Borkostolós gasztroszíndarabbal készül Kecskemét a Színházak Éjszakájára

Gasztroszínházi előadással kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a színházak éjszakája országos programsorozathoz - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Kiszely Ágnes elmondta: a színházak éjszakája eddig csak néhány vidéki helyszínnel bővült, amelyek közé most először Kecskemét is bekapcsolódott. Az alkalomra egy különleges előadást választottak, a teátrum udvarán ugyanis a Hírös Gasztroszínház egyik legújabb darabjával, a Keserű aszúval várják az érdeklődőket. A Ciróka Bábszínház ezzel az előadással kezdi meg a Pestiek a Budai utczában című felnőtt sorozatának 14. évadját.

Az előadásban egymással keveredik íz, illat, hang és mozdulat, miközben testközelből élvezhetjük a színész jelenlétét, a jelenetek közt pedig egy-egy finom falat ízét és a kiváló borok zamatát - fogalmazott az igazgató. Sárosi Gábor, a Hírös Gasztroszínház igazgatója, egyben a darab rendezője elmondta: a Keserű aszú egy korábbi előadásuk, a Szép Ernő-történet nyomán készült Fiú, leány, bor második epizódja. Míg az előbbi két fiatal egymásra találását, kapcsolatuk kialakulását mutatja be, a mostani a párkapcsolat, az együttélés viszontagságait próbálja feltárni. Kiemelte: az előadásban az egymást követő jelenetekben a világirodalom remekeiből összeállított páros szituációk jelennek meg. Az est során megpróbálnak rávilágítani arra, hogy mi az az értékrend, amitől két ember kapcsolata örökkévalóvá válhat. Beszélt arról is, hogy az új előadásukban az egyre testesebb borokat, egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik, de nem feledkeznek meg a humor gyógyító erejéről sem. A több mint kétórás programban tehát kiváló borok és kiváló színészek dolgoznak össze.

A női főszerepben Bata Éva lesz látható, aki kilenc éven át volt a Vígszínház egyik vezető színésznője, a férfi főszerepet pedig Bárnai Péter játsza, akit legutóbb A martfűi rém című filmben láthattunk - tette hozzá. Sárosi Gábor hangsúlyozta, diákként mindketten a Kecskeméti Színjátszó Műhelyben kezdték pályájukat. Így az előadás különlegességeként említette azt is, hogy a két, ma már ismert színész 15 év után újra Kecskeméten játszhat együtt.

A Keserű aszú egy öt tételből álló borsor mellé készült, hiszen minden borkóstolót egy-egy jelenet követ. Mint mondta: az elmúlt évek bizonyították, hogy nagy igény van az új színházi formákra, amit a borkóstolóval egybekötött, interaktív gasztroszínházi előadás iránti meglepően nagy érdeklődés is alátámaszt. A rendező szerint a vendéglátóhelyek egyre nyitottabbak, és különlegesnek találják, hogy kínálatuk mellé egy-egy, a megszokottól eltérő, összetettebb kulturális eseményt is kapcsoljanak. Ezáltal pedig az új élmény a színház és a gasztronómia "szorzataként" jön létre, ami már sokkal maradandóbb lesz a nézőkben is - tette hozzá.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.