Britannia háborúban: mi legyen a pezsgő neve?

Megy a háború a brit pezsgőkészítők között, hogy mi legyen a termékük neve. Egyesek nem favorizálják a jelenlegi, nehézkes elnevezést, és generikus nevet alkottak, még az eljárást is britesítették névben – igaz franciásan. Mások a brandben hisznek és a termékre fókuszálnának. Mindenesetre, ne lepődjünk meg, ha „Britagne” feliratú pezsgőt látunk a polcon - írja Bitannia, Britannia című cikkében a borravalo.hu.

Az angol pezsgőborok piaca hihetetlen fejlődésnek indult. Az egyik nagy kereskedő, a Marks&Spencer adatai szerint az elmúlt évben 70 százalékkal nőttek a szigetországban készített pezsgők eladásai: a britek szeretik a bubikat, és veszik a hazait.

Ez pedig el is indított egy folyamatot, ami már rég a levegőben lógott, és melynek a végeredménye nem lett éppen mindenkinek tetsző. Arról van szó ugyanis, hogy a brit pezsgőkészítők szerint nagyon nem jó név az, hogy English Sparkling Wine vagy Quality Sparkling Wine, mert nem blikkfangos, meg nem lehet marketingelni, nem pozícionálja a terméket úgy, ahogy azt megilletné, meg ilyenek. Ezért aztán a csapat egy része (elsősorban a hampshire-i pezsgősök, a Coates & Seely, akik egyébiránt az itthon is érdekeltséggel bíró AXA Millésimes csoport tagjai) felfogadott egy szakértői gárdát, akik kiötlötték, hogy mit kellene ehelyett, mi lenne az a bizonyos generikus név, mely újrapozícionálná a brit pezsgőt. A magasabbra pozícionálást biztosító végeredmény a „Britagne” elnevezés lett, ejtsd: britannia – és nem britány, hogy ne a Champagne-ra rímeljen…

A megoldás sokaknak nem tetszik, mert a kiejtés ellenére egyértelműen a Champagne-ra hajaz a dolog, az pedig nem igazán angolos - írja a borravalo.hu.

A teljes cikket itt olvashatja.


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.