Ro_friss cikkek
Ezek lesznek a legforgalmasabb napok
Fogyóban vannak a szilveszteri programokkal készülő szálláshelyek a Szallas.hu friss statisztikái szerint. Az ünnepek idején a belföldi utazók valamilyen fürdővárost, míg a külföldiek jellemzően Budapestet látogatják meg, az átlagos napi költés 5-27 ezer forint között mozog. A legnépszerűbb extra egyébként a szilveszteri vacsora, és minden harmadik vendég csak január hatodikával áll ismét munkába.
Karácsonyi gyűjtést szervez testvérlapunk, az Élelmiszer
A Kreatív és az Élelmiszer szaklap idén is a Kisterenyén élő roma fiatalok karácsonyi ünnepségére gyűjt. Minden csatlakozónak örülünk.
Megújult állandó kiállítás
Megújult állandó kiállítás
Az olcsóbb italok iránt nőtt a kereslet
Idén az olcsóbb árfekvésű alkoholos italok értékesítési aránya emelkedett a prémiumtermékek eladásával szemben az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.-nél - közölte a társaság ügyvezető igazgatója-tulajdonosa hétfőn az MTI-vel.
Magyarország a milánói kézműves vásáron
Magyarország a milánói kézműves vásáron
Semmi luxus, válság van
(MTI) - A kínai kormány takarékossági kampányának részeként nincs több luxus a hivatalos fogadásokon és állami utakon - áll a Kínai Kommunista Párt központi bizottsága és az államtanács által közösen jegyzett új szabályozásban.
Állami kitüntetéseket kaptak a vendéglátók
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége tizenötödik alkalommal rendezte meg év végi ünnepi eseményét, a Vállalkozók Napját.
Új értékesítési igazgató a Thermal Hotel Visegrádban
Értékesítési igazgatót váltott a Thermal Hotel Visegrád ****superior.
Tíz fős nagycsaládokkal ünnepelt a tízéves Cipősdoboz Akció
Vasárnap délben tízfős nagycsaládokat látott vendégül egy különleges karácsonyi ebédre a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szálló báltermében a Baptista Szeretetszolgálat a szálloda támogatásának köszönhetően.
Gálné Dignisz Éva az Év Bortermelője 2013-ban
2013. december 6-án 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője 2013” cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.
Csillagos ötös az Aquaworld-nek
Év végi partnerparti dömping van: órákon át tartó kényszeredett evés-ivás, üldögélés ismeretlenekkel, szokásos névjegycserék, véget nem érő igazgatói vagy tulajdonosi szónoklatok, még tán egy tombolahúzás is akad a végére, meg valami táncolásféle középütt, a parkettán, aztán végre mindenki boldogan rángatja magára a kabátját, és hullafáradtan usgyi, haza, hóna alatt a goodbye pakkal.
Tolta, de már nem tolja
(MTI) - Beismerte múltbeli kábítószerezéseit Nigella Lawson, a világszerte ismert és népszerű tévészakács, azt azonban tagadta, hogy drogfüggő lenne.
KSH: októberben tovább nőtt a szálláshelyek vendégforgalma
(MTI) - Októberben 5,9 százalékkal több vendég 4,6 százalékkal több vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Birskörtepárlat lett a legjobb
(MTI) - A Brill Pálinkaház birskörtepárlata lett 2013-ban Magyarország Legjobb Pálinkája. A győztes egy palackját a csütörtöki Szent Miklós Pálinka Ünnepen helyezték el a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (MMGM) vitrinjében az elismerést korábban elnyert párlatok közé.
Big Macet osztogatott a Burger King
A norvég Burger King első látásra marketinges öngyilkosságot követett el, amikor Facebook-rajongóinak ingyen Big Macet ajánlott fel - írja az Advertising Age. Valójában az igazi rajongókat akarták így kiszűrni.
Megtelnek a szállodák karácsonyra
Egyre népszerűbb szállodában karácsonyozni – ezt mutatja a hotelek kihasználtsága. A Balatonon már szinte telt ház van - prognosztizál a KaposPont.
Egy éves a Hotel Nemzeti Budapest
Egy éve nyitotta meg kapuit a Hotel Nemzeti Budapest, Magyarország első MGallery szállodája, amely egyben őrzi a 117 éves múlttal rendelkező történelmi falak kulturális gyökereit, emellett viszont finoman elegyíti azt a modernitással. Az újra megnyílt hotel elmúlt egy éves működése során elnyerte a Best of Budapest&Hungary díjat, valamint a Business Excellence „új turisztikai szereplő” díját is, három nagyszerű kortárs kiállításnak adott már otthont és több kulturális kezdeményezésben is részt vett.
A legendás „cronut” Budapesten
Croissant fánk néven mutatkozik be a legendás „cronut” Budapesten. A croissant és a fánk keresztezésével létrejött édességgel egy újabb amerikai őrület terjed hazánkban is. A Donut Fabbrica üzletében az eredeti New York-i receptet alapul véve minden reggel helyben, friss alapanyagokból készítik az új kedvencet.
Az olaszok asztalára kerülő élelmiszerek harmada nem olasz
Traktorokkal és autóbuszokkal torlaszolta el szerdán az osztrák-olasz határt az olasz élelmiszerek védelmében tüntető Coldiretti agrárszövetség több ezer tagja.
Európai pozícióban a Sodexo ügyvezetője
Fennállása óta első ízben van magyar alelnöke az Szerződéses Közösségi Étkeztetők Európai Szövetségének, a FoodServiceEurope-nak. Párkai Zsoltot, a Sodexo Magyarország Kft. ügyvezetőjét, a Sodexo kelet-közép-európai vezérigazgatóját választották alelnökké a szervezet november 29-i brüsszeli közgyűlésén - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ).
Mesterszakács a KLM járatain
2013. december 1-től Sergio Herman neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek magas minőségére a holland királyi légitársaság járatainak World Business Class osztályán. Ez már a második alkalom, hogy a KLM partneri szerződést köt a világhírű séffel, aki Hollandiában három neves éttermet is vezet: az „Oud Sluis”-t Sluis városában, a „Pure C”-t Cadzandban és a „The Jane”-t Antwerpenben - közölte kedden a KLM.
Szakmai díjat alapítottak Gundel Károly tiszteletére
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére, és idei gálaestjét is a szervezet egykori elnökének, vendéglátásunk szinte mindenki által ismert ikonjának ajánlja.
Igazgatóváltások a Hunguest Hotels-nél
Igazgatóváltások a Hunguest Hotels-nél
Címlapon a kreatív Budapest Kínában
A kínai Travel & Leisure Magazine legmeghatározóbb szerzőjének, Ni Bing úrnak a House of Danube szervezte meg 2013 augusztusában budapesti látogatását. A Travel & Leisure nemzetközileg az egyik legolvasottabb prémium, utazási magazin, amely havonta 550.000 példányban jelenik meg Kínában, s a 30 év fölötti tudatos utazóközönség körében a legnépszerűbb.
Komoly kockázatot okozhat a pontatlan tervezés
Bár az ingatlanpiaci válság a szállodaiparban is elengedhetetlenné tette a megfelelő üzleti tervezést, elsősorban a kisebb, független szállodák tervezési gyakorlatában még jelentős fejlődésre van szükség. Többek között erre világított rá a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) közelmúltban zárult, egyedülálló közös felmérése.
Francia Gasztronómiai Napok a Hegyvidék Bevásárlóközpontban
December 5-7. között a Hegyvidék Bevásárlóközpont egy újabb izgalmas rendezvény-sorozatnak, a Francia Gasztronómiai Napoknak ad otthont.
Hurkafesztivált rendeznek szombaton Szennán
(MTI) - Minden a hurkáról szól szombaton Szennán, ahol immár hetedik alkalommal versengenek a helyi és a környező települések, valamint az ország távolabbi részéről érkező csapatok, hogy hagyományos és különleges ízesítésű hurkáikkal elnyerjék a zsűri és a szervezők várakozása szerint mintegy kétezer vendég tetszését.
Starbucks: nem csak kávé
A Starbucks nemrégiben nyílt tokiói kávézójában alkoholos italokat kínál a fogyasztóknak - adta hírül a Marketinginfo.
A disznók joga a moslékhoz
Ez nem vicc. A theguardian beszámolójából is tudjuk: a múlt csütörtökön tartotta a londoni Trafalgar Square-en vezető angol sztárséfek és sok ezer éhes látogató részvételével sikeres ingyenes sertéskóstoltató rendezvényét az idén nyáron alakult The Pig Idea szervezet.
"Felpörgött" az európai turizmus
Az európai turizmus az enyhülő, de még mindig fennálló gazdasági nehézségek ellenére gyorsuló növekedést ért el a nyári hónapokban. Az utazók árérzékenységével magyarázható ugyanakkor, hogy – néhány kivétellel – az átlagos tartózkodási idő rövidülését jelezték a desztinációk.
Ismét "Nyugat Itthon"
A Közép-Dunántúl zárta Magyarország bemutatkozó turisztikai régióinak sorát a Nyugat Itthon rendezvénysorozatban. Az utolsó előtti est – a nagy sikerre való tekintettel – a Zelnik István Dél-kelet Ázsiai Aranymúzeumban „újrázott”.
Hungarikum lett Puskás Ferenc, a gyulai kolbász és a szikvíz
Puskás Ferenc életműve, Kassai Lajos íjászművészete, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett is felkerült a hungarikumok listájára.
Újabb szakácskönyvet adott ki Václav Havel egykori magyar szakácsnője
(MTI) - Václav Havel volt cseh államfő kedvelt pozsonyi kiflijét és a magyar pogácsát is megkóstolhatta az a szépszámú érdeklődő, aki szerdán a prágai Luxor könyváruházban részt vett Irena Kosíková új szakácskönyvének ünnepélyes bemutatóján.
A Hálaadás napi vacsorához kötődik az USA éves pulykafogyasztásának 1/3-a
Az Amerikai Egyesült Államokban a Hálaadás Napja (Thanksgiving Day) a Karácsony mellett az egyik legnagyobb családi ünnep, amelynek ünnepi főfogása a pulykasült 1621 óta. A világ legnagyobb pulykafogyasztó nemzete az USA és a Hálaadás a pulykafogyasztás szempontjából is kiemelkedő jelentőségű: az észak-amerikai ország éves pulykafogyasztásának 1/3-a a holnapi naphoz kapcsolódik.
Zöld Heineken - zöld díj
Rekordszámú pályázó közül nyerte el idén a Heineken Hungária az Ozone Zöld-díjat a nagyvállalatok kategóriájában. A sörgyártó az elismerést a komplex programjával – az októberben meghirdetett Törődés Hónapjával, a helyi közösségekért tett erőfeszítéseivel, önkéntes napjaival és a nemrégiben közzétett Fenntarthatósági jelentésével – érdemelte ki.
A nőkön áll a hazai sörpiac jövője
Nőknek szóló sörreklámokkal, kisebb, de formatervezett üveges sörökkel jelentősen növelhetnék eladásaikat a hazai sörgyárak – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola kutatásából.
Új szállodákkal készül az Accor a szocsi téli olimpiára
Az Accor bővíti jelenlegi oroszországi hálózatát. A szállodaüzemeltető három új létesítményt hoz létre a Kaukázusban az eddigi tizennégy szállodája mellé. A három új hotel közül kettő is az olimpiai falu központjában található, amelyet 2014 januárjában nyitnak majd meg a szurkolók és a szponzorok számára. A Mercure Rosa Khutor, a Pullman Sochi Center és a Mercure Sochi Center a téli sportok szerelmeseit várja.
Féláron akarsz enni az étteremben?
Egy jeruzsálemi étteremben csaknem ötvenszázalékos kedvezménnyel jutalmazzák azt a vendéget, aki az ott töltött időre teljesen kikapcsolja okostelefonját vagy táblagépét - adta hírül az iphonehungary.hu.
Mestervizsgát kell tenniük a gyakorlati oktatóknak
A 2011. évi CLXXXVII. szakképzési törvény rendelkezik arról, hogy 2015. szeptember 1-től mestervizsgával kell rendelkezniük azoknak az oktatóknak, akik gazdálkodó szervezeteknél gyakorlati képzésben gyakorlati oktatóként tanulóval foglalkoznak (azon szakképesítések tekintetében, amelyekben a mestervizsga követelményeit a szakképesítésért felelős miniszter kiadta).
Ismét megrendezik a Keceli Pálinka Ünnepet
(MTI) - Az idén november 29-30. között tartják a Keceli Pálinka Ünnepet, a pálinkák, párlatok immár hatodik alkalommal megrendezett versenyére az egész országból és határon túlról eddig 330 mintát neveztek - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
Távozik a METRO Vevőakadémia séfje
Értesüléseink szerint november 30-val távozik posztjáról Bérczi Róbert, a METRO Vevöakadémia séfje, a cég a Horeca csapatának gasztro szakértője, tanácsadója.
Mézes Múzeum
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 2013. november 30-án, szombaton, 10.00 és 19.00 között MÉZzz IDE! címmel családi napot és mézvásárt rendez.
SIRHA Budapest: November 30-ig kedvezményes jelentkezés
2014 márciusában új szakkiállítással jelentkezik a HUNGEXPO. A SIRHA Budapest az élelmiszeripar, a sütő- és vendéglátóipar, a szálloda- és vendéglátóipar és a gasztronómia piaci szereplőinek teremt szakmai fórumot.
Jelentkezzen a III. Greennovációs Nagydíjra!
A TurizmusTrendet és Vendég és Hotelt is kiadó Professional Publishing Hungary, Magyarország legnagyobb szaklapkiadója várja a fenntarthatóságot, környezetvédelmet, energiamegtakarítást bemutató pályázatokat és egyben meghirdeti a III. Greennovációs Nagydíjat.
Se piskóta, se rántott hús
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának „menzaügyi rendelete” a tervek szerint rendet tesz a közétkeztetés frontján - olvastuk a Szeretlek Magyarország portálon.
Jön a Mikulás a lovasparkba
Jön a Mikulás a lovasparkba
Szállodaigazgatók jönnek-mennek
Jelentős változások történnek a hazai szállodapiacon: van, aki a Mátrából Hévízre tart, mások a tapolcai sikertörténet stafétabotját adják át több ház vezetéséért cserébe, lássuk sorban, ki merre tart?
Új ellátási lánc igazgató a Heineken Hungáriánál
Ed van Willegen lesz a Heineken Hungária új ellátási lánc igazgatója. Elődje, Szabó István a Heineken romániai vállalatánál folytatja pályafutását, a csíkszeredai és marosvásárhelyi sörgyárak közös irányításáért.