Ősszel is nyitva tartanak a Balaton legjobb éttermei és szállodái

Sikeres volt az Ősszel is Balaton! kampány, amelynek csaknem két hete alatt az ősszel szokásosnál sok ezerrel többen utaztak az üdülőrégióba az idén - értékelte az akciót Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke szombaton az MTI-nek.

Az idén először megszervezett, október 22-től november 2-ig tartó akcióhoz 170 balatoni szállásadó, valamint 93 étterem és borospince csatlakozott. Fekete Tamás szerint százezrekre tehető azok száma, akik szívesen jönnének a Balatonra hidegebb évszakokban is, ha találnának jó programokat.

A kampányt szervező és csaknem teljesen önerőből megvalósító Balatoni Regionális TDM Szövetség nem csak a helyi vállalkozókat mozgósította sikerrel. Támogatta a kezdeményezést különféle módon a Balatoni Hajózási Zrt., a MÁV, a Balaton Fejlesztési Tanács, továbbá számos cég, szervezet.

Népszerűnek bizonyultak egyebek közt a bortúrák, a balatonszárszói Csokifesztivál, a balatonfenyvesi kenutúrák, és az éttermek Balaton menüje.

A kampány keretében a welovebalaton.hu hírportálon szervezett szavazáson megválasztották a Balaton legjobb ősszel és télen is nyitva tartó éttermeit, borászatait és szállodáit. (A legjobb éttermek sorrendben: a balatonszemesi Kistücsök, a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton és a balatonalmádi Kerekes pince. A legjobb hotelek: a siófoki Hotel Azúr, a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton és a badacsonyi Hotel Bonvino. A legtöbb szavazatot kapó borászatok: a kötcsei Gutman Borpince, a badacsonytördemici SKIZO Borház és a badacsonyi Laposa Birtok.)

Fekete Tamás emlékeztetett arra, hogy a tavasszal már szerveztek egy hasonló kampányt és eseménysorozatot a balatoni szezon bővítése érdekében, Nyitott Balaton címmel. Ez annyira sikeresnek bizonyult, hogy már meghirdették a következőt a 2015. május 1. és 11. közötti időszakra.

Forrás: MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.