Próbára tették a Michelin csillagos séfet

A Konyhafőnök séfje nem is tudott róla, hogy az ő ételeit is tesztelte két olasz séf, hogy eldönthessék, melyik a 10 legjobb étterem hazánkban. Persze, a szembesítés sem maradhatott el.

Sárközi Ákos mindig óriási kihívások elé állította a Konyhafőnök versenyzőit, főleg akkor, amikor az „egyszerűnek” titulált ételcsodáit kellett lemásolniuk. A műsor negyedik évadában többször is megmutatta, hogy milyen is, amikor egy Michelin-csillagos séf alkot a konyhában.

Persze, ha éppen nem róla kellett másolniuk, akkor is szigorúan figyelte, hogy mi történik a pultoknál, és milyen ételek kerülnek a zsűri asztalra. A 20 éve a szakmában dolgozó Ákos rengeteg tehetséges fiatallal dolgozott már együtt a karrierje során, így ő aztán már tényleg tudja, mi kell, ahhoz, hogy valaki jó konyhafőnök legyen. 

Nemrég azonban éppen az ő munkáját kóstolták, ráadásul titokban! Két Michelin-csillagos séf – köztük Giancarlo Perbellini – hazánkban jártak, hogy magyar éttermeket teszteljenek, azzal a céllal, hogy kiválasszák Magyarország 10 legjobb éttermét. Hétfőn fedhették fel kilétüket a magyar séfek, köztük Sárközi Ákos előtt!

„Egy séf nem foglalkozik azzal, hogy bejön egy tesztelő az étterembe, mert nem leszek tőle jobb, nem fogok más alapanyagot használni, nem tudok hirtelen új receptet megtanulni abban a másodpercben. Minden nap kell koncentrálni, hogy a lehető legjobb és legfantasztikusabb ételt alkossuk meg.” – mondta a séf.


A meglepetés tehát megvolt, azonban nem tartott sokáig, hiszen ahogy Sárközi Ákos is mondta: folyamatosan tökéletes ételeket kell alkotniuk.

A próbatételről készült videó az RTL Klub honlapján tekinthető meg. 

 

Forrás: RTL Klub


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.