Eckart Witzigmann kapta a S.Pellegrino World's 50 Best Restaurant Academy éltmű díját

A világ legjobbnak minősített 50 éttermének listáját jövő hétfőn hozza nyilvánosságra a kiválasztásra szakosodott Akadémia. Mintegy előzetesként jelentették be, hogy S.Pellegrino World's 50 Best Restaurant Academy életmű díját ebben az esztendőben Eckart Witzigmannak ítélték oda.

Az 1941-ben Ausztriában született sztárséf pályafutása első időszakában a világ számtalan pontján megfordult, hogy tanulja a mesterséget, de saját bevallása szerint a legnagyobb hatással Paul Bocuse nouvelle cuisin-je, a szakácspápa Lyon-i éttermében szakácsként eltöltött időszak volt rá. A német gasztronómia európai rangra emelkedését jelentette, amikor 1980-ban első nem francia séfként megkapta a Michelin-kalauz háromcsillagos minősítését. 1994-ben a Gault-Millau kalauz az „évszázad szakácsa” címmel tüntette ki.Családi konyhavezetési hagyományok nyomán szorosan kötődik a magyar gasztronómiához, és az utóbbi években több alkalommal is megfordult Magyarországon.

„…tessék utazni, és minden létező lábosba beleszagolni! …Tizennégy évig jártam a világ legjobb konyháit. Higgyék el, a vándorévek után a saját konyháját és annak lehetőségeit is teljesen másképp látja az ember.” – üzente a fiatal magyar szakácsoknak egy 2008-ban megjelent interjúban.

A mostani életműdíjjal kapcsolatban Thomas Ruhl, a német Akadémia elnöke úgy nyilatkozott, "Eckart Witzigmann bármely kortárs szakácsnál nagyobb hatással volt a szakácsművészetre. Stílusa egyedülálló, és az befolyása Európa-szerte érzékelhető. Mindenkinél többet tett az egyszerű alapanyagokból álló bajor konyha felemeléséért, feltétlen elkötelezettje szakmájának, és elképzelhetetlen energiája a mai napig nem hagyta el. "

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.