Miközben sorra zárnak be az éttermek, mediterrán bisztró nyílt a pesti rakparton

Mínima néven nyílt meg az új hely a Belgrád rakparton, ortodox püspök szentelte fel a hivatalos megnyitón. A mai helyzetben szükség is van az égiek segítségére.

A Dionysos Taverna már 1993 óta Budapest igazi színfoltja, egyúttal a főváros egyik legismertebb görög étterme.
A tulajdonos, Lehoudis Andreas azonban most új bisztrót alapított, hogy - a görög konyha után - t nálunk is népszerűsítse és újragondolja a mediterránium legkiválóbb fogásait.

A Mínima Bistro csapatát két séf is erősíti, akik más-más megközelítésből dolgoznak a konyhán. Cseh László 25 évig a Dionysos séfje volt, hozzá csatlakozott Weisz Roland. Kettejük személyében fúziót alkot a tradicionális konyha és a friss gondolkodásmód.


"László nagyon kreatív és lenyűgöző ízkombinációkat hoz létre, Roland pedig a cukrászatban is otthon van: jelenleg a francia újhullámos sütemények a kedvencei. Egy friss erő, aki már dolgozott fine dining étteremben, éppen ezért innovatív technikákat is meg tud honosítani a mi konyhánkban.", mondja Andreas.

Minőségi alapanyagokból
"Az étlapunkon megtalálható számos közismert fogás is, és nem akartunk kirekesztők lenni: az előételek, saláták a kisebb pénztárcájú vendégeinknek is megfelelnek majd. Szerettük volna, ha a minőségi fogások megfizethető áron lennének elérhetők" - mondja a magát "tavernásnak" tituláló alapító.

A főételek közt vannak igazi különlegességek, újszerű fogások is, mint például a ratatouille fúzió, a borjúborda garnéla társítással, vagy épp a hal trió - ami nálunk különösen szokatlan, hiszen általában egyszerre egyféle halat szolgálnak fel -, valamint a languszta afrodité zellersztéken.



Mindehhez hozzájárul a kellemes zene is, illetve a konyha, ahol részben betekinthetünk az ételek készítési folyamatába.

A Mínimában tematikus napokat is terveznek majd a mediterrán kultúra jegyében. Az első izgalmas esemény pedig, hogy szeptember 29.-én egy ortodox püspök szentelte fel a helyet.

 

Forrás: Turizmus Online


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?