Hatalmas az érdeklődés az új boros applikáció iránt

Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

Egyre felkapottabb a borturizmus Magyarországon. A borászatok már évek óta sokszínű kínálata folyamatosan fejlődik, az utóbbi időben pedig az igényes gasztronómia is egyre nagyobb teret nyer a hazai borvidékeken.

A Kóstolom alkalmazás célja, hogy borvidéki kirándulások alkalmával alapvető információforrást és tájékozódási pontot nyújtson a bor- és gasztronómia iránt érdeklődők számára. Az applikáció a TripAdvisor mintájára átfogó kalauzként segíti a tájékozódást a hazai borvidékeken és Budapesten elérhető boros-, gasztro-, és szállás kínálatról. A közösségi funkciónak köszönhetően a borokat, éttermeket, szállásokat, eseményeket értékelni is lehet, ami a többi felhasználó számára megkönnyíti a választást.

{youtube|id=eRTRy6zKbc4|width=550|height=200}

Már közel 350 partner adatai elérhetők

A borászatok, éttermek és szállásadók körében hatalmas az érdeklődés az egyedülálló kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig már közel 350 partner töltötte fel profiloldalát a közösségi platformra, lefedve gyakorlatilag az összes hazai borvidéket. Az app emellett programajánlóként is működik: tájékoztatást nyújt egy-egy borvidék aktuális bor- és gasztro rendezvényeivel kapcsolatban is.

Fontos cél a külföldiek megszólítása

Az alkalmazás egyelőre magyar nyelven érhető el, azonban hamarosan elkészül az angol nyelvű változat is, hiszen cél a borkedvelő külföldi turisták megszólítása is.

„Célunk, hogy egy-egy borvidékről minden fontos szolgáltató elérhető legyen az adatbázisban, éppen ezért várjuk további borászatok, éttermek, szállásadók, illetve boros rendezvények szervezőinek jelentkezését. Idén év végéig 20.000 ezer felhasználó regisztrációjára és 1.000 partner adatfeltöltésére számítunk a magyar piacról. Ezzel párhuzamosan pedig a hazánkba látogató külföldieket is megcélozzuk, hiszen velük is szeretnénk megismertetni a hazai borvidékek sokszínű, és egyre fejlődő kínálatát, az alkalmazás további fejlesztése érdekében pedig várjuk a felhasználói visszajelzéseket” – fogalmazott Pintér Zsolt, az applikáció megálmodója.

A Kóstolom alkalmazás webalapú, így operációs rendszertől függetlenül bármilyen okos eszközön futtaható. Az alkalmazás használata mind a felhasználók, mind a szolgáltató partnerek számára ingyenes. Az applikáció fejlesztéséhez a szakmai hátteret a Futurion nevű informatikai szolgáltató cég biztosította, mely már több mint egy évtizede KKV-k és nagyvállalatok számára nyújt teljes körű információtechnológiai megoldásokat a magyar piacon.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.