Britannia háborúban: mi legyen a pezsgő neve?

Megy a háború a brit pezsgőkészítők között, hogy mi legyen a termékük neve. Egyesek nem favorizálják a jelenlegi, nehézkes elnevezést, és generikus nevet alkottak, még az eljárást is britesítették névben – igaz franciásan. Mások a brandben hisznek és a termékre fókuszálnának. Mindenesetre, ne lepődjünk meg, ha „Britagne” feliratú pezsgőt látunk a polcon - írja Bitannia, Britannia című cikkében a borravalo.hu.

Az angol pezsgőborok piaca hihetetlen fejlődésnek indult. Az egyik nagy kereskedő, a Marks&Spencer adatai szerint az elmúlt évben 70 százalékkal nőttek a szigetországban készített pezsgők eladásai: a britek szeretik a bubikat, és veszik a hazait.

Ez pedig el is indított egy folyamatot, ami már rég a levegőben lógott, és melynek a végeredménye nem lett éppen mindenkinek tetsző. Arról van szó ugyanis, hogy a brit pezsgőkészítők szerint nagyon nem jó név az, hogy English Sparkling Wine vagy Quality Sparkling Wine, mert nem blikkfangos, meg nem lehet marketingelni, nem pozícionálja a terméket úgy, ahogy azt megilletné, meg ilyenek. Ezért aztán a csapat egy része (elsősorban a hampshire-i pezsgősök, a Coates & Seely, akik egyébiránt az itthon is érdekeltséggel bíró AXA Millésimes csoport tagjai) felfogadott egy szakértői gárdát, akik kiötlötték, hogy mit kellene ehelyett, mi lenne az a bizonyos generikus név, mely újrapozícionálná a brit pezsgőt. A magasabbra pozícionálást biztosító végeredmény a „Britagne” elnevezés lett, ejtsd: britannia – és nem britány, hogy ne a Champagne-ra rímeljen…

A megoldás sokaknak nem tetszik, mert a kiejtés ellenére egyértelműen a Champagne-ra hajaz a dolog, az pedig nem igazán angolos - írja a borravalo.hu.

A teljes cikket itt olvashatja.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.