Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted...

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Ez sorrendben a 37. London Wine Fair, amely eredetileg egy kis helyiségben, egy londoni áruház ötödik emeletén lévő kis kiállítóteremből indult útjára, onnan nőtt óriás méretűre, hogy néhány éve ismét kisebbre zsugorodva megtalálja méltó helyét, az Olympia Grand Hall impozáns terében. Az Olympia London különben hét, egymáshoz szorosan kapcsolódó helyszín, ahol a viktoriánus építészet csodálatos alkotása adja a borok hátterét, és biztosít szellős, napfényben fürdő, tágas helyszínt a háromnapos szakmai programnak.

A kiállítás nyitásának első másodpercétől özönlenek a látogatók, és a vendégek számát elnézve, hihetetlen, hogy csak szakmai látogatók – éttermek, egyéb, kisebb-nagyobb vendéglátóegységek, pincészetek tulajdonosai, viszonteladók - érkeznek, pedig ez az igazság.

Külön figyelemre méltó, hogy helyi, brit kiállító a monstre rendezvényen - írd és mondd -, mindössze három van jelen, a világ más pontjairól viszont annál többen jöttek az Olympia Hall-ba. Jelentős az argentín, az ausztrál, a német kiállítók száma, mindent elsöprő a francia, olasz és spanyol nyelvterületekről érkező borosok, prosecco-sok standjainak száma. És végre mi magyarok sem szégyenkezhetünk, sőt! A London Wine Fair-en 100 nm-en, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által megálmodott és létrehozott exkluzív megjelenésű standon 9 magyar borászat állíthat ki, akik nyilvános részvételi felhívás alapján vannak jelen. Az MTÜ új koncepciójú kiállítási megjelenése már a márciusi ProWein-on debütált, ott is a társkiállítók teljes kiszolgálása, folyamatosan, egymás után zajló, kóstolóval bélelt előadások, végig, folyamatosan nyitva tartó kóstolózóna és élőzene volt – akárcsak most, Londonban. Nemcsak a borosoknak, a borok után érdeklődőknek, a kiállítók üzleti partnereinek teremtett tökéletes környezetet az MTÜ, például profi cateringet is kínálnak partnereiknek.

„Magyar boros stand, közös kiállítási lehetőség ilyen civilizált megjelenéssel még soha nem volt”, állapítja meg az egyik hazai kiállító, a Hilltop tulajdonosnője, Keresztury Éva. Ő közel harminc éve minden jelentős angliai kiállításon jelen van tételeivel. Volt, hogy fekvő gipsszel is kisegítették kollégái valahogy a rendezvényre, mert meggyőződése, hogy bort külföldön csak személyes jelenlét kíséretében, kóstoltatással, a partnerekkel való közvetlen találkozás útján lehet sikerrel értékesíteni.Húsz borral képviselteti magát a neszmélyi Hilltop Pincészet, amelyek közül a kiállítás első napján a legjobban keresett prémium válogatásukból a 2016-os Pinot Grigio-Királyleányka házasításából született cuvée.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.