Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.

Hosszabb, kényszerű szünet után ismét megnyílt az Aria Hotel Budapest Hercegprímás utcára néző étterme, a Café Liszt. A zenész legendák, mint Sting, Lenny Kravitz, Plácido Domingo kézjegyével ellátott utcafronti termekben a modern, európai gasztronómiai vonalat követő konyha reggeltől várja a kikapcsolódni vágyókat. Az újranyitás alkalmából a Chez Dodo kézműves manufaktúra a Café Lisztnek dedikált zene inspirálta macaronokat alkotott. 

Macaronok - sztároktól inspirálódva

Vannak, akik képesek az érzékelés e magas szintjére, de akiknek ez nem megy, azoknak a Chez Dodo kézműves macaron manufaktúra négy ikonikus zenei alaknak a világát öntötte limitált desszertkollekciójába, amely kizárólag az Aria Hotel Budapest újra megnyíló éttermében, a Café Lisztben lesz elérhető.

Szalai Dóra, a Chez Dodo alapítója olyan ízvilágokat álmodott meg, amelyek nemcsak finomak, de képesek felidézni a zene keltette hangulatokat is. A Mozart macaron minden idők egyik legnagyobb zenei lángelméjéről elnevezett bonbon gazdagságát foglalja magában: étcsokoládéból készült krémes pisztáciás ganache mandulapralinéval és mandulapasztával gazdagon keverve, amit a macaron közepén megbújó karamellizált, roppanós pisztácia tesz teljessé.

Kirobbanóan gyümölcsös, üdítő nyári íz jellemzi Maria Callast, a pezsgős-barackos macaront. A Bellini pezsgőkoktél ihlette desszerthez a visszafogott vaníliás fehércsokoládés ganache-ba a Kreinbacher Brut pezsgőjét csempészték bele, őszi- és sárgabarack pürével párosították, mindez pedig a buborékokat idéző fehércsokoládés robbanós cukorkáktól válik igazán izgalmassá. Pont olyan kifinomult, mint amilyen a 20. század legnagyobb bel canto opera-énekesnője volt.

B.B. King intenzív, a nyáresti meleget idéző macaron lett: a fehér csokoládés ganache és a testes-füstös, Hennessy V.S.O.P konyak párosát tökéletesen egészíti ki a macaron szívét adó konyakba áztatott aranymazsola. Ami legalább annyira magával ragadó és ellenállhatatlan, mint a blues királyának zenéje.

Épp olyan intenzív és különleges karakterű az Amy Winehouse-ról elnevezett macaron, mint, amilyen a hatszoros Grammy-díjas énekesnő volt. A görög hősnők üdesége és merészsége egyszerre jellemezte őt, ezt a kettősséget foglalja magában ez az elképesztően citrusos desszert is. A Kelet-Ázsiában őshonos citrusfélét, a yuzut mandulapasztával és pikáns morrello meggyel párosították. A végeredmény meglepő és zabolázhatatlan, épp mint Amy Winehouse dalai.

Minőségi alapanyagokkal

A macaronokat a Chez Dodo a tőle megszokott igényességgel és kifinomultsággal készítette, a világ legfinomabb alapanyagait használták fel, a roppanós mandulakalapocskák között megbújó krémek alapja a Valrhona csokoládéi, paté d'amande-ja és a Boiron kirobbanó gyümölcspüréi.

Minden művészet egyazon forrásból ered – vallotta Liszt Ferenc. Ehhez a forráshoz törekszik az a közel 30 világsztár is – köztük Gregory Porter, Will Smith, Rita Ora – akik a Café Liszt Varró Zoltán belsőépítész tervezte tükör borítású falát látogatásuk alkalmával kézjegyükkel látták el. Az Aria Hotel Budapest étterme egy hosszabb szünet után most újra megnyitja kapuit.

Utcáról betérő vendégekre várva

Az Aria Hotel korábban elnyerte a világ legjobb hotele címet, skybarja bekerült a világ 10 legjobbja közé és spa-ja volt Európa legjobbja. A következő nagy álmunk, hogy éttermünk a Café Liszt újra megteljen élettel, mondta Marx Ferenc, az Aria Hotel Budapest igazgatója.

Hiermann Viktor séf modern, európai, közérthető ételekből álló menüsort állított össze: a kakaslevest pirított jércével és blansírozott zöldségekkel tálalják, a tengeri süllőfilé zöldspárgával, hollandi mártással és quinoa salátával, a rib-eye steak kakkukfüves, fokhagymás vajban konfitált ratte burgonyával, lyoni hagymával és almapaprika salsával érkezik.

A Café Liszt egyik meghatározó fogása a speclivel és tormás tejföllel kísért kacsacomb és füstölt kacsamell párosa, de hasonlóan izgalmas fogás a marinált gombákkal és calamarata tésztával készült gombapaprikás, amit a vegán vendégek is fogyaszthatnak. Mindeközben olyan populáris ételek is megtalálhatók az étlapon, mint a pirított kacsamájjal kérhető Aria burger, vagy a cézár saláta. A Café Liszt reggelivel is várja a vendégeket: a klasszikus tojásételek mellett eggs benedict, eggs royale és eggs florentine, házi granola joghurttal, francia péksütemények is szerepelnek az étlapon.

Topdesign, díjesővel kísérve

Az Aria Hotel Budapest utcafronti türkiz bársony és kristály szobáját, illetve az elegáns könyvtárak és szivarszobák hangulatát idéző termet a vendéglátóipari design legrangosabb díjával, a Gold Key Awarddal is elismert dizájner, Varró Zoltán tervezte.  

A TripAdvisor 2017-es Travelers' Choice for Hotels Awards-ján a Világ Legjobbjának választott luxus butik hotel programjainak gerincét a zenei tematika adja: a szálloda opera, jazz, klasszikus és könnyűzenei szárnyaiban minden szoba egy zenei legenda előtt hódol. Az Aria Hotel Budapest magas minőségű zenei kínálatáról Magyar Kornél zenei igazgató gondoskodik.

Forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.