Egy biztos: 2016 a Gasztroélmények Éve

Mivel teljes átalakítás előtt áll a hazai turizmus irányítása, és bizonytalan a Magyar Turizmus Zrt (MT Zrt) jövője is, így a cég vezérigazgató-helyettesének, Glázer Tamás prezentációja gasztroélmények témában néhány tényen, és a főbb irányvonalak ismertetésén kívül más újdonságot nem tartalmazott az Utazás Kiállításon.

Ami biztos, hogy 2016-ban ránk köszöntött a Gasztroélmények Éve, és az MT Zrt által meghirdetett programfolyam a már lezajlott Torkos Csütörtökkel köszöntött be. Ezen kívül a vezérigazgató-helyettes kiemelte a korszerű marketing kommunikáció fontosságát, a turisztikai kutatások jelentőségét, valamint röviden ismertette a TIMEA, vagyis az MT Zrt által felügyelt Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogramot.

Utalt a turisztika- agrármarketing átfedési lehetőségeire is, majd rátért a Gasztroélmények Évének taglalására, amely, mint fogalmazott, valójában egy ernyőkampány, amely befedi az egész évet. Az egész éves programhegyekből a már lezajlott Torkos Csütörtökön kívül csak néhány konkrétumot tudhattunk meg.

Indul a „Kóstolj bele a tavaszba!” gasztroprogram, majd a május egyértelműen a vendéglátós szakma iránti tiszteletről szól – a szintén a Hungexpón zajló Bocuse d’Or európai döntője és Sirha szakkiállításnak köszönhetően. A nyár pedig a fagylaltozást, a különböző strand-ételeket promotálja. Ezen kívül minden hónapban más és más ételé lesz majd a főszerep – de hogy mikor melyiké, ezt ma még nem tudhatjuk.

Egy biztos: a vidék szerepe kiemelkedő és hangsúlyos lesz az idei gasztrokavalkádban, a célcsoport pedig adott: ez elsősorban a belföldi turizmus fellendítése, valamint a környező országokból érkezők és utolsó helyen a máshonnan érkező külföldiek költésének és élményének elősegítése, hazánk gasztronómiájának megismerése a cél.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.