Belépett a budapesti szállodapiacra a Four Points by Sheraton

Jött, látott és győzött. Már a nyári próbaüzem alatt mesés foglaltsági számokat produkált a pesti Dunapart ékköveként, a Szent István park szomszédságában magasodó, kétfunkciós ház. A november 16-án tartott ünnepélyes megnyitó alkalmával pedig egy, azaz egyetlen szobát tudnak megmutatni a meghívottaknak a szállodabejárás alkalmával – a többiben ugyanis szerencsére vendégek tartózkodnak.

Érthető a vendégek körében a fokozott érdeklődés, hiszen tökéletes a lokáció, csodás a panoráma, profin eltalált a ház koncepciója. Az újlipótvárosi Four Points by Sheraton Budapest Danube a Marriott International hotellánc különleges márkájának első egysége Budapesten - a „kettő az egyben” épület szállodafelének üzemeltetője az Accent Hotel Management.Polat Holding

 

Mi az a Duna Pearl ingatlankomplexum?

A „kettő az egyben” épület szállodafelének üzemeltetője az Accent Hotel Management, az új szálloda 105 vendégszobával és egy valóban káprázatos panorámájú tetőtéri bárral járul hozzá a 13. kerület idegenforgalmi kínálatához. Mint megtudjuk, nem csak a 9. emeleti rooftop bár, hanem a szobák nagy része is a Dunára, valamint a Margitszigetre néz.

A Duna Pearl egy lakó- és kereskedelmi területeket is magában foglaló multifunkcionális ingatlanfejlesztés, amely a nyári próbaüzemet követően most, a szálloda ünnepélyes átadásával vált befejezetté.

 

Török cégcsoport – magyar fókusszal

A nagyívű beruházást megvalósító Polat Holding elnöke, Adnan Polat az ünnepélyes megnyitón személyesen köszönti a vendégeket. Beszédében többek közt elmondja, a Duna Pearl beruházás a cégcsoport ingatlanberuházási tevékenységének egyik legfontosabb ékköve – így különösen büszke arra, hogy az épületkomplexumban helyet kapó szállodát olyan presztízs márka képviseli, mint a Marriott International Four Points by Sheraton brandje.

Polat úr köszöntőbeszédében érinti az épület izgalmas történetét is, illetve felidézi a Covid-ideje alatti megpróbáltatásokat és kihívásokat is. Valamint mesél családi alapítású, nagyberuházó cégükről, többek közt megtudjuk, hogy mára húszezernél is több lakást építettek – ennek persze nagyrészét szülőhazájában, törökországi területeken. Magyarországon pedig cégcsoportjuk jó döntését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Duna Pearl-ben található 193, megvásárolható luxusingatlanból már csupán 20 elérhető, a többi mind gazdára talált.

Beszédes számok, nagyívű befektetések

Török-magyar, kétoldali kereskedelmi forgalomról hallunk ezt követően, amelynek értéke immár meghaladja a 4 milliárd dollárt. „Tíz éve fizikailag is folyamatosan jelen vagyok Magyarországon”, teszi mindehhez hozzá a Polat Holding elnöke, aki folyamatosan építtet Magyarországon ingatlanokat: itteni üzleti befektetései már elérik a 800 millió eurós értéket. Következő, rövidesen szintén a végéhez közeledő nagyprojektje szintén Budapesthez köthető: a Soroksári útnál, a Közvágóhíd területén épül City Pearl elnevezésű ingatlankomplexumuk, ahol 1800 lakást és egy bevásárlóközpontot is kialakítanak.

 

Jó időben, jó helyen

Az elégedett megállapítást a kerület polgármesterétől, Tóth Józseftől halljuk, aki szerint tökéletes döntés volt a török fél részéről, hogy éppen a pesti XIII. kerületbe fektették be pénzüket. Majd a magyarországi török nagykövetasszony, Gülşen Karanis Eksioglu lép a pódiumra, aki szintén örömének ad hangot honfitársai befektetései kapcsán. A beruházók képviseletében pedig Kaan Yücel igazgatósági tag mutat a meghívottaknak néhány régi, érdekes felvételt KISZ-székházról, K&H bankról – hiszen mindkét létesítménynek anno helyet adott a Duna Pearl előtti épület, amelyet totál lebontottak annak kialakítását megelőzően.

Csordás Imre ügyvezető, az üzemeltető Accent Hotels képviseletében szintén szót kap az eseményen, aki igazi mérföldkőnek nevezi ezt a nagyívű beruházást, aki azt is hozzáteszi, 15 éves történet immár, hogy akkor idehozták Budapestre a Marriott-márkát, amelynek most egy újabb képviselője érkezett.

 

Nyitásspecialista házigazgató

Hegedűs Dáviddal, a szálloda igazgatójával az ünnepélyes megnyitó után ülünk le beszélgetni. Akitől többek közt megtudjuk, idén februárban kapta a jó hírt: ő nyithatja az Accent legújabb ékkövét. Számára nem ismeretlen ez a feladat, hiszen ez már a hatodik szállodanyitása, ő vezényelte le többek közt a budapesti Revay Hotel, a székesfehérvári Best Western Lake Side Hotel, valamint a szintén budapesti Regency Hotel megnyitás előtti és a nyitást követő teendőit. „Imádom az ezzel járó őrületet”, összegzi ezzel kapcsolatos motivációját a 12 éve az Accent-nél tevékenykedő szállodanyitás-specialista menedzser.

Majd büszkén hozzáteszi mostani háza imponáló vendégszámait: június 7-én nyitottak, júliusban már 50 százalék feletti töltöttséget értek el, a nyár utolsó hónapjában 70 százalék felett jártak, szeptemberben pedig már 8-asra cserélték a hetest a „0” előtt, azaz egyre közelebb kerülnek a teljes töltöttséghez. „Az év vége lazább lesz azért”, fogalmaz az igazgató, hiszen alapvetően corporate ügyfelek a megcélzott vendégkörünk. És azért még a menedzsereknek is jár a karácsony és az év végi pihenés a családdal, barátokkal.

Amit még megtudunk a GM-től: november végétől nem csak üzletembereket, Budapestre érkező városlátogató turistákat és környékbeli családokhoz érkező, külföldön élő rokonokat várnak, hanem éttermükbe például négylábú vendégekkel is számolnak, méghozzá nem akárhogy: speciális kutyamenüt állít össze a ház séfje, Fejszák Tamás, aki híresen nagy kutyabarát.

Természetesen a ház további vendégeit is nem akármilyen gasztronómiai kínálattal várja: a házban alapvetően nemzetközi, köztük kiemelten spanyol kulináriát is felvonultató konyhát vezet. Ahol a mediterrán ízgazdagság, az Ibériai-félsziget minden ínyencsége megtalálható - nemcsak szállóvendégeik, hanem kintről, a városból betérők számára egyaránt.

Forrás: Turizmus Online


Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái 

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel.
Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.
Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója

Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója 

2024. február 12-től Kálmán-Vörös Júlia vette át az Accent Hotels által Ausztriában üzemeltetett 6 szállodának a marketing területét.
Átalakulóban a hazai ingatlanpiac

Átalakulóban a hazai ingatlanpiac 

Jönnek a bérlakások és a hibridmodellek - ez utóbbi esetben irodákat alakítanak át hotelekké.
A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez

A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez 

Varró Zoltán, aki több éven át töltötte be Klasszis TopDesign versenyünk zsűri elnöki tisztét, a legismertebb hazai belsőépítészek egyike, aki az utóbbi években külföldön is egyre kapósabb.
Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás

Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás 

Mondhatnánk, olyan ez a történet, mint a mesékben – csakhogy nem egészen lenne igaz.
Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre?

Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre? 

Jókora meglepetések érik mostanában a vendégeket a Balaton partján és másutt is. A szállodák a megnövekedett rezsi és egyéb költségeket különféle módokon próbálják áthárítani a hozzájuk érkezőkre.
MTÜ: negyedmillió vendégéjszakát hozhat a szerelmesek ünnepe

MTÜ: negyedmillió vendégéjszakát hozhat a szerelmesek ünnepe 

A február 14-re regisztrált éjszakák száma 10%-os, február 16-18-i hétvégére várható forgalom pedig 12%-os növekedést mutat tavalyhoz képest.
Zuhanykabin vagy épített zuhanyozó?

Zuhanykabin vagy épített zuhanyozó? 

Közeleg a tavaszi felújítások, átalakítások ideje. Gyakori kérdés: milyen legyen egy vendégszobában a felújításra szoruló fürdőhelyiség?

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.