Thai konyha a kedvence? Irány a Buddha-Bar!

Folytatódik a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace tematikus gasztrokalandozása a világ körül: március 23-tól kezdődik a Thai Gourmet Hét, hamisítatlan ázsiai ízekkel, újragondolt összeállítással, néhol meghökkentő alapanyagok, fűszerek hozzáadásával, technológiai megoldásokkal.

A thai konyhát ezúttal Lukas Zelechovsky varázsolja a vendégek asztalára. Aki a szakács neve alapján arra gyanakszik, hogy talán nem Ázsia-szülötte, nem téved nagyot, ugyanis a prágai Buddha-Bar Hotel executive chefjét hívta ezúttal Budapestre pár napra Osama Kutaini, a luxuslánc pesti tagjának executive chefje.

A menüsor különleges és egyedi, és talán Lukas inspirációja onnan (is) ered, hogy sok éven át dolgozott ázsiai területen. Szakmabelieknek is érdemes megkóstolni a Buddha-Bar Thai Hét kínálatát, mert olyan ötletekkel szolgálhat, ami segítségre lehet , ha valaki thai ízvilágú ételekkel szeretné gazdagítani saját ajánlatát.

Íme, a Buddha-Bar csütörtöktől kóstolható ötcsillagos menüsora, thai-konyha funoknak különösen ajánlott:

Előétel:

Tápióka chips citromfüves tengeri sügérrel

Meleg előétel:

Thai marhahúsos saláta pomelóval és chilidzsemmel 

vagy

Szent Jakab kagyló mogyorószósszal és koriander joghurttal 

Főfogás:

Bárány bélszín panang módra 

vagy

Ördöghal tamarind curryvel 

Desszert:

Csokoládé mousse édes chiliszósszal

Forrás: Vendég & Hotel


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.