Ro_friss cikkek
Négymilliárd forintból épül négycsillagos hotel Nyíregyházán
Letették egy négycsillagos szálloda alapkövét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn szerdán, a 4 milliárd forint értékű beruházás a következő turisztikai szezonra készül el.
Az airbnb ne szálloda legyen!
A szállodások korlátoznák azt is, hogy évente hány napra lehet kiadni airbnb-s lakást.
Kisfaludy program információ
Vidéki szállodások figyelem! A várva várt Kisfaludy-programról itt minden megtudható.
Ezeket az élményeket keresik a vendégek a hotelekben és az éttermekben
A HOTREC megbízásából a TCI Research felmérést készített arról, hogy az utazók a szállodáktól és éttermektől milyen szolgáltatásokat és termékeket, várnak el a jövőben.
A Jó, a Rossz és a Csúf
Az amerikai éttermek egyidejű sikerességét és bukásait taglalja egy, a napokban megjelent kitünő írás, amelyet a The Atlantic közölt, Derek Thompsontól. E tényfeltáró, összegző írás teljes terjedelmében mostani lapszámunkban olvasható.
A Wizz Air alapítója uniós támogatással újíthatja fel borászatát
A Váradi József érdekeltségében álló Vaxco Vineyards Kft. egy borászatot újít fel, a munkát a közbeszerzési értesítő eredményhirdetése szerint nettó 296 millió forintért a Szivárvány-Ép Kft. vállalta el, június végén meg is kötötték a szerződést - írja a HVG.
Új turisztikai látványosságok a Tokaji borvidéken
Véget ért a Hello Wood Építész Mustra 2017, amely során kiderül, mit jelent 150 fiatal tervezőnek ma a Tokaji borvidék? 11 projekt született - 7 borrégiós településen, az Y generációtól. Nem is akármilyenek...
Varázsos világú festmények a zánkai Fészekben
Volni Vera meghökkentően szürreális, különleges színvilágú, szemet vonzóan aprólékos gonddal elkészített képei láthatók mostantól a zánkai Fészek étterem teraszán.
Csülök csúcs Dunaújvárosban
Országos gasztro-rekord a kohászok hagyományos rendezvényén a Dunaferrnél, Dunaújvárosban.
Ha még nem tette, töltse ki!
Az MVI készített egy kérdőívet, hogy a vendéglátás ágazat szereplőit érintő ügyekben megismerje minél több vendéglátó vállalkozás véleményét.
Meghajolt a barcelonai vezetés akarata előtt az Airbnb
Hamarosan eltűnhet a barcelonai szálláshirdetések nagy része az Airbnb, közösségi szállásmegosztó portálról.
Az Artisjus jövőre nem tervez áremelést
Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület képviselői egyeztetésre hívták a szakmai szervezeteket, hogy megismerjék a vendéglátás és a szálláshely-szolgáltatás területén történt változásokat, illetve a zenefelhasználással kapcsolatos észrevételeket.
Breaking: egyeztet a kamara a szakmai szervezetekkel
Turisztikai kerekasztal-tárgyalások kezdődtek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az MVI részvételével.
Jelentős béremelés jöhet a turizmusban
Januártól az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb garantált alapjövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók, az erről szóló ágazati kollektív szerződést az ősszel írhatják alá - olvasható a Magyar Idők oldalán.
Megújult a csongrádi Erzsébet Hotel
Streetfighter show-val nyitották meg a felújított csongrádi Erzsébet Hotelt pénteken.
Nagy verseny várható az idei Gastro Designon
Július első napjaival lezárult a pályázati időszak Gastro Design Award 2017 elnevezésű, hazai éttermeseket, szállodásokat, belső építészeket, designereket megszólító versenyünkre, amelyre idén 73 pályázat érkezett.
Laza Pala
Laza Pala, avagy a Séf a strandon: Bíró Lajos a Palatinuson főz, és megmutatja a nagyérdeműnek, hogy milyen az igazi strandbüfé-érzés.
Sanyi a Placcon
Nagy Sándor hódításáról számolnánk most be: július 15-16-án a tihanyi Placc Bisztró konyháján főzött finomságokat a reklámszakemberből lett gasztroblogger, könyvszerző és kedvtelésből főző házi szakács.
Ki képviselje hazánkat a szakácsverseny európai döntőjén?
A kiválasztás és felkészülés folyamata elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Továbbra is kiemelkedő a hazai szállodák teljesítménye
Májusban is folytatódott a hazai szállodák idei kiemelkedő teljesítményjavulása. Ebben a hónapban országos szinten a hotelek bevételei 17,9%-kal múlták felül a múlt évit.
Budapest már most is nagyon pörög
Budapest, mint turisztikai desztináció elképesztően jól teljesít idén is – szűrhető le a KSH legfrissebb kereskedelmi szálláshelyi adataiból 2017 első öt hónapjára vonatkozóan
Új helyszínekkel bővül a Kisfaludy turisztikai program
A nemrégiben meghirdetett háromszázmilliárd forintos program eddig a Balatonra, a Fertő-tóra és a tokaji borvidékre terjedt ki. Ehhez csatlakozik most három másik régió.
Több milliárd forintból újítják fel a Tisza-kastélyt
Legkésőbb jövőre kezdődik a geszti Tisza-kastély felújítása.
Elektromos töltőállomások a Danubius Hotels Group szállodáinál
Az MVM Partner Zrt. 32 e-töltőpontot épít ki a Danubius Hotels Group vidéki és fővárosi szállodáinál. A frekventált turisztikai pontokon megtalálható hotelek közül most az elsők között a budapesti Danubius Hotel Helia területén helyez üzembe egy villámtöltőt az MVM Partner Zrt. A fejlesztés eredményeként az elektromobilitás így beépül a kiemelt szállodai szolgáltatások közé.
Nyár, Érsekkert, Egri Bikavér Ünnep
Idén - július 7-9-ig - is tízezrek ünnepelték Eger legújabb hungarikumát: a XXI. Egri Bikavér Ünnepre ismét megtelt az egri csodálatos adottságú Érseki Palota kertje.
Vendég & Hotel Business Klub: farm-to-table, élelmiszerbiztonság, design
Ha érdekes a program, sokan kíváncsiak rá. Bár ezzel a megállapítással nem váltjuk meg világot, de attól még igaz: ilyen sokan még egyszer sem látogattak el hozzánk a klubunk életre hívása óta eltelt hét év alatt.
Itt az új Hotelstars minősítések listája
Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága, és ezzel tovább emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.
Mesterszakács a Központ Bisztró élén
Az újpesti ismert étterem konyhai stábjában nem történt személyi változás, hanem a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert sikeres vizsgát tett, mesterszakács képesítést szerzett.
Bor, Badacsony, barangolás
Ha olyan magyarokról, akik vendégvárással, vendéglátással foglalkoznak, és esetükben összefogásról esik szó, arra azért ma még felkapjuk a fejünket...
Jelentősen javult a balatoni strandok szolgáltatásainak színvonala
Idén kiugróan javult a balatoni strandok szolgáltatásainak színvonala - mondta Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke kedden Siófokon, a Kék Hullám Zászló minősítést átadó ünnepségen, a zászlót 33 balatoni strand kapta meg.
Háromezer induló a Kékszalagon
Csütörtökön reggel kilenc órakor rajtol Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj mezőnye, hogy megkerülje a Balatont, és ezzel teljesítse a verseny légvonalban mintegy 155 kilométeres távját.
Kóstolt már fekete fagyit?
Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?
Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók
El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.
300 milliárd forintot oszt az állam vidéki szállásfejlesztésre
Magyarország eddigi legnagyobb szállásfejlesztési támogatási konstrukcióját jelentették be július 3-án, Budapesten, amelynek keretén belül az összes hazai vidéki szálláshely megújulhat. A Kisfaludy Program indulása egyben a hazai pályázatírók fekete napja.
Munkaerőhiánnyal küzdenek a horvát tengermelléki vendéglátók és szállodák
A horvát tengerparton jelenleg 2700, főleg a szezonban dolgozó szakács, felszolgáló és takarító hiányzik a munakerőpiacról, ami annak a következménye, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények és egyéb feltételek számukra - közölték a tengermelléki turizmusban dolgozók szakszervezetei pénteken sajtótájékoztatójukon.
Gastro Design Award 2017 – Egy héttel kitoltuk a nevezési határidőt!
Még egy hétig pályázhatnak a hazai szállodák, éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák valamint szállodák kisebb-nagyobb vendéglátóegységei a megújult Gastro Design versenyre. A meghosszabbított nevezési határidő: július 7. péntek.
A munkaerőhiány megoldása és az ÁFA-csökkentés is szerepel a VIMOSZ terveiben
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) június 29-én tisztújító közgyűlést tartott a Gundel étteremben, ahol Gál Pál Zoltánt – immáron harmadik alkalommal - újabb 2 évre megerősítették elnöki pozíciójában.
NAV: június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket
Június 30-ig kell átvenni és kitölteni a jövedéki engedélyes gazdálkodónak az ügyfélkapura érkező új jövedéki engedélyeket a július elsejével hatályos törvény szerint - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.
Elkészült az MVI online kérdőíve
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete készített egy kérdőívet, mert fontosnak tartja, hogy a vendéglátás ágazat szereplőit érintő ügyekben megismerje minél több vendéglátó vállalkozás véleményét.
Törvényi szabályozást sürget az MSZÉSZ a hotelek csillaghasználatára
Törvényi szabályozást sürget a szállodák jogszerű csillaghasználatának garantálására a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A szakmai szövetség szerint egyelőre fehér foltnak számít a csillaghasználat jogszerűségének ellenőrzése is.
„Igazgatói reggeli” Hajdúszoboszlón
Június 27-én a Hunguest Hotel Aqua-Sol volt a helyszíne az első hajdúszoboszlói "Igazgatói reggelinek”, melyen az MSZÉSZ kezdeményezésére és a Hajdúszoboszlói Önkormányzat meghívására a helyi turizmus meghatározó szereplői gyűltek össze.
22,5 millió forintra bírságoltak egy céget az üdülési jogok miatt
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Dinasztia Wellness Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával. A jogsértésért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a GVH.
Építési moratórium bevezetését kezdeményezték a balatoni borászok
A szőlők megóvása érdekében építési moratórium bevezetését kezdeményezték a Balaton északi partjának külterületein borászok hétfőn. A felhívást három balatoni szervezet, a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció tette közzé.
A Deák tértől indul a BKK új, közvetlen repülőtéri járata
Július 8-tól indul az új járat és 900 forint lesz a jegy egy útra.
A termelők ezentúl közvetlenül támogathatják a rászorulókat
A Budapesti Nagybani Piac a Magyar Élelmiszerbankkal összefogva közös kezdeményezést indított: ezentúl a piacon árusító termelők közvetlenül tudják támogatni a rászorulókat a fel nem vásárolt friss élelmiszerekkel.
Japán, kínai és thai ételek a fedélzeten
Mautner Zsófia irányításával készültek olyan japán, kínai és thai fogások, amelyeket az Emirates fedélzetén nap mint nap kínálnak az utasoknak. És bár egyetlen járatra sem szálltunk fel, nemcsak kóstoltuk, hanem mi magunk készítettük el az ételeket.
A magyarok több mint fele belföldi nyaralást tervez
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legfrissebb kutatása szerint a magyar háztartások több mint fele, 51 százaléka tervez főszezoni utazást, míg 2012-ben a megkérdezett háztartásoknak még csupán a 36 százaléka tervezte ezt - mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.
Na végre! Kitiltották a beerbike-okat a bulinegyedből
A hét legjobb híre, hogy a VII. kerületi polgármester kitiltotta a berúgós turistákon kívül mindenki által utált beerbike-okat a kerület utcáiból.