Már egy hónapja titokzatoskodott a Nespresso csapata, akkor hívtak ugyanis össze egy olyan sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy Nespresso Atelier néven tartanak egy egynapos programot április 27-én, a Kopaszi-gátnál, az Öbölház Rendezvényközpont területén, amelyet ezzel az elnevezéssel rendeznek majd.
Tegnap meg is tartották annak és rendje módja szerint a rendezvényt (ahová amúgy partnerük segítségével, Mercedes csúcsmodellekkel szállították a déli szakmai és az esti, "élesben" történő élményprogramra a vendégeket).
Nos, ez a bizonyos Atelier egy kávéélményekre alapuló csúcsgasztronómiai nemzetközi rendezvény a Nespresso keretein belül, amelyet több országban is rendeznek, Magyarországon Segal Viktor sztárséf vezényletével hozták létre a menüsort, és hívtak el hat sztárséfet.
Az érkezést követően a vendégek is kötényt ragadhattak, és „együtt főzhettek” a topséfekkel, amit aztán jó étvággyal el is fogyaszthattak a Dunára néző mesés panorámával övezett étteremben.
Az Atelier amúgy franciául műhelyt jelent, és végülis ez esetben valóban egy gasztronómiai topműhely született, kávé ihlette menüsorral, amiben a vendégek is aktívan részt vesznek.
Jómagam az előételt készítő séfekhez kerültem, és ugyan a rosé kacsamell sütögetését nem bízták rám (nem tették amúgy rosszul), viszont nagyszerű összhangban szórhattam a Capriccio kávémorzsákat a narancsos répapürepöttyöket lelkesen nyomkodó Jamie magazinos kolléga ilyen-olyanra sikerült pöttyei közé.
Az ebéd – és utána minden bizonnyal a már élesben zajló vacsora is – nagyszerűen sikerült, és annyira tökéletes volt a menüsor, hogy nem lehet kihagyni, íme:
Előétel: Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával, Capriccio kávémorzsával, kávés jus kíséretében.
Főétel: Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s jus-zal
Desszert: Dharkan piskóta málnalekvárral, pisztáciahabbal, kávé macaronnal, málna espurmával, és még vanilio Royal tejcsokoládé ganache-sal, fehércsoki gömbben, Rosabaya de Colombia öntettel.
Profi szakácsok és egy cukrászhölgy működött közre, Csorba Gábor sommelier állította össze a borsort, és a szekszárdi Tóth Sándor kávészakértő kínált kávés különlegességeket az ételek elé, mellé, után.