Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted...

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Ez sorrendben a 37. London Wine Fair, amely eredetileg egy kis helyiségben, egy londoni áruház ötödik emeletén lévő kis kiállítóteremből indult útjára, onnan nőtt óriás méretűre, hogy néhány éve ismét kisebbre zsugorodva megtalálja méltó helyét, az Olympia Grand Hall impozáns terében. Az Olympia London különben hét, egymáshoz szorosan kapcsolódó helyszín, ahol a viktoriánus építészet csodálatos alkotása adja a borok hátterét, és biztosít szellős, napfényben fürdő, tágas helyszínt a háromnapos szakmai programnak.

A kiállítás nyitásának első másodpercétől özönlenek a látogatók, és a vendégek számát elnézve, hihetetlen, hogy csak szakmai látogatók – éttermek, egyéb, kisebb-nagyobb vendéglátóegységek, pincészetek tulajdonosai, viszonteladók - érkeznek, pedig ez az igazság.

Külön figyelemre méltó, hogy helyi, brit kiállító a monstre rendezvényen - írd és mondd -, mindössze három van jelen, a világ más pontjairól viszont annál többen jöttek az Olympia Hall-ba. Jelentős az argentín, az ausztrál, a német kiállítók száma, mindent elsöprő a francia, olasz és spanyol nyelvterületekről érkező borosok, prosecco-sok standjainak száma. És végre mi magyarok sem szégyenkezhetünk, sőt! A London Wine Fair-en 100 nm-en, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által megálmodott és létrehozott exkluzív megjelenésű standon 9 magyar borászat állíthat ki, akik nyilvános részvételi felhívás alapján vannak jelen. Az MTÜ új koncepciójú kiállítási megjelenése már a márciusi ProWein-on debütált, ott is a társkiállítók teljes kiszolgálása, folyamatosan, egymás után zajló, kóstolóval bélelt előadások, végig, folyamatosan nyitva tartó kóstolózóna és élőzene volt – akárcsak most, Londonban. Nemcsak a borosoknak, a borok után érdeklődőknek, a kiállítók üzleti partnereinek teremtett tökéletes környezetet az MTÜ, például profi cateringet is kínálnak partnereiknek.

„Magyar boros stand, közös kiállítási lehetőség ilyen civilizált megjelenéssel még soha nem volt”, állapítja meg az egyik hazai kiállító, a Hilltop tulajdonosnője, Keresztury Éva. Ő közel harminc éve minden jelentős angliai kiállításon jelen van tételeivel. Volt, hogy fekvő gipsszel is kisegítették kollégái valahogy a rendezvényre, mert meggyőződése, hogy bort külföldön csak személyes jelenlét kíséretében, kóstoltatással, a partnerekkel való közvetlen találkozás útján lehet sikerrel értékesíteni.Húsz borral képviselteti magát a neszmélyi Hilltop Pincészet, amelyek közül a kiállítás első napján a legjobban keresett prémium válogatásukból a 2016-os Pinot Grigio-Királyleányka házasításából született cuvée.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.