Próbára tették a Michelin csillagos séfet

A Konyhafőnök séfje nem is tudott róla, hogy az ő ételeit is tesztelte két olasz séf, hogy eldönthessék, melyik a 10 legjobb étterem hazánkban. Persze, a szembesítés sem maradhatott el.

Sárközi Ákos mindig óriási kihívások elé állította a Konyhafőnök versenyzőit, főleg akkor, amikor az „egyszerűnek” titulált ételcsodáit kellett lemásolniuk. A műsor negyedik évadában többször is megmutatta, hogy milyen is, amikor egy Michelin-csillagos séf alkot a konyhában.

Persze, ha éppen nem róla kellett másolniuk, akkor is szigorúan figyelte, hogy mi történik a pultoknál, és milyen ételek kerülnek a zsűri asztalra. A 20 éve a szakmában dolgozó Ákos rengeteg tehetséges fiatallal dolgozott már együtt a karrierje során, így ő aztán már tényleg tudja, mi kell, ahhoz, hogy valaki jó konyhafőnök legyen. 

Nemrég azonban éppen az ő munkáját kóstolták, ráadásul titokban! Két Michelin-csillagos séf – köztük Giancarlo Perbellini – hazánkban jártak, hogy magyar éttermeket teszteljenek, azzal a céllal, hogy kiválasszák Magyarország 10 legjobb éttermét. Hétfőn fedhették fel kilétüket a magyar séfek, köztük Sárközi Ákos előtt!

„Egy séf nem foglalkozik azzal, hogy bejön egy tesztelő az étterembe, mert nem leszek tőle jobb, nem fogok más alapanyagot használni, nem tudok hirtelen új receptet megtanulni abban a másodpercben. Minden nap kell koncentrálni, hogy a lehető legjobb és legfantasztikusabb ételt alkossuk meg.” – mondta a séf.


A meglepetés tehát megvolt, azonban nem tartott sokáig, hiszen ahogy Sárközi Ákos is mondta: folyamatosan tökéletes ételeket kell alkotniuk.

A próbatételről készült videó az RTL Klub honlapján tekinthető meg. 

 

Forrás: RTL Klub


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.