Hét vendéglátóhelynek mennie kell a Várból

Először idén október 31-i határidővel mondták fel a szerződését hét, Vár-beli vendéglátóegységet üzemeltetőnek, mostanra talán van arra remény, hogy ez év végéig még maradhatnak, de utána nincs mese, menniük kell. Kérdés az, hová?

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte azt a hét vendéglátóhely tulajdonosát a tavaly ugyan már kormányrendeletben megjelentetett, ám csak idén ősszel végrehajtásra kerülő határozat, miszerint a Szentháromság tértől a Fortuna közig tartó hatalmas, gyönyörű épülettömbből (az idősebbek Várklubként talán ismerhetik a helyet, amely eredetileg Pénzügyminisztériumként épült) felmondanak a jelenleg a helyeket üzemeltető tulajdonosoknak, mert az általuk bérelt terület a Várba költöző Nemzetgazdasági Minisztérium része lesz. Mindez közel 500 férőhellyel rendelkező vendéglátást jelent, azaz ennyivel kevesebb vendég ehet-ihat majd a vendéglátóhelyek bezárása miatt a főváros turisztikailag legfrekventáltabb területén.

Jelenleg a bérleti szerződések lejártának határidejét próbálják enyhíteni az érintett vendéglátósok, azaz próbálják kitolni az eredetileg megjelölt október 31-i időpontot ez év végéig. A Várból „kilakoltató határozat”, vagyis a bérleti szerződés felmondása négy éttermet, egy éjszakai bárt és két kávézót érint, hogy tulajdonosaik hová költöztetik vendéglátóhelyüket – ezt ma még ők is szeretnék tudni.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.