Ősszel is nyitva tartanak a Balaton legjobb éttermei és szállodái

Sikeres volt az Ősszel is Balaton! kampány, amelynek csaknem két hete alatt az ősszel szokásosnál sok ezerrel többen utaztak az üdülőrégióba az idén - értékelte az akciót Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke szombaton az MTI-nek.

Az idén először megszervezett, október 22-től november 2-ig tartó akcióhoz 170 balatoni szállásadó, valamint 93 étterem és borospince csatlakozott. Fekete Tamás szerint százezrekre tehető azok száma, akik szívesen jönnének a Balatonra hidegebb évszakokban is, ha találnának jó programokat.

A kampányt szervező és csaknem teljesen önerőből megvalósító Balatoni Regionális TDM Szövetség nem csak a helyi vállalkozókat mozgósította sikerrel. Támogatta a kezdeményezést különféle módon a Balatoni Hajózási Zrt., a MÁV, a Balaton Fejlesztési Tanács, továbbá számos cég, szervezet.

Népszerűnek bizonyultak egyebek közt a bortúrák, a balatonszárszói Csokifesztivál, a balatonfenyvesi kenutúrák, és az éttermek Balaton menüje.

A kampány keretében a welovebalaton.hu hírportálon szervezett szavazáson megválasztották a Balaton legjobb ősszel és télen is nyitva tartó éttermeit, borászatait és szállodáit. (A legjobb éttermek sorrendben: a balatonszemesi Kistücsök, a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton és a balatonalmádi Kerekes pince. A legjobb hotelek: a siófoki Hotel Azúr, a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton és a badacsonyi Hotel Bonvino. A legtöbb szavazatot kapó borászatok: a kötcsei Gutman Borpince, a badacsonytördemici SKIZO Borház és a badacsonyi Laposa Birtok.)

Fekete Tamás emlékeztetett arra, hogy a tavasszal már szerveztek egy hasonló kampányt és eseménysorozatot a balatoni szezon bővítése érdekében, Nyitott Balaton címmel. Ez annyira sikeresnek bizonyult, hogy már meghirdették a következőt a 2015. május 1. és 11. közötti időszakra.

Forrás: MTI


Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.