Klasszis Topdesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Szulló Szabina sztárséfet, a Michelin-csillaggal kitüntetett Stand és Stand25 étterem tulajdonosát idén szintén versenyünk zsűritagjai közt köszönthetjük.  

 

Ön az egyik legismertebb séf Magyarországon, és azon kevesek közé tartozik, aki két Michelin-csillagos éttermet vezet. De vajon csak a Michelin-csillagos helyek esetében számít a külső és a belső design vagy más kategóriájú helyeknél is?

Minden étteremnek, a legegyszerűbb vendéglátóegységnek is kell, hogy legyen saját karaktere, legyen szó egy egyszerű kockás terítős vendéglőről, egy fine dining étteremről vagy akár egy strandbüféről. A design ugyanúgy hozzáad egy vendéglátóhely egyediségéhez, ahogyan az ételek, az italok vagy épp a szervíz. Fontosnak tartom, hogy az éttermeink enteriőrje a lehető legjobban illeszkedjen filozófiánkhoz, konyhánk stílusához és szervízünk minőségéhez, a két Michelin-csillagos Standban és a Stand25 Bisztró esetén is. 

A designerrel és a lakberendezővel a tulajdonosnak nyilván együtt kell működni, közösen megbeszélni a koncepciót. Volt már ilyen tekintetben „nehéz esete”, vagy mindig zavartalan volt az együttműködés?

Mind a Stand25 Bisztró, mind a Stand nyitásakor olyan szakemberekhez fordultunk, akikben maximálisan megbíztunk, vagy akár már korábban is dolgoztunk együtt. Így ilyen szerencsére nem volt. Közös együtt gondolkodásnak nevezném inkább azokat a folyamatokat, amelyek végére éttermeink elnyerték végső formájukat. Egyébként ezek a folyamatok sosem érnek véget, folyamatosan frissítjük az enteriőröket, hogy mindig megfeleljenek a kortárs elvárásoknak és ízlésnek. Ugyanígy teszünk az ételeinkkel is.

 Min dolgozik most?

Két éttermünk folyamatosan biztosítja, hogy bőven legyen feladatom. Konyhai filozófiánk egyik legfontosabb alappillére a folyamatos fejlődés, számomra ez jelenti a kihívást az év minden napján.

 Mennyire ítéli fontosnak ezt a megmérettetést?

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert a versenynek köszönhetően nagyobb figyelmet kap az a tény, hogy egy vendéglátóhely külső és belső design-ja fontos része a vendégélménynek. 

 

Forrás: Turizmus Online


Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.
A világ legszebb történelmi kávéházainak koronaékszere a pesti New York Kávéház

A világ legszebb történelmi kávéházainak koronaékszere a pesti New York Kávéház 

Emléktáblát kapott a Historic Cafés Route-tól a New York Kávéház.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.