Már a megnyitója előtt díjra jelölték a Kajahu éttermet

Különleges eset, hogy már a megnyitója előtt díjra jelöljenek egy éttermet. A Kajahu esetében viszont ez történt, hiszen kategóriaalkotó kreativitás, technika és dizájn találkozik egy letisztult, modern köntösben. Ezt a szakemberekből álló Gastro Design zsűrije sem hagyhatta figyelmen kívül.

Budapest belvárosának újraéledő történelmi főutcájában, a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt KAJAHU #FoodTogether néven nyílt új koncepció a közösségek felé. Különböző trendi nemzetközi ételek mellett különleges szürkemarha fogások várják a gasztronómia szerelmeseit. Ételeikhez a borokat fiatal magyar borászok repertoárjából válogatták össze.

Az egyedi asztalokba épített terminálokon keresztüli rendelés zavartalanul segíti az ételek-italok gyorsabb elérhetőségét. Nem titkolt céljuk volt, hogy itt már a rendelés is informatívabb és élménydúsabb legyen - beszéljünk borvidékekről vagy akár összetevőkről, illetve képi megjelenítésről.

A komplex, saját fejlesztésű rendszerükön keresztül a társaságra, interakcióra vágyók helyükön ülve kedvükre ismerkedhetnek egymással: az asztalokba épített belső chaten keresztül privát és nyilvános üzenetek küldésére is lehetőség nyílik. Végül, de nem utolsó sorban a legkisebbek pedig mese- és diafilmeket nézhetnek az étkezés egész ideje alatt.

Kényelmünket és játékosságunkat érinti még, hogy étkezés közben helyünkön maradva be is vásárolhatunk az étteremben. A Piactér névre hallgató részleg nagy segítségünkre lehet a mindennapokban: lekvárkülönlegességeket, borokat, tejtermékeket, péksüteményt, felvágottat, zöldségeket szerezhetünk be a különleges alapanyagok mellett.

“Az én ötletem is lehetett volna!” érzést kelthet bennünk a csapatépítő, közösségformáló YouCanCook részleg a kirakatnál: amely az étteremben kialakított, teljesen felszerelt konyhapult 10-15 bárszékkel határolva. Az ötlet nagyon egyszerű: otthon kiválaszthatóak a fűszerek és alapanyagok, a barátokat vagy kollégákat meghívhatjuk e-mailben, végül pedig közösen főzhetünk a helyszínen- így a mosogatást természetesen meg is úsztuk.

Ez tehát a KAJAHU. Közösség, innováció és fair dining. Kategória-fúziós konyha, de másképp: céljuk a gyorséttermi ételeket minőségben és élményben, a klasszikus éttermi kiszolgálást pedig gyorsaságban és ár-értékben megreformálni. Alázatosan, de komolyan tervezik a nemzetközi franchise rendszer kiépítését.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.