Miért néz ki minden ír kocsma ugyanúgy?

Miért néz ki minden ír kocsma ugyanúgy? 

A magyarázat nem olyan ördöngös! Ugyanaz a cég, az Irish Pub Company exportálja a 6 különféle stílusú ír pubot az egész világban.
Egészségesek-e gyümölcseink?

Egészségesek-e gyümölcseink? 

Félezer termelő megkérdezésével végzett felmérést a növényvédőszer-használati szokásokról a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara. A kutatás eredményeinek ismeretében elmondható, hogy pánikra ugyan nincs ok, de mindenképpen ráfér a szakmára a tájékozódás, a fiatalítás és a tévhitekkel szemben a hiteles információforrások követése. Megoldást jelenthetnek továbbá a biztonságosabb biológiai növényvédőszerek, különösen a laikus hobbikertészek körében.

Újabb hungarikumokat hagytak jóvá 

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült - a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után.
Tito, Trump, az emberhal és a hajdinára hajazó hotel

Tito, Trump, az emberhal és a hajdinára hajazó hotel 

Az idei év slágere lehet honfitársaink körében Szlovénia. Hogy miért? Mert az aktív kikapcsolódást egyre többen keresik, ez az a hely ahol kerékpározhatunk, raftingolhatunk, hegyet vagy kanyont mászhatunk, közben élvezhetjük az ország remek gasztronómiáját egy olyan természeti és kultúrkörnyezetben, melyet bármely európai szomszédunk megirigyelhetne. Egy sajtóút élményeit olvashatja, sok hasznos tippel.
Thai konyha a kedvence? Irány a Buddha-Bar!

Thai konyha a kedvence? Irány a Buddha-Bar!  

Folytatódik a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace tematikus gasztrokalandozása a világ körül: március 23-tól kezdődik a Thai Gourmet Hét, hamisítatlan ázsiai ízekkel, újragondolt összeállítással, néhol meghökkentő alapanyagok, fűszerek hozzáadásával, technológiai megoldásokkal.
MSZÉSZ tisztújító rendkívüli közgyűlés: Merre az előre?

MSZÉSZ tisztújító rendkívüli közgyűlés: Merre az előre? 

Bejött a papírforma: Könnyid László szállodai részről, Hamvas Zoltán éttermi oldalról az MSZÉSZ új elnöke, Flesch Tamás alelnök lett.
Őrségváltás a Pannon Gasztronómia Akadémia élén

Őrségváltás a Pannon Gasztronómia Akadémia élén 

Mint a mai nap bejelentésre került, Zsiday Zoltán Roy helyére Csapody Balázs került a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vezetői székébe.

Visszatér és májustól járatot sűrít az Air Canada Rouge 

A járatbővítés bejelentése kapcsán a Budapest Airport és az Air Canada Rouge bulifőzést rendezett partnereinek a Gastropolis főzőiskolában, ahol egy komplett kanadai vacsorát készítettek a meghívott szakemberek. A találkozó így egy könnyed ráhangolódás volt a május 20-tól sűrűbben üzemelő kanadai járatokra. A rendezvényen jelent volt Jean-Christophe Hérault, az Air Canada németországi igazgatója és Stanislav Fajkus is, az Air Canada Rouge sales menedzsere (GSA) valamint Saly Sándor, a Budapest Airport szenior járatfejlesztési menedzsere.

Felmondott a Táfelspicc vezetője és két szerzője 

Az Origo gasztrorovata nem szűnik meg.
Evett már apátrétest?

Evett már apátrétest? 

A szerzetesek étkezési kultúráját bemutató kiállítások nyíltak a tihanyi apátságban, kóstolókkal, bemutatókkal.

Milyen a divat francia nyelven? 

A divat francia nyelven címmel rendezi meg tavaszi nyílt napját szombaton a Budapesti Francia Intézet, ahol többek között divatbemutatók, ékszerkészítő workshop és ingyenes nyelvórák várják az érdeklődőket. A gasztronómiában a francia eredetű mignon kerül előtérbe.

Ha Unicum Riservát kóstolna, igyekezzen! 

Új, szuperprémium termékkel rukkolt elő a Zwack család. Olyan gyógynövényekből előállított likőrt hoznak forgalomba májustól, amelyet speciális technológiával, dupla hordós érleléssel készítenek, és amelyből csak minimális mennyiség kerül kiskereskedelmi értékesítésre.

Szakmák olimpiája - Úton Abu Dhabi felé 

Március 10-11-én lezajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, nemzetközi ifjú szakemberek számára kiírt Worldskills Abu Dhabi 2017 Magyar Nemzeti Válogatóversenyének pincér-, szakács- és cukrász fordulója. A pincér versenynek a Gundel Étterem, míg a szakács és cukrász versenynek a METRO Gasztroakadémia adott otthont.

Élénk érdeklődés Budapest iránt a cannes-i ingatlanexpón 

Nagy érdeklődés övezi a Budapest-standot a franciaországi Cannes-ban megnyílt nemzetközi ingatlanpiaci szakkiállításon, a MIPIM-en, eredményes tárgyalásokat folytattak a magyar fejlesztők - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Csütörtökön derül ki, hogy a Liget Budapest Projekt elnyeri-e legnagyobb és legátfogóbb fejlesztés díját.

Zene és gasztronómia párosul az Esterházy-kastélyban 

Új rendezvénnyel bővül idén az eisenstadti (kismartoni) Esterházy-kastély zenei programkínálata. A Herbstgold elnevezésű fesztivál nemcsak művészeti, hanem gasztronómiai élményt is kínál majd szeptemberben - hangzott el az ausztriai Esterházy Magánalapítvány rendezvényeit ismertető hétfői sajtótájékoztatón Sopronban.

MSZÉSZ: rendkívüli tisztújító közgyűlés márciusban 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tájékoztatja tagjait, hogy 2017. március 21-én rendkívüli tisztújító közgyűlést tart.

Pénz, Utazás, Design - ötcsillagos Business Klub meghívó a Buddha Bar-ba 

Folytatjuk a hazai szakmai körben legsikeresebb szállodás, vendéglátós programunkat: ez alkalommal az exkluzív, ötcsillagos, belvárosi Buddha Bar Lounge-ban találkozunk, ahol ezúttal minden a pénz, utazás és design körül forog – előadásaink témái erről szólnak. Természetesen ezúttal sem feledkezünk el szakmai vendégeink gasztronómiai élményeiről: libanoni jellegű kóstolót kínál a ház Baalbek Étterme, amely mellé különleges borkoktélt, kávéfinomságokat, gyümölcsleveket és pálinkát kínálunk.

Idén 15 magyar étteremben ünnepelhetjük a francia gasztronómia világnapját 

Magyarországon 15 étterem vesz részt idén a francia gasztronómia világünnepén, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű programon.

Megnyílt a Hunguest Hotel Helikon 

A keszthelyi Hotel Helikon 2017 januárjától a Hunguest Hotels szállodalánc tagja.

Hétfőn kezdődik a tavaszi Országos Étterem Hét 

Hétfőtől vasárnapig kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai az Országos Étterem Héten.

A Heimann fiú vihette haza az Aranygyűrűt 

Lezárult a pályázat, március 9-én hirdettek nyertest ünnepélyes gálavacsora keretében a Pannónia Női Borrend tagjai, ahol átadták a 14 karátos Pannónia Aranygyűrűt az idei fiatal borász győztesnek, ifj. Heimann Zoltánnak, Szekszárdról.

Konferencia a gasztronómia oktatásról 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Intézeti Tanszéke  2017. március 28-án (kedden) 14.00-18.00 óra között a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola alapító tanára és a tanszék volt oktatója, Gundel Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából konferenciát szervez "Ízelítő a gasztronómia oktatásunk múltjából és jelenéből" címmel.

SIRHA Budapest 2018: megvan az időpont 

A következő Sirha Budapest nemzetközi szakkiállítás a jövő év elején, 2018. február 7-9. várja az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar valamint a HoReCa szektor szakembereit.

Készül az Ország Tojása 

Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, Kati sok különböző technikával díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat.

Újabb ötcsillagos szálloda lett Mészáros Lőrincé 

Mészáros Lőrinc megszerezte Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodáját, az Andrássy Rezidencia Wine & Spát.

Itt a 2017-es Michelin! - Hulló csillagok 

Március 6-án jelent meg a Michelin étteremkalauz európai kiadása, amelyből szomorúan olvashattuk ki: eggyel kevesebb Michelin-csillagos étterem van Magyarországon - írja az Index.

A világ top szabadulóművészei Budapesten 

Indul a visszaszámlálás a szabadulószoba világbajnokságig, amelyet hagyományteremtő jelleggel idén először rendez meg a Red Bull Mind Gamers. A játékban részt vevő 22 ország legjobbjait megmérkőztető VB otthona Budapest lesz, így a világ top „szabadulóművészei” – Amerikától Ázsiáig – egyenesen fővárosunkba érkeznek 2017. március 25-én. Hazánk csapata, az RRR négyfős banda bizakodó, de számít a szurkolásunkra a világraszóló rendezvényen.

Terven felüli árbevételt produkált a Messe Düsseldorf 

A Messe Düsseldorf csoport 2016-ban is megingathatatlanul őrizte vezető szerepét a saját vásárterülettel működő vásártársaságok nyereségességi rangsorában. 430 millió euróra emelkedett a vásár konszolidált árbevétele, bővült a nemzetközi portfólió, jelentős a szerepvállalás India ígéretes piacán továbbá indul a déli vásárkapu és az 1. pavilon újjáépítése is.

A Danubius arany háromszöge 

A Danubius Hotels Group vezérigazgatója ez év január 1-től Kovács Balázs, a cégcsoport korábbi értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese, aki előtte a Danubius Hotels Helia igazgatója volt azt megelőzően pedig az ötcsillagos, Vár-beli Hilton értékesítéséért felelt. Hogy állt a cég, amikor átvette az irányítást, és most merre tart? Mit jelent a Danubius kettéválása? És megéreznek-e ebből bármit is a vendégek? Elégedett-e az új vezér az átlágárakkal? És persze arra is kíváncsiak voltunk, várhatók-e fejlesztések a cégcsoportnál, ha pedig igen, melyek lesznek azok?

Koszorúzás Gundel János születésnapján 

Koszorúzási ünnepséget tartott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gundel család, a tavaly júniusban felavatott Gundel János emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt. A koszorúzás március 8-án, Gundel János (1844-1915) születésnapján zajlott.

Először rendezik meg a halak napját 

Először rendezik meg a halak napját március 20-án a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHoSZ) székházában, ahol konferenciát rendeznek, de emellett más, közönségcsalogató programokat is szerveznek.

Hozd el a kedvenc Arany János versed! 

Ötödik alkalommal rendezik meg a Füredi Tavaszi Fesztivált, az öt napon át tartó rendezvény az 1848-1849-es forradalom és a balatoni vitorlázás évfordulójának jegyében várja a családokat március 15-től - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény szervezője.

Farsang Kupa rekordszámú versenyzővel 

Február végén került megrendezése a 15. jubileumi Farsang Kupa országos gasztronómiai bajnokság Tatán, rekordszámú 167 versenyzővel. A Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által védnökölt és kategóriájában legnagyobb országos szakmai megmérettetésen közel 5.000 látogató fordult meg, és tekintette meg nem csak a szakács, cukrász, felszolgáló és pék munkákat, de az élő koktél versenyt is.

Erős lesz sci-fiben idén a Brain Bar Budapest 

De eating designer és humanoid robotokban utazó professzor is lesz az előadók között. 

Sörsiker 

Csehország legnevesebb sörversenyén, az európai szinten is az egyik legfontosabb sörös megmérettetésnek számító Arany Sörpecséten bronzérmmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét, de az egyik legerősebb kategória döntőseként végzett a főzde bécsi ászok söre, az Óarany is.

Átadták az idei Gundel Díjakat 

A Gundel évszázados hagyományainak megfelelően pártolja a művészeteket. A szerdai napon (2017. 02. 28.) négy kategóriában kerültek átadásra a Gundel Díjak, elismerve a különleges teljesítményeket.

Új ügyfélkapcsolati menedzser a Kumániánál 

Március 1-jétől Nagyné Majláth Emese tölti be az ügyfélkapcsolati menedzser pozíciót a Kumánia Gyógyfürdő Kft.-nél.

A Costes a Dining Guide győztese. Itt a top 10 

Palágyi Eszter, a Costes séfje vette át a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán a nemrég megnyílt Terem Budapestben.

Német kémsorozatban a Balaton 

Április végén tartja a bemutatóját a német közszolgálati ZDF televízió a Honigfrauen címmel tavaly nyáron Magyarországon forgatott filmsorozatnak, amely az egykori NDK titkosügynökeinek Balatonnál játszódó kémtörténeteként kerül a nézők elé.

Hatalmas siker a magyar filmnek és a magyar kultúrának 

Mindössze egy évnek kellett eltelnie, hogy újabb Oscar-díjas magyar filmet ünnepelhessen az ország. Óriási siker, amit a Mindenki rendezője, Deák Kristóf és a producer Udvardy Anna, valamint a film elkészítésében résztvevő valamennyi stábtag magáénak tudhat - nyilatkozta Karas Monika, az NMHH Médiatanács elnöke az MTI-nek hétfőn. A sikerhez Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatója is gratulált.

Horvátországban öregbítették tovább jó hírnevünket a hungarikumok 

Igazi magyar hungarikumokkal, különböző élelmiszeripari termékekkel jó minőségű borokkal van jelen Magyarország a VIROEXPON, Horvátország legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán.

Magyar díjazottak a dublini sörversenyen 

Huszonhárom magyar sört díjaztak a Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen, amelyen a nagydíjat is egy magyar sörfőzde, a Horizont kapta.

Itt vannak az Utazás 2017 kiállítás szakmai programjai 

Az Utazás kiállítás idén 2017. március 2-5. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az első napon tartott hivatalos megnyitót követően, amelyre 10 órakor kerül sor az A pavilonban felállított színpadon, 14 órakor kezdetét veszi a kiállítás két napos szakmai programsorozata.

Vajon melyik lesz a legjobb büfékocsi? 

Food Truck Rally elnevezéssel rendeznek street food versenyt, amelyen több tucat büfékocsi méri össze tudását és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat péntektől vasárnapig a Millenárison.

Cukrászok, szakácsok és pincérek országos versenye kezdődik 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton Tatán. A vetélkedőn kétszáznál több cukrász, szakács, pék munkáját díjazzák, a felszolgálók pedig különleges alkalmakra szóló terítékeket mutatnak be.

Újra itt az Étterem Hét 

Az Országos Étterem Hét ugyanis több mint 120 étterem részvételével immár XII. alkalommal várja az érdeklődőket. A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2017. március 13-19. között kóstolhatják meg a vendégek.

Rendkívüli közgyűlést tartott az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 2017. február 21-i, a Continental Hotel Budapest szállodában tartott rendkívüli közgyűlésén elfogadták a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) módosítását, illetve döntést hoztak arról, hogy a korábbi elnök, dr. Niklai Ákos 2017. január 1-jén bejelentett lemondása miatt kialakult helyzetben új vezetőséget választanak.

Nevezzen az Iránytűre! 

Van még idő leadni a pályázatokat a Turizmus Trend / Vendég&Hotel szaklap turisztikai kommunikációs versenyére!
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!