Már a megnyitója előtt díjra jelölték a Kajahu éttermet

Különleges eset, hogy már a megnyitója előtt díjra jelöljenek egy éttermet. A Kajahu esetében viszont ez történt, hiszen kategóriaalkotó kreativitás, technika és dizájn találkozik egy letisztult, modern köntösben. Ezt a szakemberekből álló Gastro Design zsűrije sem hagyhatta figyelmen kívül.

Budapest belvárosának újraéledő történelmi főutcájában, a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt KAJAHU #FoodTogether néven nyílt új koncepció a közösségek felé. Különböző trendi nemzetközi ételek mellett különleges szürkemarha fogások várják a gasztronómia szerelmeseit. Ételeikhez a borokat fiatal magyar borászok repertoárjából válogatták össze.

Az egyedi asztalokba épített terminálokon keresztüli rendelés zavartalanul segíti az ételek-italok gyorsabb elérhetőségét. Nem titkolt céljuk volt, hogy itt már a rendelés is informatívabb és élménydúsabb legyen - beszéljünk borvidékekről vagy akár összetevőkről, illetve képi megjelenítésről.

A komplex, saját fejlesztésű rendszerükön keresztül a társaságra, interakcióra vágyók helyükön ülve kedvükre ismerkedhetnek egymással: az asztalokba épített belső chaten keresztül privát és nyilvános üzenetek küldésére is lehetőség nyílik. Végül, de nem utolsó sorban a legkisebbek pedig mese- és diafilmeket nézhetnek az étkezés egész ideje alatt.

Kényelmünket és játékosságunkat érinti még, hogy étkezés közben helyünkön maradva be is vásárolhatunk az étteremben. A Piactér névre hallgató részleg nagy segítségünkre lehet a mindennapokban: lekvárkülönlegességeket, borokat, tejtermékeket, péksüteményt, felvágottat, zöldségeket szerezhetünk be a különleges alapanyagok mellett.

“Az én ötletem is lehetett volna!” érzést kelthet bennünk a csapatépítő, közösségformáló YouCanCook részleg a kirakatnál: amely az étteremben kialakított, teljesen felszerelt konyhapult 10-15 bárszékkel határolva. Az ötlet nagyon egyszerű: otthon kiválaszthatóak a fűszerek és alapanyagok, a barátokat vagy kollégákat meghívhatjuk e-mailben, végül pedig közösen főzhetünk a helyszínen- így a mosogatást természetesen meg is úsztuk.

Ez tehát a KAJAHU. Közösség, innováció és fair dining. Kategória-fúziós konyha, de másképp: céljuk a gyorséttermi ételeket minőségben és élményben, a klasszikus éttermi kiszolgálást pedig gyorsaságban és ár-értékben megreformálni. Alázatosan, de komolyan tervezik a nemzetközi franchise rendszer kiépítését.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.