Ha Unicum Riservát kóstolna, igyekezzen!

Új, szuperprémium termékkel rukkolt elő a Zwack család. Olyan gyógynövényekből előállított likőrt hoznak forgalomba májustól, amelyet speciális technológiával, dupla hordós érleléssel készítenek, és amelyből csak minimális mennyiség kerül kiskereskedelmi értékesítésre.

„Az Unicum Riserva az első olyan termék, amely szuperprémium termék lesz a gyógynövénylikőr piacon”, mondta Zwack Izabella, a Zwack birodalmat vezető testvérek egyike, aki a cég új fejlesztését mutatta be öccsével, Sándorral közösen.

Az Unicum Riserva elnevezésű új italukból a topvendéglátóhelyek már rendelhetnek, kiskereskedelmi értékesítésre pedig májustól terítik a polcokra – minimális mennyiségben. A kevés eladható tétel oka egyrészt a prémium változat – soha, sehol nem szokás tengernyi mennyiséget készíteni belőle. Másrészt a Riserva elkészítési módja a magyarázat. Ugyanis olyan eredeti, 80 éves, matuzsálem korú hordóban kerül először, amelyből mindössze egyetlenegy maradt meg az ádáz idők során (jó néhány társából például pontonhíd – igen, jól hallották! – készült a Dunára, a II. világháború idején). A patinás hordónak van egy speciális titka is: dongái között folyton egy speciális anyag, un. „fekete méz” termelődik, amely az Unicum Riserva egyik meghatározó összetevője is egyben.

A másik pedig, mint megtudtuk Zwack Sándortól, aki a családi manufaktúrában a fűszerek, gyógynövények szakértője, hogy a készülő Riserva átkerül innen egy másik hordóba, használt tokaji aszús hordóba további érlelésre. Ezeket a hordókat Izabella használja tokaji Dobogó Pincészetében, ahol a Zwack borok készülnek. „Ez a különleges, dupla hordós eljárás adja az új ital semmihez sem hasonlítható karakterjegyeit”, mondta Zwack Sándor az ital bemutatóján.

A Riserva ízvilága valóban komplex, de egyben lágy, fűszeres és gyümölcsös is. Fellelhető benne kevés sárgabarck, mentás, mézes jegy: utolérhetetlen. A testvérek híres édesapja, nagyszüleik büszkék lehetnének az utódaikra. Már csak azért is, hiszen a gyárat sok éven át egyedül vezető Zwack Péter édesapja és annak testvére, a termelést előtte vezető testvérpár, János és Béla, hiába eveztek végig egy hajóban, annyira nem voltak jóban, hogy a gyárépületben lévő irodáik közé egy ügyvéd szobáját helyezték, akinek János, amikor minden áldott reggel, amikor megérkezett a gyárba, annyit mondott: „Mondja meg Bélának, hogy jó reggelt!”


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.