Magyar siker a Jamie Oliver Groupnál

Az Év Éttermi Nyitása Díjat a Jamie Oliver Groupon belül, egyöntetű szavazattal idén a Budavári Jamie’s Italian kapta, megelőzve olyan országokat, mint India, Szingapúr, Hong-Kong, Hollandia, Cyprus, Kanada és Brazília. Jamie Oliver és Gennaro Contaldo személyesen adta át a díjat Zsidai Zoltán Roy-nak, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetőjének.

A július 27-én, Londonban átadott díjjal párhuzamosan kihirdették azt is, hogy a budapesti étterem a világ 5 leglátogatottabb Jamie’s Italian étterme között van.

A díjat az az étterem kapta, amelyik minden szempontból a legjobban teljesít a nyitást megelőző és a nyitó időszakban. Az együttműködési képességet, a motivációt, az értékrendet, a szervezettséget, a profi hozzáállást, a minőségi munkát nézik minden területen: a konyhán, az étteremben és a háttérben is.

A Jamie Oliver Group és a Zsidai Csoport több hónapos előkészületek és felkészülés után idén májusban nyitotta meg közös éttermét, a Jamie’s Italiant Budapesten, a Budai Várban, mely azóta hazai és külfödi vendégek kedvence lett. Jamie még a nyitás előtt mondta, hogy “hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Jamie’s Italiant nyitunk Magyarországon. Budapest egy csodálatos város egyre izgalmasabb étterem választékkal, alig várom, hogy részese legyek ennek én is. Egyszerű, érthető, jó ár-érték arányú olasz ételeket fogunk kínálni a Jamie’s-ben, a legjobb minőségű alapanyagokból. Biztos vagyok benne, hogy a budapesti étterem egy fantasztikus színfolt lesz a folyamatosan növő Jamie’s Italian családunkban.”

Zsidai Zoltán Roy a díjjal kapcsolatban az alábbiakat tette hozzá: “Fantasztikus elismerés, nem jutok szóhoz. Köszönöm minden kollégámnak és a vendégeinknek is, nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Nagyon kemény munka áll a nyitás mögött és most már teljesen biztos vagyok abban, amit eddig is sejtettem: cégünk a nemzetközi gasztronómia élvonalában is megállja helyét.”

Forrás: Vendég&Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.