Az olasz gasztronómia kiválóságai utaztak a Titanicon

Az olasz gasztronómia kiválóságai utaztak a Titanicon 

(MTI) - A hajószerencsétlenség századik évfordulóján a Titanicon utazó olaszokról emlékeznek meg Itáliában - az óceánjáróval elsüllyedt olasz ételkülönlegességekkel együtt.

Korlátozzák az ehető madárfészek nitrittartalmát 

(MTI) - Határértéket állapítottak meg Kínában az ehető madárfészkek nitrittartalmát illetően, miután több malajziai importtermékben túlságosan sok vegyszermaradványt találtak; a nitrit nagy mennyiségben akár halálos méreggé is válhat.

TableFree Éttermi Napok 

Azok az ínyencek, akik szívesen fedeznek fel új éttermeket Budapesten, április 17. és április 24. között megragadhatják a TableFree Éttermi Napok által kínált lehetőséget. Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges háromfogásos menüt ajánlanak kizárólag a TableFree felhasználói számára.

Teraszdömping Szegeden 

A tavalyinál jóval több vendéglátóhely nyújtotta be terasznyitásra a kérelmét a szegedi polgármesteri hivatalba. A vendéglősök a cigarettázóknak próbálnak kedvezni: a nyitott teraszokon a nemdohányzók védelméről szóló törvény ellenére szabad a füstölés - írja a delmagyar.hu.
TableFree - Éttermi Napok

TableFree - Éttermi Napok 

A Lucullus BT együttműködő partnere, a TableFree.hu „intelligens asztalfoglalási rendszer” 2012. április 17-24. közt meghirdeti a "TableFree Éttermi Napok" című rendezvénysorozatot, amelynek keretein belül 50 budapesti étterem 50-féle menüjét lehet végigkóstolni. Egy héten keresztül az akcióban részt vevő éttermek háromfogásos menüt készítenek el, amelyért három, vagy ötezer forintot fizetnek a vendégek.

Vacsizzon az Orient expresszen 

Május 11-én hazánkba érkezik a Venice-Simplon Orient Expressz, mely a tavaszra felújított 100 éves magyar teakfa Orient Expressz étkezőkocsival együtt aznap este egy különleges születésnapi szerelvényben Gödöllőre közlekedik a MÁV Nosztalgia kft. szervezésében - adta hírül az Observer.
Kritikákat kapott a törvénytervezet

Kritikákat kapott a törvénytervezet 

Több száz érdeklődő követte nyomon a Parlament felsőházi termében az Országgyűlés turisztikai bizottsága által rendezett nyílt napot, melyen elsősorban a turizmusról és vendéglátásról szóló törvényjavaslat volt a téma.

Idén sem nyílik a Virág 

(MTI) - Várhatóan idén nyáron sem nyit ki Szeged központjában a Virág cukrászda és a Kis Virág cukrászda, mivel az ingatlan kiürítéséért és birtokba adásáért indított perben nem született ítélet hétfőn a Szegedi Törvényszéken.

KuktaParty – ahol főzni buli 

Rövid próbaüzem után hivatalosan is startolt április 3-án a KuktaParty főzőiskola. Fehér György (Bambuszliget) és Ocskay László (Giusto) étteremtulajdonosok által életre hívott, modern oktatóstúdióban a világ szinte bármely konyhájának szakácsművészetével megismerkedhetnek a rántott hús – krumplitól megcsömörlött, igényesebb ételfogyasztók.
Demján ötvenezer kínai turistát hoz

Demján ötvenezer kínai turistát hoz 

A kínai – magyar gazdasági kapcsolatok további erősítése érdekében, a Demján Csoport stratégiai idegenforgalmi együttműködést kötött a kínai ki - és beutaztatás piacvezető cégével.

Felújítják a Spoon étteremhajót 

Két vontatóhajó (egy elöl és egy hátul) szállítja a Dunán, az Újpesti öbölben a Spoon Cafe Budapest Étterem Hajót, amelyet a 10 évente esedékes ellenőrzésre, és szerkezeti felújításra az Újpesti Mahart Hajójavítóba szállítottak. Az állóhajó mintegy két hét múlva kerül vissza a Vigadó téri állomásra.

Megérkezett a Buddha-Bar Budapest étterem szíve 

A tavasszal nyíló Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace éttermének központi motívuma, a hely szellemiségét szimbolizáló Buddha szobor a hétvégén megérkezett Budapestre.

Étterem a milánói háztetőn 

(MTI) - Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.

Étterem-villamos nyílik Bécsben 

Hamarosan új elemmel bővülhet az osztrák főváros gasztronómiai kínálata: egy étterem-villamossal. A patinás étteremnek berendezett jármű Bécs nevezetességei előtt gördül végig, miközben utasai négyfogásos menü mellett élvezhetik a látnivalókat.

Itália legjobb étterme és borai 

A Massimo Bottura vezette Osteria Francescana modenai étterem érdemelte ki idén is a legtöbb pontot az Espresso olasz gasztronómiai kalauz ítészeitől.

Bírságot fizettetnek, ha marad a tányéron 

Bírságot kell fizetnie annak, aki nem eszi meg az utolsó falatig az ételét egy szaúd-arábiai étteremben.

Ebéd a tenger fenekén 

A pazar ebéd után már tenger alatti hajókázás is szerepel a világ első tengerfenékre telepített éttermének a kínálatában a Maldív-szigeteken.

Csapvizet ad az étterem 

Bő ezer forintnyi dollárért adja a csapvizet egy vendéglős Ausztráliában, amit rossz néven vesznek vendégei.

Étterem nyílik a Piarista gimnázium épületében 

Várhatóan idén októberben nyitja meg kapuit a közönség előtt a Bábel étterem a Piaristák budapesti, Március 15. téren álló épületében - közölték a Studio Mertropolitana által szervezett szerdai, budapesti sajtótájékoztatón. Munkatársunktól

A vendég nem mindig csenget kétszer 

A privát oktatási intézményekben a beérkező érdeklődő telefonok 39 százalékát, a szállodákban a harmadát, míg az éttermekben az ötödét nem veszi fel senki, így megrendeléseket veszítenek a cégek - közölte a Magyar Telekom és a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet közös kutatásának eredményét a Medián az MTI-vel.

Ciprus és Luxemburg is a HOTREC-ben 

Az Európai Szállodák, Éttermek és Kávéházak Szövetsége (HOTREC) tagjai közé felvette Ciprust és Luxemburgot, megfigyelőként pedig két török szakmai szövetséget.

Biztató jelek a rendezvénypiacon 

Több mint két év súlyos válsága után bíztató jelek tapasztalhatók a rendezvényes szakmában. Egy 3.200 interjús reprezentatív felmérés szerint a nagyvállalatok a tavalyinál nagyobb számban és nagyobb összegeket szánnak különböző rendezvényekre.

Április végén nyit a Larus Étterem és Rendezvényközpont 

Buday Péter séf, Kozma Kálmán igazgató és ifj. Gundel Károly szakmai vezetésével nyílik április végén Budapest XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ szomszédságában a Larus Étterem és Rendezvényközpont.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!