Borkostolós gasztroszíndarabbal készül Kecskemét a Színházak Éjszakájára

Gasztroszínházi előadással kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a színházak éjszakája országos programsorozathoz - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Kiszely Ágnes elmondta: a színházak éjszakája eddig csak néhány vidéki helyszínnel bővült, amelyek közé most először Kecskemét is bekapcsolódott. Az alkalomra egy különleges előadást választottak, a teátrum udvarán ugyanis a Hírös Gasztroszínház egyik legújabb darabjával, a Keserű aszúval várják az érdeklődőket. A Ciróka Bábszínház ezzel az előadással kezdi meg a Pestiek a Budai utczában című felnőtt sorozatának 14. évadját.

Az előadásban egymással keveredik íz, illat, hang és mozdulat, miközben testközelből élvezhetjük a színész jelenlétét, a jelenetek közt pedig egy-egy finom falat ízét és a kiváló borok zamatát - fogalmazott az igazgató. Sárosi Gábor, a Hírös Gasztroszínház igazgatója, egyben a darab rendezője elmondta: a Keserű aszú egy korábbi előadásuk, a Szép Ernő-történet nyomán készült Fiú, leány, bor második epizódja. Míg az előbbi két fiatal egymásra találását, kapcsolatuk kialakulását mutatja be, a mostani a párkapcsolat, az együttélés viszontagságait próbálja feltárni. Kiemelte: az előadásban az egymást követő jelenetekben a világirodalom remekeiből összeállított páros szituációk jelennek meg. Az est során megpróbálnak rávilágítani arra, hogy mi az az értékrend, amitől két ember kapcsolata örökkévalóvá válhat. Beszélt arról is, hogy az új előadásukban az egyre testesebb borokat, egyre sűrűbb és mélyebb belső konfliktusok követik, de nem feledkeznek meg a humor gyógyító erejéről sem. A több mint kétórás programban tehát kiváló borok és kiváló színészek dolgoznak össze.

A női főszerepben Bata Éva lesz látható, aki kilenc éven át volt a Vígszínház egyik vezető színésznője, a férfi főszerepet pedig Bárnai Péter játsza, akit legutóbb A martfűi rém című filmben láthattunk - tette hozzá. Sárosi Gábor hangsúlyozta, diákként mindketten a Kecskeméti Színjátszó Műhelyben kezdték pályájukat. Így az előadás különlegességeként említette azt is, hogy a két, ma már ismert színész 15 év után újra Kecskeméten játszhat együtt.

A Keserű aszú egy öt tételből álló borsor mellé készült, hiszen minden borkóstolót egy-egy jelenet követ. Mint mondta: az elmúlt évek bizonyították, hogy nagy igény van az új színházi formákra, amit a borkóstolóval egybekötött, interaktív gasztroszínházi előadás iránti meglepően nagy érdeklődés is alátámaszt. A rendező szerint a vendéglátóhelyek egyre nyitottabbak, és különlegesnek találják, hogy kínálatuk mellé egy-egy, a megszokottól eltérő, összetettebb kulturális eseményt is kapcsoljanak. Ezáltal pedig az új élmény a színház és a gasztronómia "szorzataként" jön létre, ami már sokkal maradandóbb lesz a nézőkben is - tette hozzá.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.