Különc séf különleges koncepcióval a Kristinusban

Sok séfet láttunk már munka közben, de Klaus Deutschmann, a Kristinus Gasztro Műhely főszakácsa valamiben alaposan kiemelkedik közülük. Főzéstudásban is nagyot alkot, de alapvetően olyan különleges a személyisége, annyira szórakoztató, ahogy egyszerre beszél németül, angolul, magyarul, miközben jár a keze, mint a motolla, hogy ámulva figyeltük alkotás közben a kéthelyi éttermi konyhán, ahová gasztrotúrára invitálták a hazai média képviselőit.

Mint előzetesen megtudtuk, a borbirtok vendégeit nem egy átlagos, megszokott menüvel kínálják, ugyanis Kéthelyen a menü struktúrája a hagyományos előétel-leves-főétel-desszert felosztás helyett a borbirtok borait követi, így a vendég a Kristinus Borbirtok Irsaijához, Roséjához vagy SAS Cuvéejéhez kap ételajánlást. Alapvetően helyi, prémium minőségű alapanyagokkal dolgoznak a konyhán, itt tényleg minden jelen van, amit csak Somogy megye télen-nyáron kínál.

Az évszakhoz illő, helyi alapanyagok felhasználásával készült fogásokból állt össze a jelenlegi, az őszi-téli ételsort kínáló menü is, ahol a bornak ugyanolyan fontos szerepe van, akárcsak a hozzá, a séf által megálmodott ételsornak. Klaus Deutschmann a konyhafőnök a Gasztro Műhelyben, és ahol ő megjelenik, ott egészen elképesztő, néha kifejezetten formabontó ételekre lehet számítani.

Stílusában a cingárvékony séf szenvedélyes és utánozhatatlan, modern európai konyhai felfogásában egyesíti a friss szezonális alapanyagokat a természetes, tiszta ízekkel és a klasszikus főzési eljárásokkal. Idén, a hidegebb hónapokra a következő ételsort kínálja a Kristinusba betérőknek, sajátos nyelvezetével.

Főétel 1: Aranydurbincs, tökös mousseline mártással, burgonyaroláddal, tintahalas tápiókával. (Pici keszeg, lemon, kakukkfű, pici só, pici bors, ja, ja, natürlich, sütni be careful, és kész, tschüss papa!) Hozzá 2016-os Chardonnay -t ajánlanak kísérőül.

Főétel 2: Ízletes galambmell, karalábé táskával, kacsamájjal, popcorn pürével, rákmártással (pigeon breast kicsi, csont nem kell, pici só, pici bors, sül, rest, oil, vaj, kakukkfű, breast sül, pici só, tschüss papa!) Mellé kíváló a Kristinus 2015-ös Pinot Noir-ja.

Desszert: Gesztenyés erdei gyümölcsös habcsók, rum espumával. (Tojás, sugar, fruitjuice, maronihoney, maroni, tapióka, felverjük, szilikonba, tschüss papa!) A desszerthez mennyeien illik a 2015-ös Krisecco, az ebédnek/vacsorának tényleg a méltó koronája.

Klaus tálalásában különben minden fogás önmagában egy vizuális élmény, egy külön sztori. Az osztrák séf, aki élete során nagyon sok helyen dolgozott már, egész életét a főzés művészetének szenteli. Szenvedély, kreativitás fűszerezi a tökéletességig vitt ételalkotásait.

Aki a Balaton déli csücskénél jár – ne hagyja ki konyhaművészetét, mert Kristinus borok kíséretében igazi gasztronómiai kirándulás.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.