Végre kiderült, mi az a Nespresso Atelier

Igaz, egy francia szótár is elegendő lett volna a fátyol fellebentéséhez.

Már egy hónapja titokzatoskodott a Nespresso csapata, akkor hívtak ugyanis össze egy olyan sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy Nespresso Atelier néven tartanak egy egynapos programot április 27-én, a Kopaszi-gátnál, az Öbölház Rendezvényközpont területén, amelyet ezzel az elnevezéssel rendeznek majd.

Tegnap meg is tartották annak és rendje módja szerint a rendezvényt (ahová amúgy partnerük segítségével, Mercedes csúcsmodellekkel szállították a déli szakmai és az esti, "élesben" történő élményprogramra a vendégeket).

Nos, ez a bizonyos Atelier egy kávéélményekre alapuló csúcsgasztronómiai nemzetközi rendezvény a Nespresso keretein belül, amelyet több országban is rendeznek, Magyarországon Segal Viktor sztárséf vezényletével hozták létre a menüsort, és hívtak el hat sztárséfet.

Az érkezést követően a vendégek is kötényt ragadhattak, és „együtt főzhettek” a topséfekkel, amit aztán jó étvággyal el is fogyaszthattak a Dunára néző mesés panorámával övezett étteremben.

Az Atelier amúgy franciául műhelyt jelent, és végülis ez esetben valóban egy gasztronómiai topműhely született, kávé ihlette menüsorral, amiben a vendégek is aktívan részt vesznek.

Jómagam az előételt készítő séfekhez kerültem, és ugyan a rosé kacsamell sütögetését nem bízták rám (nem tették amúgy rosszul), viszont nagyszerű összhangban szórhattam a Capriccio kávémorzsákat a narancsos répapürepöttyöket lelkesen nyomkodó Jamie magazinos kolléga ilyen-olyanra sikerült pöttyei közé.

Az ebéd – és utána minden bizonnyal a már élesben zajló vacsora is – nagyszerűen sikerült, és annyira tökéletes volt a menüsor, hogy nem lehet kihagyni, íme:

Előétel: Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával, Capriccio kávémorzsával, kávés jus kíséretében.

Főétel: Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s jus-zal

Desszert: Dharkan piskóta málnalekvárral, pisztáciahabbal, kávé macaronnal, málna espurmával, és még vanilio Royal tejcsokoládé ganache-sal, fehércsoki gömbben, Rosabaya de Colombia öntettel.

Profi szakácsok és egy cukrászhölgy működött közre, Csorba Gábor sommelier állította össze a borsort, és a szekszárdi Tóth Sándor kávészakértő kínált kávés különlegességeket az ételek elé, mellé, után.


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?