étterem cikkek
Nyitnak az éttermek és egyes szálláshelyek
A nagy-britanniai koronavírus-járvány visszaszorításában elért eredmények lehetővé teszik a korlátozások további óvatos, de jelentős enyhítését, így a brit kormány menetrendjének megfelelően egy hét múlva a boltok és részlegesen a vendéglátóhelyek is kinyithatnak Angliában - mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.
Nagyon hiányoznak az osztrákoknak az éttermek
Jóllehet az ausztriai lakosság fele egyetért a vendéglátást érintő járványügyi korlátozásokkal, ugyanakkor a mindennapi életük szerves részéből nagyon hiányoznak számukra az éttermek, kávéházak – derül ki az osztrák Marketagent Intézet friss kutatásából.
Nyomozás egy pakisztáni étterem tulajdonos ellen
Éhbérért dolgoztatott pakisztáni szakácsokat egy budapesti étteremtulajdonos.
Szállodaszövetség: a védettek mehessenek étterembe, szállodába!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába - mondta Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke az MTI-nek pénteken.
Tévedés, hogy Olaszország újranyit
A hazai sajtóban megjelenő hírek, hogy Olaszországban kinyithatnak a vendéglátóhelyek félinformációk, amelyek nem adnak hiteles képet a valós helyzetről, hívja fel a figyelmet a Spabook.net.
Bezárták Valenciában két hétre az éttermeket
Nem gondoltuk volna, hogy eddig is nyitva tartottak.
A Wichmann sorsára jut a Márványmenyasszony épülete is?
A Széchenyi és Wesselényi lakodalmainak is otthont adó épületre ugyan csak részleges bontási engedélyt kértek, de az aktuális trendek szerint ez az eltűnését jelenti.
Szétzúzták az ONYX-ot
Az eddigi formájában már senki sem találkozhat majd a magyar séffel itthon elsőként Michelin-csillagot szerzett étteremmel. A diningguide.hu értesülései szerint néhány hét múlva videóban mutatja meg Onyx: a Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, Niszkács Anna és édesanyja, Pintér Katalin kis feketében és kiskosztümben tűsarkú cipőben zúzták szét az elegáns éttereim falait, üvegvitrineit, padlóját és tapétáit.
Több tízezer étterem nyakán maradt liba
Az amúgy is nehéz helyzetben lévő vendéglátóegységeknek hatalmas érvágás, hogy a Márton-napi Libanapok előtt jött a lezárás.
VIMOSZ: a karácsonyi zárva tartás végzetes lenne
Az éttermek egy része a bezárás helyett inkább az ételkiszállítást választja a járvány miatti korlátozások időszakában; logisztikai problémát a működés átállása nem okoz, a karácsonyi időszak esetleges kiesése azonban nagyon súlyosan érintené az ágazatot - mondta a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) elnöke az MTI-nek szerdán.
Pénzt kérhetnek a megmaradt ételért az éttermek
Egy új applikációval kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.
Újabb Jamie Oliver Budapesten
Hétfőtől sajátos hamburgerezőt hoz a magyar fővárosba az angol sztárszakács.
Medvék leptek el egy pesti éttermet
A Zona étteremről van szó, ahol nem székeket vettek el asztalok mellől, hogy tartsák a szükséges távolságot a vendégek között, hanem odaültettek mindenhová egy-egy plüssmackót.
Tovább késik Wang Mester budai éttermének nyitása
A pasaréti úton levő Mozium irodaházba tervezett vendéglátóhely eredeti nyitása 2019. szeptember 1. lett volna.
Nyitnak az éttermek Romániában
Romániában szeptember elsejétől a koronavírus-járvány megfékezését célzó egészségügyi óvintézkedések betartása mellett lehetővé teszik a vendéglátóhelyek beltéri részeinek megnyitását, jelentette be Klaus Iohannis államfő.
Öt változás az éttermi szegmensben a covid miatt
Öt változás, amit a pandémia az éttermi élményekkel tett. A Forbes.hu összeállítása alapján.
Nobu Hotel és étterem nyílt Varsóban
A szálloda és étterem augusztus első napjaiban nyitott - írta a Business Insider Polska.
Azért fizet egy budapesti étterem, ha nem lájkolod őket
A Tapassio nevű tapasozó 3000 forintot von le mindenkinek a számlájából, aki felvállalja, hogy egy hétig nem lájkolja a Facebook-bejegyzéseiket. Ezzel a húzással szeretnék ösztönözni a lakosságot arra, hogy a koronavírus miatti bezártság után ismét keressék fel kedvenc vendéglátóhelyeiket.
Hamarosan benn is fogadhatnak vendéget az éttermek
Szombaton a kormány bejelentette, hogy tovább lazítanak a járványügyi előírásokon, és hétfőtől Budapesten is megszűnnek a kijárási korlátozások. A lazítást elrendelő rendelet mellett egy másik rendeletet is kiadtak, amely az üzlethelyiségek fűtését és légkondicionálását szabályozza, a rendelet értelmében csak olyan hűtő-fűtő berendezés használható, amely a szabadból veszi a levegőt. Bár Budapesten még nem, de a megyékben (beleértve Pest megyét is) hamarosan megengedett lesz a tartózkodás az éttermek, kávézók, cukrászdák belső, zárt részében.
Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben
Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.
Bajban az étterme? Akkor itt a megoldás egy német kisvendéglőstől!
Drive-in étterem lett egy hagyományos frankfurti kisvendéglő.
Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa
Hegyi Attila belevág az ebédkiszállító bizniszbe, azért is, hogy ne kelljen elküldenie éttermei és cateringes cégei dolgozóit.
Villámgyors kormányrendelet-módosítás a szállodák érdekében
Az éttermek bezárására vonatkozó kormányrendelet módosítása már folyamatban van, mely szerint a szállodák esetében az előre megrendelt félpanziós csomagokban lévő vacsorákat továbbra is biztosíthatják az éttermükben a hotelek - tájékoztatott az MSZÉSZ.
Szünetel a Bonne Chance
A koronavírus-járvány miatt az étterem és a hotel munkatársaival, beszállítóinkkal, üzleti partnereinkkel egyeztetve azt a döntést hoztuk, hogy a bázakerettyei Bonne Chance holnaptól bizonytalan időre bezárja kapuit.
Éttermeseknek: megoldás járvány idején a házhoz szállítás?
Külföldön és hazánkban is egyre több vendéglátósnak fordul meg a fejében B-tervként a házhoz szállítás a koronavírus-járvány idejére.
Be kell zárniuk az éttermeknek Belgiumban
Az iskolák, az éjszakai klubok, a kávéházak és az éttermek is bezárnak péntek éjféltől Belgiumban az új típusú koronavírus terjedésnek megelőzése érdekében. Erről döntött rendkívül ülésén a belga nemzetbiztonsági tanács csütörtök éjjel.
Rekordmennyiségű Michelin-csillag Németországban
A szakácsművészetben továbbra is Franciaország és Olaszország mögött áll az Európai Unió legnagyobb tagállama, Németország, ahol a rekordnak számító tavalyi 309 után idén 308 éttermet minősített legalább egy csillaggal a Michelin kalauz.
Makery: csináld magad! étterem
A Makery a világ első DIY (do it yourself, vagyis csináld magad!) étterme, ahol a vendégek maguknak főznek! az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, valamint a Solus Capital befektetéséből a Makery most franchise hálózatként hódítja meg a világot!
Indul egy új étteremlánc Budapesten
Kantin márkanéven új, prémium irodai étteremhálózat kiépítésébe kezdett Szini Béla, a Pomodoro egyik tulajdonosa Hegyi Attilával, az Albatros Catering és a Pastel étterem tulajdonosával közösen.
Fedélzeti menüt kezdett árulni a földön az Air Asia
Fedélzeti menüt kezdett árulni már 3 dollártól az Air Asia Kuala Lumpurban. Dél-Kelet-Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága az amerikai gyorsétteremláncokkal akarja felvenni a versenyt.
Megkerülhetetelen kulináris hely a Balaton felé
Megnyílt a Fiastyúk Udvarház Csór határában. A név tradícionális csárdát sejtet, de az étterem egy valódi meglepetés izgalmas konyhával Nagy Krisztián kreatív séf irányítása alatt.
Egy tésztát kérek!
Ezt jelenti a legújabb nápolyi étterem neve a budapesti belvárosban. Hamisítatlan olasz ízeket ígérnek mentes változatban is.
Turistacsapda a Vatikán mellett
Két hamburger, 26 ezer forintos számla.
Kérjük, vacsora közben ne lépjenek a halakra!
Egy igazi halétterem, ahol a hal is vendégtér része.
Fókuszban: a vendégek
Az Eventrend Global - Magyarország egyik vendéglátásban, szállodaiparban, rendezvényszervezésben működő vezető cégcsoportja – felmérése a vendéglátás, szállodaipar piaci folyamatait, összefüggéseit igyekszik feltárni. A rendhagyó publikálás célja, hogy a vendéglátás, szállodaipar versenyképessége erősödjön, a megismert adatokból, összefüggésekből az ágazat szereplői profitálhassanak. Íme a harmadik, befejező rész, ami a vendéglátást igénybe vevő vendégek viselkedési mintái,ról választási szokásairól, elvárásairól szól.
Kevés étteremben van vega kínálat
A Falatozz.hu-n három év alatt 47%-kal emelkedett a vegetáriánus ételrendelések száma.
Veszélyeztetett fajú cápák húsát is felszolgálják brit éttermekben
Az Exeteri Egyetem kutatóinak vizsgálatai során két olyan cápától származó mintákat találtak, amelyeket a kihalás fenyegeti. Egyikük, a csipkés pörölycápára (Sphyrna lewini) például nemzetközi tilalmak vonatkoznak.
Mit ennél, Gyöngyhajú lány?
Magyar viszonylatban egészen különleges kiállítás Nyílik hamarosan Szentesen a Koszta József Múzeumban. Az Omega zenekarról emlékeznek majd meg 950 négyzetméteren a Gyöngyhajú lány című kiállítás keretében, ahol mindenféle zenekari relikviákat tekinthetnek meg a látogatók.
Kiégett egy volt étterem Budapesten
Keddre virradó éjjel kiégett egy volt étterem Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton; az 1500 négyzetméteres, elhagyatott épületben kitört tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Felével nőtt az egész évben nyitva tartó balatoni vendéglátósok száma
A borászok és vendéglátósok alapította Balatoni Kör közleménye szerint az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak.
Átverte a vendégeket az angliai séf
Távoznia kellett a séfnek, aki Facebookon dicsekedett azzal, hogy nem vegan étellel verte át vegan vendégeit.
Melyik a világ legjobb étterme?
Idén is elkészítették a “La Liste” nevű gasztronómiai listát, mely a világ legjobb 1000 éttermét veszi sorra.
Étterem, ahol a nagyik főznek
A világon egyedülállónak számít a New York-i Enoteca Maria, amelynek a konyháján hivatásos szakácsok helyett nagymamák főznek közel 20 országból.
Ezek a legcikibb éttermi bakik
Fotózod az ételt ahelyett hogy egyből nekilátnál? Átrendezed az éttermet, hogy le tudj ülni a társaságoddal? Azzal nyaggatod a pincért, hogy melyik fogás gluténmentes, pedig nem is vagy rá érzékeny? Ajaj.
Új séf az Oroszlános Borvendéglő és Borhotelben
Új séfük az oroszlán-étvágy avatott szakértője, Tullner Csaba, a világjáró.
Európa legjobb éttermei között díjazták a budapesti Deák St. Kitchen-t
The Ritz-Carlton Budapest’s éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb európai étteremnek választották magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. A 2017-es World Luxury Restaurant Awards díjait július 22-én adták át a vietnámi JW Marriott Hotel Hanoi-ban.
Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti Tama Restaurant
Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award névre hallgató a versenyen. A vietnámi fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.
Munkaerőhiánnyal küzdenek a horvát tengermelléki vendéglátók és szállodák
A horvát tengerparton jelenleg 2700, főleg a szezonban dolgozó szakács, felszolgáló és takarító hiányzik a munakerőpiacról, ami annak a következménye, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények és egyéb feltételek számukra - közölték a tengermelléki turizmusban dolgozók szakszervezetei pénteken sajtótájékoztatójukon.