Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.

Hosszabb, kényszerű szünet után ismét megnyílt az Aria Hotel Budapest Hercegprímás utcára néző étterme, a Café Liszt. A zenész legendák, mint Sting, Lenny Kravitz, Plácido Domingo kézjegyével ellátott utcafronti termekben a modern, európai gasztronómiai vonalat követő konyha reggeltől várja a kikapcsolódni vágyókat. Az újranyitás alkalmából a Chez Dodo kézműves manufaktúra a Café Lisztnek dedikált zene inspirálta macaronokat alkotott. 

Macaronok - sztároktól inspirálódva

Vannak, akik képesek az érzékelés e magas szintjére, de akiknek ez nem megy, azoknak a Chez Dodo kézműves macaron manufaktúra négy ikonikus zenei alaknak a világát öntötte limitált desszertkollekciójába, amely kizárólag az Aria Hotel Budapest újra megnyíló éttermében, a Café Lisztben lesz elérhető.

Szalai Dóra, a Chez Dodo alapítója olyan ízvilágokat álmodott meg, amelyek nemcsak finomak, de képesek felidézni a zene keltette hangulatokat is. A Mozart macaron minden idők egyik legnagyobb zenei lángelméjéről elnevezett bonbon gazdagságát foglalja magában: étcsokoládéból készült krémes pisztáciás ganache mandulapralinéval és mandulapasztával gazdagon keverve, amit a macaron közepén megbújó karamellizált, roppanós pisztácia tesz teljessé.

Kirobbanóan gyümölcsös, üdítő nyári íz jellemzi Maria Callast, a pezsgős-barackos macaront. A Bellini pezsgőkoktél ihlette desszerthez a visszafogott vaníliás fehércsokoládés ganache-ba a Kreinbacher Brut pezsgőjét csempészték bele, őszi- és sárgabarack pürével párosították, mindez pedig a buborékokat idéző fehércsokoládés robbanós cukorkáktól válik igazán izgalmassá. Pont olyan kifinomult, mint amilyen a 20. század legnagyobb bel canto opera-énekesnője volt.

B.B. King intenzív, a nyáresti meleget idéző macaron lett: a fehér csokoládés ganache és a testes-füstös, Hennessy V.S.O.P konyak párosát tökéletesen egészíti ki a macaron szívét adó konyakba áztatott aranymazsola. Ami legalább annyira magával ragadó és ellenállhatatlan, mint a blues királyának zenéje.

Épp olyan intenzív és különleges karakterű az Amy Winehouse-ról elnevezett macaron, mint, amilyen a hatszoros Grammy-díjas énekesnő volt. A görög hősnők üdesége és merészsége egyszerre jellemezte őt, ezt a kettősséget foglalja magában ez az elképesztően citrusos desszert is. A Kelet-Ázsiában őshonos citrusfélét, a yuzut mandulapasztával és pikáns morrello meggyel párosították. A végeredmény meglepő és zabolázhatatlan, épp mint Amy Winehouse dalai.

Minőségi alapanyagokkal

A macaronokat a Chez Dodo a tőle megszokott igényességgel és kifinomultsággal készítette, a világ legfinomabb alapanyagait használták fel, a roppanós mandulakalapocskák között megbújó krémek alapja a Valrhona csokoládéi, paté d'amande-ja és a Boiron kirobbanó gyümölcspüréi.

Minden művészet egyazon forrásból ered – vallotta Liszt Ferenc. Ehhez a forráshoz törekszik az a közel 30 világsztár is – köztük Gregory Porter, Will Smith, Rita Ora – akik a Café Liszt Varró Zoltán belsőépítész tervezte tükör borítású falát látogatásuk alkalmával kézjegyükkel látták el. Az Aria Hotel Budapest étterme egy hosszabb szünet után most újra megnyitja kapuit.

Utcáról betérő vendégekre várva

Az Aria Hotel korábban elnyerte a világ legjobb hotele címet, skybarja bekerült a világ 10 legjobbja közé és spa-ja volt Európa legjobbja. A következő nagy álmunk, hogy éttermünk a Café Liszt újra megteljen élettel, mondta Marx Ferenc, az Aria Hotel Budapest igazgatója.

Hiermann Viktor séf modern, európai, közérthető ételekből álló menüsort állított össze: a kakaslevest pirított jércével és blansírozott zöldségekkel tálalják, a tengeri süllőfilé zöldspárgával, hollandi mártással és quinoa salátával, a rib-eye steak kakkukfüves, fokhagymás vajban konfitált ratte burgonyával, lyoni hagymával és almapaprika salsával érkezik.

A Café Liszt egyik meghatározó fogása a speclivel és tormás tejföllel kísért kacsacomb és füstölt kacsamell párosa, de hasonlóan izgalmas fogás a marinált gombákkal és calamarata tésztával készült gombapaprikás, amit a vegán vendégek is fogyaszthatnak. Mindeközben olyan populáris ételek is megtalálhatók az étlapon, mint a pirított kacsamájjal kérhető Aria burger, vagy a cézár saláta. A Café Liszt reggelivel is várja a vendégeket: a klasszikus tojásételek mellett eggs benedict, eggs royale és eggs florentine, házi granola joghurttal, francia péksütemények is szerepelnek az étlapon.

Topdesign, díjesővel kísérve

Az Aria Hotel Budapest utcafronti türkiz bársony és kristály szobáját, illetve az elegáns könyvtárak és szivarszobák hangulatát idéző termet a vendéglátóipari design legrangosabb díjával, a Gold Key Awarddal is elismert dizájner, Varró Zoltán tervezte.  

A TripAdvisor 2017-es Travelers' Choice for Hotels Awards-ján a Világ Legjobbjának választott luxus butik hotel programjainak gerincét a zenei tematika adja: a szálloda opera, jazz, klasszikus és könnyűzenei szárnyaiban minden szoba egy zenei legenda előtt hódol. Az Aria Hotel Budapest magas minőségű zenei kínálatáról Magyar Kornél zenei igazgató gondoskodik.

Forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.