Bezár a Víziváros utolsó retró hangulatú étterme

Bezár a Víziváros utolsó retró hangulatú étterme 

Búcsúzik Víziváros utolsó retró hangulatú étterme, a Pajtás Étterem - olvasható az étterem Facebook oldalán. 

Magyar séfek a S.Pellegrino Young Chef 2018 kelet-európai elődöntőjében 

Egyre nagyobb az érdeklődés a S.Pellegrino globális versenye iránt, amely évről-évre fiatal tehetségeket szólít meg a világ minden tájáról.
Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme

Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme 

Május 31-én nyitja meg a Ferrero az első saját éttermét, a Nutella Cafét a chicagói Millenium Parkban, ahol a nutellás harapnivalók mellett kávékülönlegességeket kínálnak majd.
Mostantól tilos kebabos standokat nyitni Velencében

Mostantól tilos kebabos standokat nyitni Velencében 

Velence kulturális örökségének megőrzése érdekében mostantól tilos a városban kebabos standokat nyitni, szabályozzák a pizzaszelet-árus boltok számát is. 
Megválasztották a világ legjobb éttermét

Megválasztották a világ legjobb éttermét 

A New York-i Eleven Madison Park lett a világ legjobb étterme egy szerdán közzétett ranglista szerint, amely a világ 50 vezető éttermét sorolja fel.

Rovinji étteremé az első horvátországi Michelin-csillag 

Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj egyik étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője.

Próbára tették a Michelin csillagos séfet 

A Konyhafőnök séfje nem is tudott róla, hogy az ő ételeit is tesztelte két olasz séf, hogy eldönthessék, melyik a 10 legjobb étterem hazánkban. Persze, a szembesítés sem maradhatott el.
Tapas, sushi és gourmet szendvics Ferihegyen

Tapas, sushi és gourmet szendvics Ferihegyen 

Különleges étterem-koncepcióval bővült a 2.Terminál éttermeinek köre. A SkyCourtban nyílt meg a tengerparti bárok stílusát idéző TASHBA étterem, ahol tapas- és sushiválogatásokkal, gourmet szendvicsekkel, salátákkal és süteményekkel várják az utazókat. A prémium minőségű alapanyagok, a világ különböző tájai ihlette ízvilág és az étterem egyedi kialakítása mind azt a célt szolgálják, hogy az utazók azt érezzék, a pihenés, a nyaralás már a repülőtéren elkezdődött.
Tiszaörvényről a fővárosba: Hello Hal nyílt Budapesten

Tiszaörvényről a fővárosba: Hello Hal nyílt Budapesten 

Szálkás, bonyolult megenni, pocsolya-ízű… Ezek a leggyakrabban felhozott érvek az édesvízi halak fogyasztása ellen ma Magyarországon.  Az előzőek megcáfolását és a hazai halak és a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul a Tiszáról indult Hello Hal csapata, akik Tiszaörvény és Kecskemét után Budapesten nyitották meg harmadik halazójukat. 
Ötezer forintért vacsorázhat Michelin-ajánlással rendelkező étteremben

Ötezer forintért vacsorázhat Michelin-ajánlással rendelkező étteremben 

Ismét háromfogásos menüsorokat kóstolhatnak egységes, kedvezményes árakon az Országos Étterem Hét keretében október 10. és 16. között 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vendégei.

Megoldást javasol a Balatoni Szövetség a halhiányra 

A Balatoni Szövetség fontosnak tartja, hogy az üdülőrégió vendéglátóegységei, büféi, halsütödéi balatoni halhoz juthassanak, ennek érdekében két megoldási javaslatot dolgozott ki - derül ki a Balatoni Szövetség (BSZ) elnökségének állásfoglalásából.

Új hazai online asztalfoglalós rendszer 

Nincs többé telefon, nincs e-mail visszaigazolásra való várakozás, csupán pár kattintás. Ezt kínálja a diningtable.hu, mely végre megalkotta Magyarországon azt az online asztalfoglaló rendszert, mellyel a foglalni vágyók azonnal látják az étterem profilján, hogy van-e még szabad asztal az adott időpontban, így annak lefoglalása egyúttal garantált. Az oldal összegyűjti Budapest valamennyi éttermét, így a vendégek is könnyebben rátalálnak az éttermekre, különböző, előre beállított szűrési lehetőségekkel (közelben lévő helyek, konyhatípus, stb).

Michelin-csillagos séf nyit éttermet a Versailles-i kastélyban 

2016. szeptember 13-án a több Michelin-csillagos Alain Ducasse megnyitja új kávézó-éttermét a Versailles-i kastélyban. A kortárs, elegáns helyszínt az Ore névre keresztelik.

A balatoni éttermekbe évtizedek óta máshonnan érkezik a hal 

Kevés hal van a Balatonban, ezért már évek óta más területekről érkezik az ottani vendéglőkbe a hal - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

A kedvenc szendvicsedet hozhatja vissza a Burger King 

A Burger King gyorsétteremlánc 25. születésnapja alkalmából nem csak különleges menükkel és több mint százezer ajándékkal lepi meg vendégeit, hanem visszahozza a rajongók által legtöbb szavazatot kapott termékeket is.

50 millió forintból újul meg az Albapark autópálya-étterem 

Jelentősen megújul a következő hónapokban a székesfehérvári Albapark étterem: az M7-es autópálya 60-as pihenőjében immár több mint harminc éve működő, jelenlegi épületében 2009 óta üzemelő autópálya-étterem teljes belső átépítésen, illetve fejlesztésen esik át.

Áldatlan állapotok: kínai éttermet záratott be a Nébih Budapesten 

Egy XIV. kerületi távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az étterem működését, többek között a súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek. Elrendelték továbbá 38 tétel, 135 kg alapanyag, félkész- és készétel megsemmisítését.

Válik a séf, ugrik a Michelin-csillag? 

Veszélybe került egy népszerű brit étterem Michelin-csillaga, de nem az ott felszolgált fogások minőségének hirtelen romlása, hanem személyes okok miatt: válik a séf.

Három étel, amivel szinte biztos, hogy átvernek 

Az élelmiszerhamisítás korunk egyik legnagyobb üzlete, szakemberek szerint éves szinten 50 milliárd dollárról van szó - olvasható az Index Élet-érzés Blogjában.

Thermal Hotel Balance 

Szállodánk Lentiben közvetlenül a Termálfürdő mellett található, 55 km-re az osztrák és 9 km-re a szlovén határtól. Lenti városközpontját a hoteltől elindulva néhány perces sétával érhetjük el, ahol számos bevásárlási és kellemes kikapcsolódási lehetőség várja vendégeinket.

Már a Déli parton is kalauzol a Balatoni Gasztrotérkép 

Megjelent a Balatatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása – az Északi part után most már a Déli parton sem kell eltévednie azoknak, akik a minőségi vendéglátóhelyeket keresik a Balaton körül. A szerkesztők felkutatták a legizgalmasabb helyeket, van köztük eldugott, romantikus vendégház, elegáns kastélyszálló, családi borászat, kézműves cukrászat, yacht kikötő, angus marha farm, gyümölcs “wellness” központ, beachfood, vagy éppen régóta elismert “gasztro-zászlóshajó” is… 

Jamie Oliver a budai Várba költözött 

Jamie Oliver a budai Várba költözött

Volt egy álmunk 

Bármennyire is kereste a pontos évszámot Szarvas Szilvia és Gendur András, a La Perle Noire étterem két tulajdonosa, nem jutottak dűlőre a kérdésben, hogy mikor kezdődött a közös történetük. Így tehát valahogy úgy történhetett, hogy volt két barát a pesti vendéglátós éjszakában, akik sokat beszélgettek arról, milyen is lenne a tökéletes étterem.

Jelentősen csökkenhet az éttermi szolgáltatások áfája 

27 százalékról 18 százalékra, majd 2018-ban 5 százalékra mérséklődhet az éttermi szolgáltatások áfája.

Leg, leg, leg 

Néhány hét leforgása alatt több jelentős díjat, elismerést „söpört be” az épp a napokban első születésnapját ünneplő Prestige Hotel Budapest. Gaál Miklós igazgatóval vettük sorra a fantasztikus eredménnyel zárult márciusi hónapot.

Végigettük Lyont 

Sok szempontból olyan, mint Párizs kicsiben, csak jóval olcsóbb és van saját étteremtípusa – ha valaki Dél-Franciaországban jár és szeret enni, ki ne hagyja Lyont.

Közel fél évszázados Ausztria legjobb étterme 

A bécsi Steirereck lett az év étterme a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubja szerint.

Megújult az angol vendégek kedvence, a Pink Cadillac California 

Új név, új ételek! - ez lehetne a szlogenje a Pink Cadillac Californiának, amely egyaránt várja a turistáka , és a belföldi vendégeket. A nevéből csak a Pizzéria tűnt el, de az étterem kínálatából nem, sőt, még bővült is az étlap. 20 év után új névvel, tereit átalakítva és kibővítve várja a Pink Cadillac California étterem a turistákat a fővárosban, a Ráday utca 22-ben.

Új koncepció a „cápa szájában” 

Újragondolt koncepcióval indul neki a tavaszi szezonnak a „cápás étterem”, az Oceans 21 Seafood Restaurant a Szépvölgyi úton. A figyelemfelkeltő nyitott cápa száj, mint bejárati dizájnelem természetesen megmarad.

Modern köntöst kap a szegedi Alabárdos Étterem 

Új tulajdonosok - a Gellért és Fiai Kft., valamint Radnóti Ramon - üzemeltetik a szegedi Alabárdos éttermet. Az átalakítás gőzerővel folyik, a Sonka és borbár szombaton nyílik meg.

5 magyar étterem is bekerült a francia toplistára 

A franciák gondoltak egyet, s elkészítették a világ legjobb 1000 éttermének a ranglistáját. Érdekesség, hogy az élen álló vendéglátóhelyek sorrendjében egészen más rangsor alakult ki náluk, mint az eddig mértékadónak ismert brit Restaurant Magazine szaklapnál. A magyar gasztronómia elismeréseként az Onyx, a Costes, a Babel Budapest, a Csalogány 26 és a Tanti éttermek is bekerültek az ezres elitbe - írja a hvg.hu.

Budapesti éttermeket tesztelt titokban egy két Michelin-csillagos séf 

Február végén derül ki, hogyan teljesítettek a budapesti éttermek a 2 Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari szerint. A Dining Guide idén már tizenkettedik alkalommal ítéli oda az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket, közöttük a legfontosabbat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat. Idén egyedülálló, új bírálati rendszer szerint készül a rangsor, a végső tízes sorrendet ugyanis egy 2 Michelin-csillagos olasz külföldi séf állítja fel. A többi Magyarországon fellelhető rangsorhoz és kalauzhoz képest ennek köszönhetően a Dining Guide értékelése a legobjektívebb és legszakmaibb. A gálával egyidőben, február 29-én jelenik meg az a kiadvány is, amely a következő évben hasznos kísérője lesz a kulinária kedvelőinek: ez nem más, mint a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz. 

Már elérhető a Torkos Csütörtökben résztvevő éttermek listája 

Folyamatosan bővül a 11. Torkos Csütörtökre jelentkező éttermek listája, amely a mai naptól megtekinthető az akció hivatalos weboldalán, a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon. A Magyar Turizmus Zrt. néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akciója, a Torkos Csütörtök idén február 11-én várja az éttermi kultúra iránt érdeklődőket. 

Étterem, ahol már a levegőért is fizetni kell 

Hatósági figyelmeztetésben részesült egy kelet-kínai étterem tulajdonosa, mert felárat számított fel a tisztított levegőért, pedig a rendelésenként 1 jüant (45 forint) mindenkinek becsületesen fel is tüntette a számláján - adta hírül az MTI.

Az étterem, ahol még a tiszta levegőért is fizetni kell 

Hatósági figyelmeztetésben részesült egy kelet-kínai étterem tulajdonosa, mert felárat számított fel a tisztított levegőért, pedig a rendelésenként 1 jüant (45 forint) mindenkinek becsületesen fel is tüntette a számláján.

Terasszal bővül az autentikus indiai étterem Budapesten 

A két éve működő indiai étterem, a Curry House születésnapja alkalmából egy különleges videósorozatot készít Budapest több helyszínén, hogy jobban megismertesse és népszerűsítse az indiai kultúrát. Ezért most szombaton egy figyelemfelkeltő flashmobbal készül a Rákóczi téri Vásárcsarnokban 10-12 óra között.

Újranyitott a legendás Elysée a Parlament mellett 

Falánk politikusok fantázianévre keresztelt különleges ebéddel várta az újranyitott Elysée Bistro & Kávéház a sajtó vendégeit. Az Elysée az egykori híres kávéház 21. századi új köntösbe ültetett utóda gondosan elkészített kávékkal, meleg enteriőrrel, franciás bájjal, pazar reggeli kínálattal, folyamatosan változó ebédmenüvel, gourmet á la carte fogásokkal és széles borkínálattal. A séf, Fekete Tibor az újragondolt magyar és a francia stílusú bisztrókonyha ötvözéséből született fogásokat tálalja a Parlament szomszédságában megtalálható étteremben. Olykor olyanokat is, melyek egy-egy politikus kedvenc ételei. A gulyásleves például egykori miniszterelnökünk, Andrássy Gyula gróf szeretett fogása volt. Ahogy Fekete Tibor készíti, máris ikonikussá vált, és biztos, hogy folyamatosan az étlapon marad.

A New York-i éttermesek Meyertől várják az éttermi fizetések normalizálását 

A New York-i éttermesek Meyertől várják az éttermi fizetések normalizálását

Folytonosan változó világ 

Az Ikarus étteremben idén is hónapról hónapra a világ különböző pontjairól kiváló séfek mutatkoznak be a nemzetközi közönségnek ételsorukon keresztül. Egy évben egyszer azonban kizárólag az Ikarus konyháján dolgozóké a főszerep, akiknek munkáját Martin Klein, az étterem mesterszakácsa irányítja.

Exkluzív menük, nemzetközi fogások a TableFree Éttermi Napokon 

Alex van Damme, a magyarországi TableFree éttermi asztalfoglalási rendszer ügyvezetője a budapesti Tacos Locos mexikói étteremben tartott sajtótájékoztatón nyitotta meg immáron 9. alkalommal a Tablefree Éttermi Napok foglalási rendszerét.

Már a megnyitója előtt díjra jelölték a Kajahu éttermet 

Különleges eset, hogy már a megnyitója előtt díjra jelöljenek egy éttermet. A Kajahu esetében viszont ez történt, hiszen kategóriaalkotó kreativitás, technika és dizájn találkozik egy letisztult, modern köntösben. Ezt a szakemberekből álló Gastro Design zsűrije sem hagyhatta figyelmen kívül.

Egy teljes hotel gasztronómiája a nyakán 

Richard van Oostenbrugge az amszterdami De L’Europe Hotelben nemcsak a konyháért felelős, hanem ezenkívül irányítja a szálloda éttermeit, lounge bárjait, privát étkezőhelyiségeit, és ő felügyeli a 24 órás szobaszerviz-szolgáltatást is, gondosan ügyelve arra, hogy minden szekció kellő figyelmet kapjon.

Hampuk Zsolt fine dining éttermet nyitott 

Hampuk Zsolt fine dining éttermet nyitott

Érintésmentes bankkártyás fizetés a menő 

Érintésmentes bankkártyás fizetés a menő

Robotokkal nyitottak meg egy éttermet Amerikában 

Robotokkal nyitottak meg egy éttermet Amerikában

Manapság rizikós vállalkozás éttermet nyitni 

Meleg nyáron vagyunk túl, ami a vízparti területeken lévő szálláshely-szolgáltatóknak különösen kedvezett. Egy-egy forróbb hétvége előtt gyakorlatilag kitették a Balatonra a „megtelt táblát”, ami remélhetőleg jót tesz az iparágnak, mivel a vendéglátás a legnagyobb bedőlési arányú szektor Magyarországon. Amennyiben a szálláshely szolgáltatásokat és az éttermi vendéglátást külön-külön vizsgáljuk, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy az éttermi vendéglátást, italszolgáltatást végző cégek a legrizikósabbak, itt ugyanis a cégek bedőlési aránya közel 4,5%, ami jóval magasabb az országos 2,53-os átlagnál, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében.

Készül Magyarország első Cukkertérképe 

A cukorbetegségről lassan úgy beszélünk, mint hajdanán egy nagyobb járványról. Számukra az egyik legfontosabb kérdés, hogy mit ehetnek és ihatnak. Azonban a térkép nem csak cukorbetegeknek készül, hanem mindenkinek, aki szeretne kevesebb cukorral élni.

Dániából Ausztráliába költözik a világ egyik legjobb étterme 

Ausztráliába költözik a télen tíz hétre a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Noma - írja a The Australian internetes kiadása.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!