Megvan Magyarország legjobb vörösbora

Koch Csaba 2012-es villányi Csanád cuvée-je Magyarország legjobb vörösbora a magyar borszakírók szerint.

A szakújságírók értékelése alapján a legjobb fehérbor Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja lett. Tavaly a 2013-as Szent Tamás Furmint lett a befutó a mádi Szent Tamás Szőlőbirtokról. Idén a vörösborok versenyéből is más borvidék került ki győztesen: míg tavaly egri bor vitte el a pálmát, nevezetesen a Thummerer Pince Egri Bikavér Grand Superiorja a 2012-es évjáratból, most Villánynak áll a zászló.

Az idei győztesről:

Ez azért is érdekes, mert Koch Csaba az 1990-es évek elején az Alföldön kezdett el bort készíteni. A 2000-es években már sokan emlegették kiváló Irsai és Cserszegi borait, majd sorra jöttek nagyszerű rozéi, cabernet-i, kadarkája. Egyre több nemzetközi borversenyen ismerték el szakmai munkáját, borai a legnagyobb világversenyekről aranyérmekkel tértek haza. Koch Csaba a sikereken felbuzdulva bő évtizeddel ezelőtt Villányban is megvetette a lábát: a diósviszlói Imre-völgyben kezdett szőlőművelésbe, az onnan szüretelt borokkal pedig hamar beírta magát a testes vörösborok nagykönyvébe is. Cabernet Sauvignon borai is sok nemzetközi elismerésben részesültek, de az eddigi legnagyobb kitüntetést a most a Magyar Borszakírók Köre által is díjazott 2012-es bordeaux-i házasítás, a borász gyermekéről elnevezett Csanád cuvée aratta: két éve az olaszországi Bergamóban rendezett fajtavilágversenyen aranyéremre méltatták, sőt, a sajtó különdíját is megkapta, tavaly pedig a düsseldorfi PAR Wine Award International versenyen 96 ponttal a Top Gold címet is elhozta. Koch Csaba pincéje 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Birtoka-díjat borászat kategóriában, már négyszer került be az Év Bortermelője szavazás jelöltjei közé, 2014-ben pedig neki ítélték az Év Pincészete-díjat.

Forrás: Vendég


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.