Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét

Óvatos becslések szerint a Föld lakossága a 2023-as esztendőben mintegy 328,5 milliárd dollárt költött borra - ha hinni lehet a további találgatásoknak, a borbefektetések összege folyamatosan tovább növekedve, az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.

A hihetetlen összegek mögött pedig nem csak mennyiséget, de minőséget is találunk. Még soha nem volt ilyen magas a kereslet a prémium szeszesitalok és csúcskategóriás borok iránt, mint napjainkban. 

Fotó: Depositphotos.com
Fotó: Depositphotos.com

A borbefektetés és érlelés magasszintű műveléséhez elengedhetetlen a megfelelő tároló. Százezer dolláros palackokat nem csak fogyasztási szempontokból felelőtlenség a konyhapulton vagy a hűtőszekrényben tartani, biztosítani kell a papírokkal is igazolható tárolást ahhoz, hogy a palack ne veszítsen értékéből.

Szerencsére léteznek ilyen igénykere szakosodott szolgáltatók, cégek és pincék, ahol a befektető, gyűjtő megfelelő kezekben tudhatja a borait. Hazánkban is léteznek újradugózással és bortrezor-üzemeltetéssel foglalkozó egységek, de mindegyikük eltörpül az alábbi cikk alanya mellett: a világ legnagyobb bortrezorja Angliában, pontosabban Nyugat-Angliában található.

Ez az Octavian Cellar, mely a világ legnagyobb, legdrágább és legbiztonságosabban tárolt borkészletének ad otthont - ezt írja le részletesen a Dining Guide aktuális írása.


Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?
Tervezzen újrahasznosítható poharat  a legmenőbb szórakozóhelyeknek!

Tervezzen újrahasznosítható poharat a legmenőbb szórakozóhelyeknek! 

Április 12-ig adhatják le grafikai pályázatukat, azok, akik részt szeretnének venni a Cup Revolution, a víz világnapja alkalmából indított VÍZió  elnevezésű versenyén.
Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében

Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében 

Hetedik alkalommal indítják együtt a nyarat a helyi boros pincék tulajdonosai, boros gazdák a Szent György-hegyen.
Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai

Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai 

Milyen szempontok vezérlik a fiatal generációkat az étkezések során? Ellentmondásosak, viszont nem olyan bonyolult megszólítani őket, mint elsőre látszik.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.