Pontatlanság: borokat vontak ki a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Sauska villányi birtokának harminc különféle borát vonatta ki. A márka híres arról, hogy a borok tisztaságára, minőségére különleges hangsúlyt fektet, és Magyarország egyik legjobban felszerelt, legmodernebb borászatának számít. A NÉBIH egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, a Sauska Pincészet közleménye azonban itt olvasható teljes terjedelmében:

„A Nébih villányi borászatunkban egy rutinvizsgálat során a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó, engedélyezés-technikai jellegű problémát tárt fel bizonyos palackos tételekre vonatkozóan, melyeket átmenetileg vissza kell vonnunk a kereskedelmi forgalomból.

Az érintett villányi tételek visszavonásáról partnereinket haladéktalanul értesítettük, akik megtették a szükséges lépéseket.

A Nébih jegyzőkönyve alapján a villányi borászatot érintő visszahívás engedélyezés-technikai jellegű, az érintett borok fogyaszthatóságával, beltartalmi, valamint élvezeti értékével semmilyen módon nem áll összefüggésben.
Borászatunk folyamatosan együttműködik a hatósággal, hogy a probléma részleteit feltárjuk és mielőbb megnyugtatóan lezárulhasson a folyamat; továbbá átfogó belső vizsgálatot is elrendeltünk azért, hogy a jövőben ilyen hiba ne ismétlődhessen meg.

Mindannyian azon dolgozunk, hogy az ellenőrzés után az érintett tételek mihamarabb visszakerülhessenek a boltokba és a borkedvelők asztalára.

A Hatóság egyidejű vizsgálata a tokaji tételekre is kiterjedt, ott mindent rendben talált. Tokaji boraink és pezsgőink, valamint a rendben levő villányi tételeink változatlanul elérhetőek.A Sauska Pincészet hitvallásának megfelelően azt tartjuk etikusnak, ha minden minket érintő hírről első kézből tőlünk értesültök.”

Forrás: HVG


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.