Kóstolt már fekete fagyit?

Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?

Kiderült, szinte már csak mi, magyarok vagyunk lemaradva fekete fagyi-terén a világ gasztrotérképén, ugyanis két év óta Amerikában, majd ideát, az öreg kontinensen is óriási divattá vált a fekete színű fagylalt. Legalábbis erről számolt be a meghívott nagyérdeműnek, meg a mutatóba jelen lévő népes celebtársadalomnak Vincze Annamária, akinek lelkesedése hozta a magyar határokon belülre a fekete hidegséget. Ő értekezett a világhálón keresztül egy amerikai cukrásszal, vajon miképp állítják elő a tengerentúlon ezt a különleges édességet, majd oltalom alá is tétette idehaza a fekete fagyit, és egyben formavédett is lett mind a lágy, gépből tölthető, mind a gombócos változat.

Ezt már a fagyit előállító és forgalmazó cég, a m-GEL Kft képviselőjétől tudtuk meg, aki azt is elárulta, amikor a fekete fagyi ötletével kereste őket meg először Annamária, a következőképp reagált: ez egy marhaság! De aztán osztott, szorzott, utánanézett, végül hagyta magát meggyőzni, és belevágtak a fagyi elkészítésébe. A megfelelő íz és állag kikísérletezése azért nem volt egy leányálom, mesélte, hiszen nem az eredeti amerikai recept alapján készítik (ott nem kókuszt, hanem lime-ot és rumot használnak az ízesítéshez), ugyanis a magyar ízvilágnak kell megfelelnie az új terméknek.

Tulajdonképpen egy fekete kókuszból és fekete csokiból álló fagyi született, kókuszból kivont, természetes színezékkel, természetes édesítószerek felhasználásával. Jó hír, hogy a különféle allergiákban szenvedőknek is készítettek egy változatot szűrt almacukor hozzáadásával, fehércsoki és kókuszkoncentrátummal, amelyről – kóstoltuk, úgyhogy tanuk vagyunk rá -, senki nem mondaná meg, hogy „mentes” változat, azaz ugyanolyan különlegesen finomízvilágú, mint a normál változat.

A forgalmazó/előállító cég vezetője végül bevallotta, mivel szerinte az elkövetkező időszak „nagy durranása” lesz a fekete fagyi, sokan fogják majd másolni. Azonban attól, ha fekete fagyit kínálnak, de nem az ő receptúrájuk szerint – az valószínűleg olcsó és íztelen lesz. Viszont egy dologban mind a másolt, mind az eredeti megegyezik majd: fekete szájat varázsol annak, aki fogyasztja, de hát istenem, a trendi különlegességért valamit áldozni is kell.

Forrás: Vendég & Hotel


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?