Drágább lett a szállodai szoba Európa több nagyvárosában

Nőttek a szállodai szobaárak októberben több mint 30 európai nagyvárosban, derül ki a Trivago, szállodai árakat összehasonlító portál legfrissebb jelentéséből.

A Trivago Hotel Price Index (THPI) szerint az egy éjszakáért átlagosan elkért szobaár a szeptemberi 114 euróról októberre 118 euróra emelkedett, ami az angol turisták pénztárcáját jobban sújtja, mint az öreg kontinensen lakókat. A font múlt hónaphoz viszonyított euróval szembeni gyengülése miatt a szigetország polgárai valójában átlag 8 százalékkal magasabb árat kell, hogy fizessenek októberben egy szállodai szobáért Európa más városaiban.

Az 50 legnépszerűbb úti cél közül 32-ben emelkedtek a szállodai szobaárak októberben. A hónapban a legmagasabb átlagos szállodai szobaárakat Genfben mérik, ahol ez az összeg 180 font. Második helyen Velence áll 173 fonttal, a harmadik pedig Stockholm 151 fonttal. Jelenleg a legalacsonyabb szállodai átlagárakat a Trivago kimutatása szerint Budapesten és Bukarestben mérik, mindkét helyen csupán 62 font ez az összeg. Krakkóban is csupán két fonttal magasabb a szállodai átlagár. Egy hónap alatt a legnagyobb, 29 százalékos áremelést a madridi szállodások tudták végrehajtani.

Ha a tavalyi évhez viszonyítjuk a mostani adatokat, veszítettek árukból a jellemzően drága desztinációk, mint Milánó (-20% a tavalyi októberhez képest) vagy Koppenhága (-14%). A kelet-európai desztinációk, Budapest, Bukarest, Szófia szobaárai is csökkentek 2009 azonos hónapjához képest. 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.