Hatalmas az érdeklődés az új boros applikáció iránt

Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

Egyre felkapottabb a borturizmus Magyarországon. A borászatok már évek óta sokszínű kínálata folyamatosan fejlődik, az utóbbi időben pedig az igényes gasztronómia is egyre nagyobb teret nyer a hazai borvidékeken.

A Kóstolom alkalmazás célja, hogy borvidéki kirándulások alkalmával alapvető információforrást és tájékozódási pontot nyújtson a bor- és gasztronómia iránt érdeklődők számára. Az applikáció a TripAdvisor mintájára átfogó kalauzként segíti a tájékozódást a hazai borvidékeken és Budapesten elérhető boros-, gasztro-, és szállás kínálatról. A közösségi funkciónak köszönhetően a borokat, éttermeket, szállásokat, eseményeket értékelni is lehet, ami a többi felhasználó számára megkönnyíti a választást.

{youtube|id=eRTRy6zKbc4|width=550|height=200}

Már közel 350 partner adatai elérhetők

A borászatok, éttermek és szállásadók körében hatalmas az érdeklődés az egyedülálló kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig már közel 350 partner töltötte fel profiloldalát a közösségi platformra, lefedve gyakorlatilag az összes hazai borvidéket. Az app emellett programajánlóként is működik: tájékoztatást nyújt egy-egy borvidék aktuális bor- és gasztro rendezvényeivel kapcsolatban is.

Fontos cél a külföldiek megszólítása

Az alkalmazás egyelőre magyar nyelven érhető el, azonban hamarosan elkészül az angol nyelvű változat is, hiszen cél a borkedvelő külföldi turisták megszólítása is.

„Célunk, hogy egy-egy borvidékről minden fontos szolgáltató elérhető legyen az adatbázisban, éppen ezért várjuk további borászatok, éttermek, szállásadók, illetve boros rendezvények szervezőinek jelentkezését. Idén év végéig 20.000 ezer felhasználó regisztrációjára és 1.000 partner adatfeltöltésére számítunk a magyar piacról. Ezzel párhuzamosan pedig a hazánkba látogató külföldieket is megcélozzuk, hiszen velük is szeretnénk megismertetni a hazai borvidékek sokszínű, és egyre fejlődő kínálatát, az alkalmazás további fejlesztése érdekében pedig várjuk a felhasználói visszajelzéseket” – fogalmazott Pintér Zsolt, az applikáció megálmodója.

A Kóstolom alkalmazás webalapú, így operációs rendszertől függetlenül bármilyen okos eszközön futtaható. Az alkalmazás használata mind a felhasználók, mind a szolgáltató partnerek számára ingyenes. Az applikáció fejlesztéséhez a szakmai hátteret a Futurion nevű informatikai szolgáltató cég biztosította, mely már több mint egy évtizede KKV-k és nagyvállalatok számára nyújt teljes körű információtechnológiai megoldásokat a magyar piacon.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.