Végre kiderült, mi az a Nespresso Atelier

Igaz, egy francia szótár is elegendő lett volna a fátyol fellebentéséhez.

Már egy hónapja titokzatoskodott a Nespresso csapata, akkor hívtak ugyanis össze egy olyan sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy Nespresso Atelier néven tartanak egy egynapos programot április 27-én, a Kopaszi-gátnál, az Öbölház Rendezvényközpont területén, amelyet ezzel az elnevezéssel rendeznek majd.

Tegnap meg is tartották annak és rendje módja szerint a rendezvényt (ahová amúgy partnerük segítségével, Mercedes csúcsmodellekkel szállították a déli szakmai és az esti, "élesben" történő élményprogramra a vendégeket).

Nos, ez a bizonyos Atelier egy kávéélményekre alapuló csúcsgasztronómiai nemzetközi rendezvény a Nespresso keretein belül, amelyet több országban is rendeznek, Magyarországon Segal Viktor sztárséf vezényletével hozták létre a menüsort, és hívtak el hat sztárséfet.

Az érkezést követően a vendégek is kötényt ragadhattak, és „együtt főzhettek” a topséfekkel, amit aztán jó étvággyal el is fogyaszthattak a Dunára néző mesés panorámával övezett étteremben.

Az Atelier amúgy franciául műhelyt jelent, és végülis ez esetben valóban egy gasztronómiai topműhely született, kávé ihlette menüsorral, amiben a vendégek is aktívan részt vesznek.

Jómagam az előételt készítő séfekhez kerültem, és ugyan a rosé kacsamell sütögetését nem bízták rám (nem tették amúgy rosszul), viszont nagyszerű összhangban szórhattam a Capriccio kávémorzsákat a narancsos répapürepöttyöket lelkesen nyomkodó Jamie magazinos kolléga ilyen-olyanra sikerült pöttyei közé.

Az ebéd – és utána minden bizonnyal a már élesben zajló vacsora is – nagyszerűen sikerült, és annyira tökéletes volt a menüsor, hogy nem lehet kihagyni, íme:

Előétel: Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával, Capriccio kávémorzsával, kávés jus kíséretében.

Főétel: Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s jus-zal

Desszert: Dharkan piskóta málnalekvárral, pisztáciahabbal, kávé macaronnal, málna espurmával, és még vanilio Royal tejcsokoládé ganache-sal, fehércsoki gömbben, Rosabaya de Colombia öntettel.

Profi szakácsok és egy cukrászhölgy működött közre, Csorba Gábor sommelier állította össze a borsort, és a szekszárdi Tóth Sándor kávészakértő kínált kávés különlegességeket az ételek elé, mellé, után.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.