69 éves korában, egy komoly műtét utáni otthoni lábadozás kezdeti időszakában meghalt a magyar vendéglátás egyik meghatározó személyisége, akinek annyi, de annyi terve volt még a következő időszakra – ezért halála nemcsak a családját, hanem az egész hazai gasztronómiai világot mélyen megrázta.
Ő volt az, aki nemcsak az aktív éveiben volt aktív tanító, mentor, gasztronómiai tanácsadó és éttermek nyitásának levezénylő alakja, hanem nyugdíjas éveiben is éjt nappallá téve folyton dolgozott. Az un. „Jakabffy iskolából” számos hazai fiatal (és ma már nem fiatal) szakember került ki, akik mind a tőle kapott tudást kamatoztatják mind a mai napig.
Aktív éveiből legmeghatározóbb munkahelye az Alabárdos Étterem volt, a várbeli étterem teljes megújítási programját ő irányította, itt vált igazán a hazai gasztronómiai élet kulcsfigurájává.
Szinte élete utolsó napjáig a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és a Magyar Éttermi Szövetség (MÉSZ) munkájának szervezésében, irányításában részt vett, az MVI november végi gálájának díszebédjét is ő koordinálta. Számos kitüntetése, elismerése közül kiemelkedő az Év Vendéglőse cím (2002), imádott Alabárdosa lett 2004-ben a szakma szavazata alapján a legjobb hazai vendéglátóhely, Jakabffy László 2013-ban Pro Turismo díjat vehetett át, életművét 2015-ben Gundel-díjjal jutalmazták.
Temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben (cím: 2089 Telki, Temető utca – Budakeszi felől jövet az 1. körforgalomnál balra kell fordulni).
Aki szeretne végső búcsút venni, egy szál fehér virággal tegye meg – a család kérésére.
Forrás: Vendég