Kóstolt már fekete fagyit?

Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?

Kiderült, szinte már csak mi, magyarok vagyunk lemaradva fekete fagyi-terén a világ gasztrotérképén, ugyanis két év óta Amerikában, majd ideát, az öreg kontinensen is óriási divattá vált a fekete színű fagylalt. Legalábbis erről számolt be a meghívott nagyérdeműnek, meg a mutatóba jelen lévő népes celebtársadalomnak Vincze Annamária, akinek lelkesedése hozta a magyar határokon belülre a fekete hidegséget. Ő értekezett a világhálón keresztül egy amerikai cukrásszal, vajon miképp állítják elő a tengerentúlon ezt a különleges édességet, majd oltalom alá is tétette idehaza a fekete fagyit, és egyben formavédett is lett mind a lágy, gépből tölthető, mind a gombócos változat.

Ezt már a fagyit előállító és forgalmazó cég, a m-GEL Kft képviselőjétől tudtuk meg, aki azt is elárulta, amikor a fekete fagyi ötletével kereste őket meg először Annamária, a következőképp reagált: ez egy marhaság! De aztán osztott, szorzott, utánanézett, végül hagyta magát meggyőzni, és belevágtak a fagyi elkészítésébe. A megfelelő íz és állag kikísérletezése azért nem volt egy leányálom, mesélte, hiszen nem az eredeti amerikai recept alapján készítik (ott nem kókuszt, hanem lime-ot és rumot használnak az ízesítéshez), ugyanis a magyar ízvilágnak kell megfelelnie az új terméknek.

Tulajdonképpen egy fekete kókuszból és fekete csokiból álló fagyi született, kókuszból kivont, természetes színezékkel, természetes édesítószerek felhasználásával. Jó hír, hogy a különféle allergiákban szenvedőknek is készítettek egy változatot szűrt almacukor hozzáadásával, fehércsoki és kókuszkoncentrátummal, amelyről – kóstoltuk, úgyhogy tanuk vagyunk rá -, senki nem mondaná meg, hogy „mentes” változat, azaz ugyanolyan különlegesen finomízvilágú, mint a normál változat.

A forgalmazó/előállító cég vezetője végül bevallotta, mivel szerinte az elkövetkező időszak „nagy durranása” lesz a fekete fagyi, sokan fogják majd másolni. Azonban attól, ha fekete fagyit kínálnak, de nem az ő receptúrájuk szerint – az valószínűleg olcsó és íztelen lesz. Viszont egy dologban mind a másolt, mind az eredeti megegyezik majd: fekete szájat varázsol annak, aki fogyasztja, de hát istenem, a trendi különlegességért valamit áldozni is kell.

Forrás: Vendég & Hotel


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.