Étterem a milánói háztetőn

(MTI) - Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.

Áprilisi 19-ig tartózkodik az északolasz városban a milánói újságok által "európai vándorbisztrónak" nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább.

A 240 négyzetméteres, 18 vendég befogadására tervezett, kívül üveg, belül csupa fehér étterem elsősorban a figyelemfelkeltést szolgálja: az "innovatív, egyszerű és tökéletes" anyagokból álló épület akárhol össze- és szétszerelhető. Bármilyen környezetbe beleillik - még a háztetők világába is. Így alkalmi tartózkodási helyétől függően, mindig más és egyedülálló élményt kínál - nyilatkozta a The Cube-ot megvalósító olasz tervezőiroda.

Az elsőként beengedett újságírók egy részének nem tetszett a századfordulós épületek tetejére "felrakott kocka", azt viszont elismerték, hogy az étterem lenyűgöző kilátást nyújt.

Az Electrolux, a világ legnagyobb háztartásigép-gyártója szponzorálta étterem azonban nem csak építészeti szempontból számít rendkívülinek. A legmodernebb technológiával felszerelt konyhájában Michelin-csillaggal díjazott szakácsok váltják egymást. Aki ki akarja próbálni a The Cube-ot, fejenként kétszáz euróval számoljon. Helyet foglalni online is lehet. (MTI)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.