Jakabffy László temetése

Karácsonyt megelőző pénteken, otthonában elhunyt Jakabffy László, a hazai gasztronómiai világ egyik ikonikus alakja. Itt a temetés időpontja.

69 éves korában, egy komoly műtét utáni otthoni lábadozás kezdeti időszakában meghalt a magyar vendéglátás egyik meghatározó személyisége, akinek annyi, de annyi terve volt még a következő időszakra – ezért halála nemcsak a családját, hanem az egész hazai gasztronómiai világot mélyen megrázta.

Ő volt az, aki nemcsak az aktív éveiben volt aktív tanító, mentor, gasztronómiai tanácsadó és éttermek nyitásának levezénylő alakja, hanem nyugdíjas éveiben is éjt nappallá téve folyton dolgozott. Az un. „Jakabffy iskolából” számos hazai fiatal (és ma már nem fiatal) szakember került ki, akik mind a tőle kapott tudást kamatoztatják mind a mai napig.

Aktív éveiből legmeghatározóbb munkahelye az Alabárdos Étterem volt, a várbeli étterem teljes megújítási programját ő irányította, itt vált igazán a hazai gasztronómiai élet kulcsfigurájává.

Szinte élete utolsó napjáig a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és a Magyar Éttermi Szövetség (MÉSZ) munkájának szervezésében, irányításában részt vett, az MVI november végi gálájának díszebédjét is ő koordinálta. Számos kitüntetése, elismerése közül kiemelkedő az Év Vendéglőse cím (2002), imádott Alabárdosa lett 2004-ben a szakma szavazata alapján a legjobb hazai vendéglátóhely, Jakabffy László 2013-ban Pro Turismo díjat vehetett át, életművét 2015-ben Gundel-díjjal jutalmazták. 

Temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben (cím: 2089 Telki, Temető utca – Budakeszi felől jövet az 1. körforgalomnál balra kell fordulni).

Aki szeretne végső búcsút venni, egy szál fehér virággal tegye meg – a család kérésére.

 

Forrás: Vendég


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.