Charles TJESSEM norvég étteremtulajdonos-séf, a 2003-as lyoni Bocuse d’Or verseny győztese. Húszesztendősen a Grand Hotel Stockholmban kezdi pályáját, mint szakács, majd egy esztendőt tölt az Egyesült Államokban, az atlantai Hilton and Towersben. Katonai szolgálata után az Oslo-i Restaurant De Fem Stuer, majd 1993-tól 1995-ig a világhírű Restaurant Bagatelle következik – immár sous-chef-ként. Ezután hat hónapig Dániában dolgozik egy tréningprogram keretében hat különböző helyszínen, majd több mint két évig Stavangerben főz, előbb a Restaurant Mortempumpen, majd a Restaurant Cartellet konyháján. 1998-tól a Culinary Institut of Norway munkatársa, 1999-től igazgatója. 2002-től Skandinávia legnagyobb forgalmú vállalata, a Statoil Food and Beverage konzultánsa.
2005-ben nyitja meg saját éttermét, a Charles & De-t, a Stavangertől 15 kilométerre fekvő Sadnesben, majd 2009-ben pedig saját sütödét nyit (Charles & De Bakery), amely már nem csak éttermét látja el pékáruval.
1993 óta szerepel versenyeken, 1997 és 2000 között a Norwegian Culinary Team tagja. 2001 és 2004 között a csapat kapitánya és managere. Több érem és helyezés után 2002-ben a csapattal aranyérmet szerez a Singapore-ban. 1997-től versenyez a Bocuse d’Or részvételért, három alkalommal végez a nemzeti válogató második helyén, míg 2002-ben végül kivívja a részvétel jogát. Ebben az évben, hazájában az Év Konyhafőnökének, majd az Év Executive Chefjének választják. 2003-ban megnyeri a lyoni Bocuse d’Or versenyt.
Joseph VIOLA 43 éves francia séf, a nemzetközi konyhakultúra alakítója és elismert szakembere. 2004 óta „Franciaország Legjobb Szakácsa” (MOF - Meilleurs Ouvriers de France) cím birtokosainak egyike. A lyoni Toques Blanches, a legpatinásabb, 1936-ban alapított és jelenleg 110 tagot számláló francia szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise szervezet (Fehér Szakácssapkák) alelnöke és a „Franciaország Mesterszakácsai” tagja.
A Daniel és Denise étterem, egy „autentikus lyoni kocsma” tulajdonosa, mely elnyerte a « Bib Gourmand Michelin »-t. A lyoni Bocuse d’Or szervező bizottságának tagja.
A Bocuse d’Or versenyhez kapcsolódó hír, hogy továbbá, hogy a genfi verseny (2010. június 7-8.) szervezői elkészítették az európai verseny sorsolását. Ennek értelmében a magyar szakácstársadalmat képviselő versenyző az első napon lép majd a 7. sorszámú versenyboxba. Ezen a napon főz majd a horvát, az osztrák, a német, az észt, az olasz, az izlandi, a szlovák, a svájci és a svéd versenyző, míg a második napon mutatkozik be majd a spanyol, a norvég, a francia, az orosz, a belga, a máltai, a finn, a holland, az angol és a dán induló. A magyar versenyző tehát hetedikén a hetes rajtszámmal…
(Forrás: Magyar Bocuse d'Or Akadémia)
Újabb sztárséfek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének zsűrijében!
Az újesztendő újabb szenzációs hírekkel indul a Bocuse d’Or Selection Hungary szervezői és versenyzői számára. A február 21-22-én, a Hungexpo „Foodapest” kiállításán megrendezésre kerülő verseny döntőjének zsűrijébe elfogadta a meghívást két kiemelkedő szakember, a norvég Charles TJESSEM, valamint az októberben már Budapesten megfordult francia Joseph VIOLA.
![Nincs itthon ehhez hasonló!](https://turizmusonline.hu/i/e/9/f/a/1/1/5/5/f/e/b/4/b/1/8/e/c/0/5/4/nincs-cim_md.jpeg)
Nincs itthon ehhez hasonló!
Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
![Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”](https://turizmusonline.hu/i/4/2/2/9/f/7/e/c/0/6/e/e/d/b/2/6/d/7/b/a/csernus-imre_md.jpg)
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
![Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz](https://turizmusonline.hu/i/7/6/5/8/8/a/4/e/c/9/8/f/b/1/4/c/4/a/9/3/balatoni-gasztrokalauz_md.jpg)
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz
Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
![Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján](https://turizmusonline.hu/i/a/5/5/8/f/7/3/f/3/a/e/0/8/5/9/3/9/6/7/4/the-worlds-50-best-restaurants_md.jpg)
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján
A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
![A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten](https://turizmusonline.hu/i/a/e/1/1/9/d/f/b/6/b/a/9/a/e/f/b/9/f/4/5/nincs-cim_md.png)
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten
Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
![A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége](https://turizmusonline.hu/i/7/7/9/7/0/7/5/4/3/b/7/7/6/9/1/9/c/b/3/3/burger-king_md.jpg)
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége
A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
![A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott](https://turizmusonline.hu/i/9/d/1/f/e/f/1/6/a/4/9/9/1/f/c/3/1/5/c/e/nincs-cim_md.jpeg)
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott
A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
![Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány](https://turizmusonline.hu/i/d/3/d/3/8/7/e/4/d/0/b/6/f/f/c/2/9/a/2/e/nincs-cim_md.jpg)
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány
Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
![Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját](https://turizmusonline.hu/i/0/3/8/f/9/5/0/3/5/f/d/6/2/a/8/e/c/8/3/4/gianni-annoni_md.jpg)
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját
Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
![Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén](https://turizmusonline.hu/i/b/9/a/f/7/3/b/3/2/5/a/7/9/6/0/b/9/6/0/e/nincs-cim_md.jpeg)
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén
A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Interjú
![Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”](https://turizmusonline.hu/i/4/2/2/9/f/7/e/c/0/6/e/e/d/b/2/6/d/7/b/a/csernus-imre_md.jpg)
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
![Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”](https://turizmusonline.hu/i/e/a/6/1/7/f/f/6/6/f/f/e/f/8/9/2/b/9/2/d/gottwald-szilard_md.jpg)
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”
Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
![Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén](https://turizmusonline.hu/i/f/3/d/8/1/9/5/8/8/e/a/0/5/8/7/0/1/0/5/7/sziget-hotel_md.jpg)
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.