Együtt könnyebb: Gasztrotérkép 2017

Több, mint 60 balatoni vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása magyar és angol nyelven.

A kiadvány a magas minőségű, egész évben nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsíti, és segíti a tájékozódásban a gasztronómia iránt érdeklődő látogatókat, vendégeket. A készítők egész évben kiemelt balatoni kampányokat szerveznek, és markánsan képviselik a régiós összefogáson alapuló pozitív szemléletet. Magas minőség, egész éves nyitvatartás és összefogás – ezek a Balatoni Gasztrotérkép legfőbb értékei.

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a rendhagyó térkép egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára az egész Balatont felölelő gasztro-iránytűvé. Korábban összesen három térkép jelent meg, kettő északi parti és egy déli parti változatban. Az összefogásban résztvevő vendéglátóhelyek száma két év alatt az ötszörösére nőtt, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett “szezon” meghosszabbításában.

A szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, sörfőzde, pálinkakészítő, vannak köztük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni “zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

Az idei térképen már a teljes balatoni régió megjelenik. A készítők megőrizték az eddig bevált és szerethető grafikus arculatot, az eddigieknél még látványosabban megjelenítve a Balaton kiemelkedő minőséget képviselő vendéglátóhelyeit. Újdonság, hogy a térkép hátlapján lévő leírások a magyar mellett angol nyelven is szerepelnek, megcélozva ezzel a külföldi turistákat is.

A Balatoni Gasztrotérkép együttműködő partnere 2017-ben a MOL Nagyon Balaton: a térképek megtalálhatóak lesznek a májusban megjelenő országos terjesztésű MOL Magazinban is. A partnerség megvalósulásával a kiadvány példányszáma a korábbiak hússzorosára nőtt, így az eddiginél sokkal több magyar és külföldi vendéghez, turistához, idelátogatóhoz juthat el a balatoni szolgáltatók jó híre. “Nagy öröm számunkra, hogy alig két év alatt ilyen látványos fejlődés mutatkozik meg a balatoni vendéglátásban, és ennyi remek szolgáltató várja egész évben a Balatonra látogatókat. A mi feladatunk az, hogy segítsünk partnereinknek abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, és minél többen induljanak útnak, és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján.” – vallja Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája és alapítója, valamint Budavári Dóra, a kiadvány szerkesztője és társalapítója.

A kiadvány ingyenes, magyar és angol nyelvű, elérhető a rajta szereplő szolgáltatóknál szerte a Balatonon, valamint egy gombnyomással letölthető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról is.

Forrás: Gasztrotérkép / Vendég ß Hotel


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.