Délben bezár a Zóna

A Lánchíd utca lezárása olyan mértékben megnehezítette a ZONA életét, hogy a tulajdonosoknak meg kellett hozniuk a döntést: május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva az étterem az építési munkálatok idején, és várhatóan augusztus 26-án nyit újra a megszokott időben. 

Április 28-án lezárták a nyár végéig a Várkert Bazár előtt haladó Lánchíd utcát, mert csökkentett forgalmúvá alakítják. Ez számos előnyt hoz majd a városrész és látogatói számára egyaránt, átmenetileg azonban nagyon megnehezíti az itt működő éttermek, boltok és szállodák életét. A ZONA étterem például arra kényszerült, hogy korlátozza a nyitva tartásának idejét.

“A munkálatok megkezdésekor még nem lehetett tudni, milyen hatással lesz az utca átépítése a forgalmunkra, így például azt, hogy az ebédidőt vagy a vacsorát fogja jobban érinteni, de néhány nap után egyértelművé vált, hogy gyorsan intézkednünk kell a veszteségek minimalizálása érdekében. Mivel a tárgyalásaink, melyek a parkolás megkönnyítésére irányultak, nem vezettek eredményre, és a vendégeink láthatóan nem szívesen tettek kerülőt felénk ebédidőben, úgy döntöttünk, hogy május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva a ZONA.” - ismertette a helyzetet Baldaszti Péter, az étterem egyik tulajdonosa, a Baldaszti Group vezetője.

Az új nyitva tartás (18:30-tól éjfélig, keddtől szombatig) tehát május utolsó napjait, valamint a júniust és a júliust érinti. Ezt követően augusztus folyamán három hétre bezár az étterem, ami azonban nem a felújítási munkálatok miatt történik, hanem azért, mert több csúcsétteremhez hasonlóan a ZONA is szünetet tart.

A tulajdonosok bíznak benne, hogy még sikerül eredményeket elérniük a kivitelezőkkel és az I. kerületi önkormányzattal folytatott tárgyalásokon. Emellett folyamatosan keresik a megoldásokat az utcában található többi kereskedővel közösen arra vonatkozóan, hogy megkönnyítsék az ide irányuló közlekedést. Addig is arra biztatják a vendégeket, hogy taxival vagy gyalog jöjjenek el a Lánchíd utcába.

Forrás: Vendég & Hotel


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.