Délben bezár a Zóna

A Lánchíd utca lezárása olyan mértékben megnehezítette a ZONA életét, hogy a tulajdonosoknak meg kellett hozniuk a döntést: május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva az étterem az építési munkálatok idején, és várhatóan augusztus 26-án nyit újra a megszokott időben. 

Április 28-án lezárták a nyár végéig a Várkert Bazár előtt haladó Lánchíd utcát, mert csökkentett forgalmúvá alakítják. Ez számos előnyt hoz majd a városrész és látogatói számára egyaránt, átmenetileg azonban nagyon megnehezíti az itt működő éttermek, boltok és szállodák életét. A ZONA étterem például arra kényszerült, hogy korlátozza a nyitva tartásának idejét.

“A munkálatok megkezdésekor még nem lehetett tudni, milyen hatással lesz az utca átépítése a forgalmunkra, így például azt, hogy az ebédidőt vagy a vacsorát fogja jobban érinteni, de néhány nap után egyértelművé vált, hogy gyorsan intézkednünk kell a veszteségek minimalizálása érdekében. Mivel a tárgyalásaink, melyek a parkolás megkönnyítésére irányultak, nem vezettek eredményre, és a vendégeink láthatóan nem szívesen tettek kerülőt felénk ebédidőben, úgy döntöttünk, hogy május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva a ZONA.” - ismertette a helyzetet Baldaszti Péter, az étterem egyik tulajdonosa, a Baldaszti Group vezetője.

Az új nyitva tartás (18:30-tól éjfélig, keddtől szombatig) tehát május utolsó napjait, valamint a júniust és a júliust érinti. Ezt követően augusztus folyamán három hétre bezár az étterem, ami azonban nem a felújítási munkálatok miatt történik, hanem azért, mert több csúcsétteremhez hasonlóan a ZONA is szünetet tart.

A tulajdonosok bíznak benne, hogy még sikerül eredményeket elérniük a kivitelezőkkel és az I. kerületi önkormányzattal folytatott tárgyalásokon. Emellett folyamatosan keresik a megoldásokat az utcában található többi kereskedővel közösen arra vonatkozóan, hogy megkönnyítsék az ide irányuló közlekedést. Addig is arra biztatják a vendégeket, hogy taxival vagy gyalog jöjjenek el a Lánchíd utcába.

Forrás: Vendég & Hotel


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?