Egyesült a Budapesti Halfesztivál és a Húsvéti Bárányfesztivál

2014. szeptember 19-20-21-én, Budapest látványosságainak szívében, a Városligetben, a Vajdahunyad várnál megrendezésre kerül az I. Hal és Vadfesztivál.

A rendezvény két nagyszabású esemény összefogásából jött létre; a Budapesti Halfesztivál és a Húsvéti Bárányfesztivál  hivatása, hogy a látogatókkal megismertessék a legtöbb erdőben fellelhető alapanyagból készült mesterfogásokat, és azok jótékony hatásait.

 Az I. Hal és Vadfesztivál alkalmával lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy a különböző tájegységek ízesítésében is megkóstolhassák méltán híres hungarikumunkat, a halászlevet. A Budapesti Halfesztiválhoz híven, Budapest halas street food éttermei különleges tengeri fogásokkal, sushival, pad thai tésztával, kaviárral és fish & chipsszel is készülnek.

A gourmet fogások szerelmesei mellett a szakembereknek is kedvezünk, ugyanis a rendezvényen megtalálható lesz a Vadász és Halász Börze, ahol megismerkedhetnek legősibb mesterségeink eszközeivel. Többek között íjakkal, vadásztőrökkel, távcsövekkel, horgászbotokkal, halászcsónakokkal, trófeákkal, hagyományőrző viseletekkel, szerszámokkal.

Az Erdei piacon fellelhető lesz többek között a szarvasgomba, medvehagyma, magolajok, parlagfűből készült termékek, pisztrángkrémek, mézek, erdei gyümölcsökből készült lekvárok, szörpök. Ezen kívül a gyermekek is találnak elfoglaltságot a fesztiválon, ugyanis a Vadasparkban közelebbről is megismerkedhetnek az erdei állatokkal. A Fesztiválon megfőzik Magyarország legnagyobb halászlevét, nem másban, mint a Szegedi Halászcsárda 5000 l-es óriásbográcsában.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.