Úszol a konyhán, és nyakadon a vendégek?

Van megoldás: holland mintára már Magyarországon is "kölcsönözhetők" nyár vége óta privát séfek.

Elég különleges szolgáltatást iindítottak a napokban Budapesten: a Hollandiában alapított Séfplaza profi szakácsokat, séfeket közvetít rendezvényekre, eseményekre, privát bulikra. Aki sűrűbben szokott vendégeket hívni, szereti lenyűgözni főztjével, vagy éppen vendéglátói képességeivel a rokonokat, barátokat, ismerősöket, biztos gondolt már rá, néha jól esne, ha valaki levenné a válláról a terhet. Vagy ha nem “pihenésképp” szerződtetne profikat, hanem annak exkluzivitása miatt szeretne profi szakácsot látni a konyháján.

Itthon ismert és elismert séfek főznek mostantól háznál, nem éttermi körülmények között, abszolút személyre szabva - az újonnan induló szakács szolgáltatás ezt a kihasználatlan űrt igyekszik betölteni.

 “Flottájukban” nagyszerű szakemberek vannak, sőt, a honlapon az egyes séfeknél, szakácsoknál példa menüsorok is olvashatók. Lehet tőlük magyaros, ázsiai, barbecue vagy olasz tematikára épülő ételsorokat kérni

A csapat tagja Lovász Domi, akinek nevéhez számos sikeres hely nyitása fűződik. Lőrincz György, aki sokáig csúcsgasztronómiát vitt a Babelben, majd a Házi/Állatban főzött. Pallag Dávid, Rózsahegyi Titusz, Sass Dani, vagy a Konyhafőnökből ismert Kiss Kálmán, a hölgyek közül pedig kiemelnénk Tóth Ágnest.

Teljesen komplex szolgáltatásokkal is készülnek, ilyen például a konyhabérlés, ami egy minden modern technológiát felvonultató közösségi konyha egyedi munkaszigetekkel, 170 nm-es területtel.

Forrás: www.sefplaza.hu


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.