A thai konyhát ezúttal Lukas Zelechovsky varázsolja a vendégek asztalára. Aki a szakács neve alapján arra gyanakszik, hogy talán nem Ázsia-szülötte, nem téved nagyot, ugyanis a prágai Buddha-Bar Hotel executive chefjét hívta ezúttal Budapestre pár napra Osama Kutaini, a luxuslánc pesti tagjának executive chefje.

A menüsor különleges és egyedi, és talán Lukas inspirációja onnan (is) ered, hogy sok éven át dolgozott ázsiai területen. Szakmabelieknek is érdemes megkóstolni a Buddha-Bar Thai Hét kínálatát, mert olyan ötletekkel szolgálhat, ami segítségre lehet , ha valaki thai ízvilágú ételekkel szeretné gazdagítani saját ajánlatát.
Íme, a Buddha-Bar csütörtöktől kóstolható ötcsillagos menüsora, thai-konyha funoknak különösen ajánlott:
Előétel:

Tápióka chips citromfüves tengeri sügérrel
Meleg előétel:

Thai marhahúsos saláta pomelóval és chilidzsemmel
vagy

Szent Jakab kagyló mogyorószósszal és koriander joghurttal
Főfogás:

Bárány bélszín panang módra
vagy

Ördöghal tamarind curryvel
Desszert:

Csokoládé mousse édes chiliszósszal
Forrás: Vendég & Hotel