Étterem a milánói háztetőn

(MTI) - Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.

Áprilisi 19-ig tartózkodik az északolasz városban a milánói újságok által "európai vándorbisztrónak" nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább.

A 240 négyzetméteres, 18 vendég befogadására tervezett, kívül üveg, belül csupa fehér étterem elsősorban a figyelemfelkeltést szolgálja: az "innovatív, egyszerű és tökéletes" anyagokból álló épület akárhol össze- és szétszerelhető. Bármilyen környezetbe beleillik - még a háztetők világába is. Így alkalmi tartózkodási helyétől függően, mindig más és egyedülálló élményt kínál - nyilatkozta a The Cube-ot megvalósító olasz tervezőiroda.

Az elsőként beengedett újságírók egy részének nem tetszett a századfordulós épületek tetejére "felrakott kocka", azt viszont elismerték, hogy az étterem lenyűgöző kilátást nyújt.

Az Electrolux, a világ legnagyobb háztartásigép-gyártója szponzorálta étterem azonban nem csak építészeti szempontból számít rendkívülinek. A legmodernebb technológiával felszerelt konyhájában Michelin-csillaggal díjazott szakácsok váltják egymást. Aki ki akarja próbálni a The Cube-ot, fejenként kétszáz euróval számoljon. Helyet foglalni online is lehet. (MTI)


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.