Kóstoló a Sárrét ízeiből, megelevenítik a csökölyi komatálazást a Tájházak Napján

Kóstoló a Sárrét ízeiből, megelevenítik a csökölyi komatálazást a Tájházak Napján 

2013 óta minden év tavaszán megrendezik a Tájházak Napját, hogy a néprajzi, az építészeti, a viseleti örökséget őrzők bemutathassák kincseiket az érdeklődőknek - mondta a Turizmus Online-nak Hegedűsné Majnár Márta, a Magyarországi Tájházak Szövetségének ügyvezető elnöke. - Hozzátette: az a céljuk, hogy ilyenkor a tájházak  még inkább a kíváncsiak középpontjába kerüljenek, ezért színes programokkal, egyedi lehetőségekkel várják őket.

Pályázati támogatással vinnék vissza a cigányzenét a fővárosi éttermekbe 

„Muzsikáló Budapest 2017” címmel írt ki pályázatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza. A pályázat célja a cigányzene támogatása és népszerűsítése. 
Önnek van cekkere?

Önnek van cekkere? 

A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban.
Budapest és Eger a legnépszerűbb belföldi úti cél az idén

Budapest és Eger a legnépszerűbb belföldi úti cél az idén 

8 százalékkal bővült a belföldi turizmus az első negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. Az 1-2 éjszakás üdülések voltak kelendőek, és inkább 4-5 csillagos szálláshelyet választottunk. Budapest és Eger továbbra is tömegével vonzza a feltöltődésre vágyókat.
Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI

Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI 

Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.
120 gombócból is sok: ennyi idős a Kempinski!

120 gombócból is sok: ennyi idős a Kempinski! 

A Kempinski hotelek világszerte "Ignite the Night" elnevezésű rendezvényekkel ünneplik a szállodacsoport történetének 120. évfordulóját. A budapesti születésnapi ünnepségen jártunk.
A BalatonBor Budapestre költözött

A BalatonBor Budapestre költözött 

Huszonnégy pincészet részvételével itt a Balaton régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata, amely már Budapesten is kóstolható.
Újdonságok a szegedi Hunguest Hotel Forrásban

Újdonságok a szegedi Hunguest Hotel Forrásban 

2017. április 1-től közvetlen élményfürdő átjárással, felújított szobákkal várja vendégeit a dél-alföldi város négycsillagos wellness szállodája.
A reggelit népszerűsíti az idei SVÉT

A reggelit népszerűsíti az idei SVÉT 

Egyre stílusosabb a vidéki éttermiség. Palkonyán idén is megrendezik a húsvéti gasztrofesztivált.
Franchise partnerekkel fejlesztené az Accor márkákat Magyarországon az Orbis Hotels

Franchise partnerekkel fejlesztené az Accor márkákat Magyarországon az Orbis Hotels 

Az Orbis Hotels franchise partnerekkel fejlesztené az Accor márkákat Magyarországon. A hálózatfejlesztés célja a folytonos bővülés a régió országaiban. 

Farmosra költözik a Föld Napja 

 A Föld Napjának magyarországi központi rendezvényét az idén a korábbiaktól eltérően nem a fővárosban, hanem Farmoson tartják

Amerika új kedvence: kőrözött kaviárral 

Kevés majonéz, hozzá krémsajt, spanyol paprika (nálunk kaliforniai paprikaként ismert), két féle cheddar sajttal összekeverve, szegfűborssal vagy szegfűborsos sajttal ízesítve – ez állítólag a nagymamák ősi receptje Amerika déli tájain, amit valaki előhalászott egy kamra polcának mélyéről – egyre nagyobb és zajosabb sikert aratva ezzel a gasztrománok körében a tengerentúlon.

A szörpök szörpje 

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

Új terepjárós bortúrák Villányban 

Történetének eddigi legizgalmasabb borvidéki túráját szervezte meg a Bock Pince, és mutatta be a sajtó képviselőinek.

Szabadulószobával bővül a Kastélyhotel Sasvár 

A szállodák közül az országban elsőként a parádsasvári Kastélyhotelben nyílik szabadulószoba Húsvét első napján.

Már minden negyedik magyar mobilról foglal szállást 

Az Utazok.hu a legkedveltebb szálláshelyeken túl a felhasználói szokásokat is vizsgálta.

Országjáró körúton a Nemzeti Parki Termékek 

Minden érintett összefogására van szükség annak érdekében, hogy a kiváló magyar termékek minél szélesebb körben piacra jussanak, egyre keresettebbé és ismertebbé váljanak a vásárlók előtt - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden, a Veszprém megyei Hegymagason, a Nemzeti Parki Termék Védjegy Körút nyitórendezvényén.

Ezek a magyarok kedvenc szállodái 

Ismét összeállította a legjobb belföldi szálláshelyek toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. A listához kapcsolódó Aranycsengő díjat 35 000 szavazat alapján ítélték oda.

Benzinkútnál jót enni? Ne már! 

De! Szikszón, az Angyalok konyháján. Országos szinten is egyedülálló töltőállomást adtak át Szikszón, és mellé különlegesen igényes vendéglátást.

Tökéletes napkezdés a Damniczki cukiban 

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

Melyik lesz a legvirágosabb úti célunk? 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága 2017-ben is meghirdeti az ország legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezését.

Az unió a körmére néz a szállásfoglalási és utazási portáloknak 

Az Európai Bizottság és a fogyasztóvédelmi hatóságok határozottabb és hatékonyabb fellépés mellett kötelezték el magukat a félrevezető utazási és szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó weboldalak ellen.

Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban 

A Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubját Hegedűs Péter 11. alkalommal szervezte meg. A rendezvényt már a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte az iskola hallgatói körében. Persze ma már a klub korábbi meghívott szakemberei is klubtagokká váltak a mindig izgalmas új témáknak és a színes előadóknak köszönhetően.

A külföldi és belföldi vendégéjszakák száma is nőtt februárban 

Februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma ezzel 6,5 százalékkal haladta meg a tavaly februárit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Michelin csillagos séf főz az Air France utasaira 

Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval. Többek között ez jut a francia légitársaság utasainak asztalára.

Gere nyert a Winelovers Nagykóstolóján 

Több mint 100 kékfrankos és bikavér a Winelovers áprilisi Nagykóstolóján.

Lett gasztro lett a hónap slágere 

Gasztrovonalon erősít idén Lettország, és legfőképp a főváros, Riga. Pedig eddig sem takarékoskodtak a lett konyhákon, idén azonban egyértelműen a kulináriának osztották a főszerepet.

Közeledik a Street Food Éjszakája 

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája.

Budapestet most úgy mutatják be, ahogy még soha 

A Corinthia Hotel Budapest bemutatta a Portraits of Budapest 360 fokos kisfilmeket, melyben Budapest híres művészlakói szemével láthatjuk a várost. Nem is akárhogyan!

Hanami, cseresznyevirágzás, Rickshaw 

Április 5-9 között a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étterem a távol-keleti csúcsgasztronómiát kedvelő vendégeket várja hanami programjával. A cseresznyevirágzás, azaz a hanami a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, ilyenkor a családok együtt vannak, és közösen fogyasztanak el finomságokat.

Az egészségé a főszerep az ifi gasztroversenyen 

A BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájában 37. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt.

Tripla forgalmat hoz az idei húsvét a hazai szálláshelyeken 

Az idén négynapos húsvéti ünnepre a tavalyihoz képest már most csaknem háromszor több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre - derül ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból.

Kistermelők lepik el a Várkert Bazárt 

Száz regionális kistermelő mutatja be eredeti forrásból származó termékeit a Magyar ízek húsvéti vásárán szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Etyeki piknik: sonkák, sajtok, habzó borok a főszerepben 

Az Etyeki piknik gasztronómiai programsorozat legközelebb április 8-án és 9-én várja a látogatókat.

Díj a kastélyszállóktól a nemrég elhunyt szakember emlékének 

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége 2017. április 4-én tartotta I. félévi közgyűlését Mándokon.

Magyar burgert nekünk és Európának! 

Közép-európai márkává fejlesztenék tulajdonosai a budapesti kézművesburger-forradalom egyik élharcosát, a Zing Burgert.

Indul a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK)  április 30-ig Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren. A húsvét ünnepkör köré szervezett Budapesti Tavaszi Vásár teszi még vonzóbbá Budapest desztinációt, erősíti a Budapest brandet. Hatása az adott időszakban a kereskedelmi szálláshelyek forgalma és visszajelzései alapján is mérhető.

Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyásoknak 

Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a 2015. évi feltöltésekből maradt összegek elköltésére - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Minőségfejlesztési pályázat a büki magánszállásadók részére 

Március 30-tól elérhetővé vált a büki, bükfürdői „egyéb szálláshelyek” számára kiírt minőségfejlesztési pályázat, amely Bük Város Önkormányzata Képviselő- testületének döntése alapján a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (helyi TDM-szervezet) közreműködésével kerül lebonyolításra.

Forgalomba került az új ötveneurós 

Az eurózóna 19 tagországában kedden egyidejűleg vezették be a forgalomba a megújult külalakú, 50 euró névértékű bankjegyet - jelentették be a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) képviselői hétfőn Pozsonyban sajtótájékoztatón.

Itt az új Budapest Card és Budapest Guide 

2017. április 1-jén megjelent az új Budapest Card, Budapest Főváros hivatalos városkártyacsaládja, valamint –  nyolc nyelven –  az idei turisztikai évre kiadott Budapest Guide és Budapest Card katalógus.

A Borászok Borásza díj idei döntősei 

Két tokaji, egy villányi, egy csopaki és egy balatonboglári bortermelő jutott a döntősök közé.

A versenyképességhez szükséges a fürdőszolgáltatások áfacsökkentése 

A Magyar Fürdőszövetség - tagságának egységes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál, hogy a jelenleg érvényes 27 százalékról 18 százalékra csökkenjen a fürdőszolgáltatások áfakulcsa 2018. január 1-jétől.

Budapest legújabb turisztikai és kulturális helyszíne 

A Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom legalább öt új vonzerővel várja az érdeklődőket.

Már lehet pályázni az idei Magyar Termék Nagydíjra 

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten a kiírók nevében.

Újranyitott Madrid legrégebbi kávéháza 

A spanyol főváros legrégebbi kávéházát, a Café Comercialt, amely idén ünnepli alapításának 130. évfordulóját, újranyitották.

A szezon hosszabbítása a cél Badacsonytomajon 

Kiszámíthatóbb idegenforgalmat, valamint hosszabb turistaszezont igyekszik teremteni Badacsonytomaj Önkormányzata a településen és annak környékén a vendéglátásban érdekelt valamennyi fél bevonásával, és a potenciális vendégkör egységes megszólításával. Elsősorban összehangolt szolgáltatásokkal és folyamatosan változó prograokkal biztosítják, hogy minden időszakban kikapcsolódhassanak a vendégek, akiket újragondolt kommunikációval tájékoztatnak a lehetőségekről.

Az első festő stúdió franchise hálózat Magyarországon 

Megkezdi terjeszkedését a FessNeki az európai nagyvárosokban és vidéken
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!