Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Manapság szerencsére rengeteg kreatív mocktail recept közül választhatunk a könnyű és gyümölcsös habzóitaloktól a hűsítő különlegességeken át az alkoholos klasszikus felújított változatig.

Virágkorukat élik az alkoholmentes italok, amelyek ugyanolyan kifinomultak és finomak, mint alkoholos társaik. Ha valamilyen okból kifolyólag nem szeretnénk alkohol fogyasztani, akkor íme néhány egyszerű, de annál különlegesebb alkoholmentes mocktail recept:

Görögdinnyés Margarita Mocktail

Nem feltétlenül kell hozzá tequila ahhoz, hogy margaritát igyünk. A friss limelé és az édes görögdinnye megadja azt az édesen fanyar ízt, amire szükség van hozzá.

Görögdinnyés margarita
Görögdinnyés margarita
Fotó: Pixabay

Hozzávalók a sziruphoz:

1 csésze (200 g) cukor

1 csésze (2,5 dl) víz

Hozzávalók a mocktailhoz:

8 csésze felkockázott, kimagozott görögdinnye

fél csésze szirup

fél csésze frissen facsart limelé

nagyszemű himalája só a díszítéshez

néhány lime karika

jég, igény szerint

Elkészítés:

A sziruphoz egy edényben keverjük össze a cukrot és a vizet. Időnként megkeverve melegítsük, amíg a keverék fel nem forr. Nagyjából még egy percig hagyjuk a tűzön, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le. A keveréknek átlátszónak kell lennie. Öntsük egy edénybe, és ha kihűlt, néhány órára, tegyük hűtőbe.  A mocktailekhez tegyük a kockára vágott görögdinnyét egy turmixgépbe, és turmixoljuk pépesre, amíg a keverék sima és habos nem lesz a tetején. Adjuk hozzá a hideg szirpuból fél csészényit és friss limelét. Ismét turmixoljuk néhány másodpercig. Öntsünk sót egy tányérra. Dörzsöljük be a poharak szélét limelével, majd a sóban forgassuk meg a poharakat. Töltsük meg a poharakat jéggel, és már nincs is más hátra, mint ráönteni a margaritát. A poharakat limeszelettel díszítjük.

Epres Daiquiri

Ezt a gyümölcsös és élénk epres mocktailt úgy tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, hogy a rumot kicseréljük citrom-lime szódával, amihez ízlés szerint hozzáadhatunk akár néhány csepp rumaromát is.

Epres daiquiri
Epres daiquiri
Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

225 g friss eper

225 g fagyasztott eper

fél csésze kristálycukor

negyed csésze limelé

fél csésze citromos szóda

lime karika a díszítséhez

Elkészítés:

A friss epret megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy közepes tálba helyezzük. Keverjük hozzá a cukrot és a lime levét. Lefedve hagyjuk állni harminc percig, időnként keverjük meg. Turmixgépben alacsony fordulatszámon, fokozatosan emelve a sebességet keverjük össze az eperkeveréket, a rumot és a fagyasztott epret, amíg teljesen sima nem lesz. Öntsük poharakba, és díszítsük lime karikákkal.

Virgin Pina Colada

Rum nélkül könnyen elkészíthetjük az ikonikus koktél alkoholmentes változatát. Krémesen lágy, és tele van az ananász és a kókusz ízével – és az elkészítéséhez csak három hozzávaló szükséges. Jég helyett fagyasztott ananászt is használhatunk, amely a mocktailt extra krémessé és ízessé teszi.

Virgin Pina Colada
Virgin Pina Colada
Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

250 g friss ananász (vagy fagyasztott)

120 ml ananászlé

120 ml kókuszkrém

Elkészítés:

Mérjük ki a hozzávalókat, tegyük az egészet egy turmixgépbe, és nagy sebességen dolgozzuk simára. Bármennyire is nagy a kísértés, lassan, kortyolgatva fogyasszuk, hogy minél tovább élvezhessük.

 


Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.