Belépett a budapesti szállodapiacra a Four Points by Sheraton

Jött, látott és győzött. Már a nyári próbaüzem alatt mesés foglaltsági számokat produkált a pesti Dunapart ékköveként, a Szent István park szomszédságában magasodó, kétfunkciós ház. A november 16-án tartott ünnepélyes megnyitó alkalmával pedig egy, azaz egyetlen szobát tudnak megmutatni a meghívottaknak a szállodabejárás alkalmával – a többiben ugyanis szerencsére vendégek tartózkodnak.

Érthető a vendégek körében a fokozott érdeklődés, hiszen tökéletes a lokáció, csodás a panoráma, profin eltalált a ház koncepciója. Az újlipótvárosi Four Points by Sheraton Budapest Danube a Marriott International hotellánc különleges márkájának első egysége Budapesten - a „kettő az egyben” épület szállodafelének üzemeltetője az Accent Hotel Management.Polat Holding

 

Mi az a Duna Pearl ingatlankomplexum?

A „kettő az egyben” épület szállodafelének üzemeltetője az Accent Hotel Management, az új szálloda 105 vendégszobával és egy valóban káprázatos panorámájú tetőtéri bárral járul hozzá a 13. kerület idegenforgalmi kínálatához. Mint megtudjuk, nem csak a 9. emeleti rooftop bár, hanem a szobák nagy része is a Dunára, valamint a Margitszigetre néz.

A Duna Pearl egy lakó- és kereskedelmi területeket is magában foglaló multifunkcionális ingatlanfejlesztés, amely a nyári próbaüzemet követően most, a szálloda ünnepélyes átadásával vált befejezetté.

 

Török cégcsoport – magyar fókusszal

A nagyívű beruházást megvalósító Polat Holding elnöke, Adnan Polat az ünnepélyes megnyitón személyesen köszönti a vendégeket. Beszédében többek közt elmondja, a Duna Pearl beruházás a cégcsoport ingatlanberuházási tevékenységének egyik legfontosabb ékköve – így különösen büszke arra, hogy az épületkomplexumban helyet kapó szállodát olyan presztízs márka képviseli, mint a Marriott International Four Points by Sheraton brandje.

Polat úr köszöntőbeszédében érinti az épület izgalmas történetét is, illetve felidézi a Covid-ideje alatti megpróbáltatásokat és kihívásokat is. Valamint mesél családi alapítású, nagyberuházó cégükről, többek közt megtudjuk, hogy mára húszezernél is több lakást építettek – ennek persze nagyrészét szülőhazájában, törökországi területeken. Magyarországon pedig cégcsoportjuk jó döntését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Duna Pearl-ben található 193, megvásárolható luxusingatlanból már csupán 20 elérhető, a többi mind gazdára talált.

Beszédes számok, nagyívű befektetések

Török-magyar, kétoldali kereskedelmi forgalomról hallunk ezt követően, amelynek értéke immár meghaladja a 4 milliárd dollárt. „Tíz éve fizikailag is folyamatosan jelen vagyok Magyarországon”, teszi mindehhez hozzá a Polat Holding elnöke, aki folyamatosan építtet Magyarországon ingatlanokat: itteni üzleti befektetései már elérik a 800 millió eurós értéket. Következő, rövidesen szintén a végéhez közeledő nagyprojektje szintén Budapesthez köthető: a Soroksári útnál, a Közvágóhíd területén épül City Pearl elnevezésű ingatlankomplexumuk, ahol 1800 lakást és egy bevásárlóközpontot is kialakítanak.

 

Jó időben, jó helyen

Az elégedett megállapítást a kerület polgármesterétől, Tóth Józseftől halljuk, aki szerint tökéletes döntés volt a török fél részéről, hogy éppen a pesti XIII. kerületbe fektették be pénzüket. Majd a magyarországi török nagykövetasszony, Gülşen Karanis Eksioglu lép a pódiumra, aki szintén örömének ad hangot honfitársai befektetései kapcsán. A beruházók képviseletében pedig Kaan Yücel igazgatósági tag mutat a meghívottaknak néhány régi, érdekes felvételt KISZ-székházról, K&H bankról – hiszen mindkét létesítménynek anno helyet adott a Duna Pearl előtti épület, amelyet totál lebontottak annak kialakítását megelőzően.

Csordás Imre ügyvezető, az üzemeltető Accent Hotels képviseletében szintén szót kap az eseményen, aki igazi mérföldkőnek nevezi ezt a nagyívű beruházást, aki azt is hozzáteszi, 15 éves történet immár, hogy akkor idehozták Budapestre a Marriott-márkát, amelynek most egy újabb képviselője érkezett.

 

Nyitásspecialista házigazgató

Hegedűs Dáviddal, a szálloda igazgatójával az ünnepélyes megnyitó után ülünk le beszélgetni. Akitől többek közt megtudjuk, idén februárban kapta a jó hírt: ő nyithatja az Accent legújabb ékkövét. Számára nem ismeretlen ez a feladat, hiszen ez már a hatodik szállodanyitása, ő vezényelte le többek közt a budapesti Revay Hotel, a székesfehérvári Best Western Lake Side Hotel, valamint a szintén budapesti Regency Hotel megnyitás előtti és a nyitást követő teendőit. „Imádom az ezzel járó őrületet”, összegzi ezzel kapcsolatos motivációját a 12 éve az Accent-nél tevékenykedő szállodanyitás-specialista menedzser.

Majd büszkén hozzáteszi mostani háza imponáló vendégszámait: június 7-én nyitottak, júliusban már 50 százalék feletti töltöttséget értek el, a nyár utolsó hónapjában 70 százalék felett jártak, szeptemberben pedig már 8-asra cserélték a hetest a „0” előtt, azaz egyre közelebb kerülnek a teljes töltöttséghez. „Az év vége lazább lesz azért”, fogalmaz az igazgató, hiszen alapvetően corporate ügyfelek a megcélzott vendégkörünk. És azért még a menedzsereknek is jár a karácsony és az év végi pihenés a családdal, barátokkal.

Amit még megtudunk a GM-től: november végétől nem csak üzletembereket, Budapestre érkező városlátogató turistákat és környékbeli családokhoz érkező, külföldön élő rokonokat várnak, hanem éttermükbe például négylábú vendégekkel is számolnak, méghozzá nem akárhogy: speciális kutyamenüt állít össze a ház séfje, Fejszák Tamás, aki híresen nagy kutyabarát.

Természetesen a ház további vendégeit is nem akármilyen gasztronómiai kínálattal várja: a házban alapvetően nemzetközi, köztük kiemelten spanyol kulináriát is felvonultató konyhát vezet. Ahol a mediterrán ízgazdagság, az Ibériai-félsziget minden ínyencsége megtalálható - nemcsak szállóvendégeik, hanem kintről, a városból betérők számára egyaránt.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.