az előadásban egymással keveredik íz, illat, hang és mozdulat, miközben testközelből élvezhetjük a színész jelenlétét, a jelenetek közt pedig egy-egy finom falat ízét és a kiváló borok zamatát - fogalmazott az igazgató. Sárosi Gábor, a Hírös Gasztroszínház igazgatója, egyben a darab rendezője elmondta: a Keserű aszú egy korábbi előadásuk, a Szép Ernő-történet nyomán készült Fiú, leány, bor második epizódja. Míg az előbbi két fiatal egymásra találását, kapcsolatuk kialakulását mutatja be, a mostani a párkapcsolat, az együttélés viszontagságait próbálja feltárni. Kiemelte: az előadásban az egymást követő jelenetekben a világirodalom remekeiből összeállított páros szituációk jelennek meg. Az est során megpróbálnak rávilágítani arra, hogy mi az az értékrend, amitől két ember kapcsolata örökkévalóvá válhat. Beszélt arról is, hogy az új előadásukban az egyre testesebb borokat, egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik, de nem feledkeznek meg a humor gyógyító erejéről sem. A több mint kétórás programban tehát kiváló borok és kiváló színészek dolgoznak össze.

A női főszerepben Bata Éva lesz látható, aki kilenc éven át volt a Vígszínház egyik vezető színésznője, a férfi főszerepet pedig Bárnai Péter játsza, akit legutóbb A martfűi rém című filmben láthattunk - tette hozzá. Sárosi Gábor hangsúlyozta, diákként mindketten a Kecskeméti Színjátszó Műhelyben kezdték pályájukat. Így az előadás különlegességeként említette azt is, hogy a két, ma már ismert színész 15 év után újra Kecskeméten játszhat együtt.

A Keserű aszú egy öt tételből álló borsor mellé készült, hiszen minden borkóstolót egy-egy jelenet követ. Mint mondta: az elmúlt évek bizonyították, hogy nagy igény van az új színházi formákra, amit a borkóstolóval egybekötött, interaktív gasztroszínházi előadás iránti meglepően nagy érdeklődés is alátámaszt. A rendező szerint a vendéglátóhelyek egyre nyitottabbak, és különlegesnek találják, hogy kínálatuk mellé egy-egy, a megszokottól eltérő, összetettebb kulturális eseményt is kapcsoljanak. Ezáltal pedig az új élmény a színház és a gasztronómia "szorzataként" jön létre, ami már sokkal maradandóbb lesz a nézőkben is - tette hozzá.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.