Ro_friss cikkek
Szakácsot keresnek
Szakácsot keresnek
Nagy Bálint a fő-önszabályozó
Nagy Bálint marketingkommunikációs szakértő tölti be a Dreher Sörgyárak Zrt. felelős fogyasztói kommunikációját felügyelő önszabályozó testületének elnöki tisztségét - adta hírül a Marketinginfo.
Gasztronómiai Nemzeti Park épül
Mintegy nyolcvanezer négyzetméteren az olasz élelmiszeripar legjobb termékeit fogják bemutatni a látogatóknak.
Igazgatót keres a Borhotel
Ezekben a hetekben elkészülő, közepes nagyságú, magas színvonalú borhotel piaci bevezetésére keresnek szakembert Közép-Dunántúlra.
Budapestre utaztatják olvasóikat a német lapok
A Leserreise – azaz közös kirándulás újságolvasók számára – Németországban exkluzív utazási forma, amivel számos napilap kedveskedik olvasótáborának.
Kirobbanóan sikeres volt a termék
Felrobbant egy zugfőzde a Csongrád megyei Sándorfalván, a háznál 212 liter párlatot találták a pénzügyőrök, írja az MTI a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján.
Újonnan nyíló kávézó üzletvezetőt keres
Újonnan nyíló kávézó üzletvezetőt keres
Pénztárgép Saga: Elutasította az MKEH az Alt Cash kérelmeit
Elutasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) az Alt Cash-nek az NR-300-as, az NR-240-es és az NR-440-es online pénztárgépekre benyújtott újabb kérelmeit kedden.
Betiltották a franciázó sörkampányt
A brit reklámhatóság elmarasztalta a Heineken által forgalmazott Kronenbourg 1664 sör kampányát, mert az szerintük nem hivatkozhat a francia múltra, hogyha Angliában főzik.
Miskolc tortája
Egy nappal tovább dolgozhatnak Miskolc jövendőbeli tortáján az édesipar kézműves mesterei. A nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis a miskolci TDM a cukrászüzemek mellett az éttermekre és a szállodákra is kiterjesztette a pályázatot – és ezzel együtt az eredeti kiíráshoz képest egy nappal, azaz február 13-áig meghosszabbították a jelentkezést - adta hírül a MiNap.hu.
Törökbálinton átlagos a menza
(MTI) - A törökbálinti polgármester tájékoztatása szerint a szülők, a szolgáltató és a ő maga folyamatosan ellenőrzik a felszolgált étel minőségét a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola menzáján. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal átlagosnak minősítette a február 6-án vizsgált menüt.
Budapest megfelelő pozicionálással a globális turizmus egyik vezető célpontja lehet
(MTI) - Megfelelő pozicionálással a globális ötcsillagos turizmus egyik vezető célpontja lehet Budapest a BDO Magyarország tanácsadó cég legfrissebb elemzése szerint.
Február 16-ig igényelhetik a támogatást a visszavont engedélyű pénztárgépekhez
Február 16-ig igényelhetik a vállalkozások a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépek után biztosított állami támogatást az igazoltan megfizetett előleg, foglaló után - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.
KSH: nőtt a vendégéjszakák száma decemberben
Tavaly decemberben 4,6 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyek vendégei, mint egy évvel korábban. A belföldi vendégek száma 6,6 százalékkal nőtt és 8,9 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el, mint 2012 decemberében, míg a külföldi vendégek száma 0,5 százalékkal volt több és 0,6 százalékkal több éjszakát töltöttek el - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
Magyar pálinkát az aussiknak!
2014. február 9-én és 10-én Melbourne-ben zajlott az évről évre megrendezett TopShelf ausztrál italkiállítás és vásár.
Ütős témákat ígér a Turizmus és Profit konferencia
Mit kell tudni a tervezett új budapesti kongressszusi központról? Melyek a legújabb online foglalási és marketingeszközök? Egyebek mellett ez is kiderül a Turizmus és Profit konferencián.
Boldog születésnapot, Monsieur Paul!
Boldog születésnapot, Monsieur Paul!
Ha nem tudod legyőzni, állítsd magad mellé
Úgy tűnik, sikerült megtalálni a megoldást arra, hogy az olcsó, silány minőségű külföldi élelmiszerek ne zúduljanak a magyar piacra. A nagy üzletláncokkal nem háborúzni kell, hanem paktumot kell kötni velük. Lényegében ezt jelenti, hogy a hazai ágazati szakmai szervezetek az élelmiszer-kiskereskedelmi láncokat is fel kívánják venni tagjaik sorába - adta hírül az AgrárHírek.
Több, mint száz szakember és tanuló „Farsangolt”
Azon kell fáradoznunk, hogy a vendéglátásunk, étkezési kultúránk újra hazánk vonzerejévé válhasson, ahogy ez a XX. század első felében is volt - mondta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a „Farsang Kupa” gasztronómiai versenyen és kiállításon, Tatán.
Étteremvezetőt keres
A négycsillagos karcagi Nimród Bioszálloda többéves szakmai gyakorlattal rendelkező étteremvezetőt keres Bioéttermébe.
MaReSz Nap nem vész el, csak átalakul
2014. március 18-án „Event Touch – Térjünk a lényegre!” elnevezéssel a megújult Pesti Vigadóban rendezi meg hagyományos szakmai konferenciáját a Magyarországi Rendezvényszervezők és –Szolgáltatók Szövetsége.
Most vegyen termálfürdőt
Az egyik fővárosi ingatlaniroda kínálatában bukkant a Termál Online a Zala megyében lévő “apartman, kemping, fürdő”-re, amelynél vagy direkt, vagy tévedésből a Zalacsány településnév szerepel.
Félszáz éves a Nutella
lobális kampánnyal ünnepli kulcsmárkája ötvenedik születésnapját a Ferrero. A reklámhadjárat az "50 év, tele történetekkel" szlogen alatt fut, középpontjában pedig a fogyasztók állnak - írja a Marketinginfo.
Ízlés kérdése?
(MTI) - A ganajtúró bogarak és a hangyák jelenthetik a megoldást a jövő élelmiszerellátási problémáira - állítják brit kutatók, akik egy speciális eljárást kidolgozva háromdimenziós nyomtatással készítenek ízletes rágcsálnivalókat rovarokból.
Tevetejet a kávéba?
Egy angliai kávézóban először próbálták ki, hogy milyen a kávé tevetejjel.
A gasztronómia fontos szerepet tölt be egy ország kultúrájában
Azon kell fáradoznunk, hogy a vendéglátásunk, étkezési kultúránk újra hazánk vonzerejévé válhasson, ahogy ez a XX. század első felében is volt - mondta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a „Farsang Kupa” gasztronómiai versenyen és kiállításon, Tatán.
Pető István az "Év gasztronómusa"
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség korábbi elnöke, Pető István kapta az "Év gasztronómusa" kitüntető címet, melyet Magyar Turizmus Napján adtak át.
Elindult a nevezés a gyulai pálinkaversenyre
(MTI)- Elindult a nevezés a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupára, amelynek keretében odaítélik a Magyarország legjobb pálinkája címet is.
Világújdonság a szegedi Csokiünnepen
(MTI) - A tavalyi sikeren felbuzdulva ismét a csokoládét ünnepli Szeged szombaton, a rendezvényen a szervezők tájékoztatása szerint bemutatkozik a világújdonságként emlegetett csokoládé kebab, látható lesz csokoládéból készült szerszámkészlet és lesz csokiszökőkút is.
Módosították a pénztárgép-rendeletet
A nemzetgazdasági miniszter 2/2014. (I. 22.) NGM rendelete egyes pénztárgéphasználattal kapcsolatos miniszteri rendeletek módosításáról
Egyre több hamburgert esznek a franciák
(MTI) – Egyre több hamburgert esznek a franciák, de a gyorsétkezés legnépszerűbb terméke Franciaországban továbbra is a pékségekben vásárolható baguette-ből készült sonkás szendvics.
Michelin-csillagos ételosztó kisteherautók Párizsban
(MTI) - Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni.
Turisztikai csúcstalálkozó a Dunán
Magyarország a Visegrádi Együttműködés soros elnöke június 30-ig, így idén hazánkban rendezték meg a tagországok hagyományos turisztikai csúcstalálkozóját. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia 2003 óta működik együtt többek között azzal a céllal, hogy közösen növeljék a távolabbi országokból érkező vendégeik számát. Február 4-én a V4 országok marketing vezetői vitatták meg terveiket, majd február 5-én az országok turisztikai állami vezetői erősítették meg szándékukat a tanácskozás jegyzőkönyvének ünnepélyes aláírásával az idei évre szóló közös marketingterv teljesítésére.
Ötcsillagos turizmus: így érhetjük utol Bécset
Budapest történelmileg, építészetileg, kulturálisan, gasztronómiailag az egyik leggazdagabb város Európában. Ennek ellenére az ötcsillagos szállodáinak átlagára az STR Global nemzetközi monitoring rendszer felmérése szerint a versenytársaihoz képest az egyik legalacsonyabb. Miért probléma ez, mi az oka a jelenségnek, és hogyan lehetne elérni, hogy Budapest – Bécshez és Prágához hasonlóan – a globális turizmus egyik vezető célpontja lehessen? Erről szól a BDO budapesti topszállodák nemzetközi igazgatóinak körében végzett felmérése.
Mi újság a Nagybanin? 6. hét
Mi újság a Nagybanin? 6. hét
Egekbe szökhet a kávé ára
Mintegy ötödével drágult a kávé ára öt nap alatt, ami így több mint fél éves csúcsra emelkedett, miután a piaci szereplők a világ legnagyobb kávétermelő országát, Brazíliát sújtó szárazság miatt aggódnak - írja az Agrárszektor.
Aláírták a Visegrádi Négyek 2014-es turisztikai marketingtervét
A Visegrádi Együttműködés soros elnöke 2014. június 30-ig Magyarország, így hazánk nemzeti turisztikai marketingszervezete, a Magyar Turizmus Zrt. hívta meg a társszerveket a 2014. évi közös tervek véglegesítésére, Budapestre. A marketingtalálkozó a Visegrádi Négyek állami vezetői részére szervezett budapesti csúcstalálkozó részeként zajlott február 4-én. Az esemény végén sor került a turisztikai marketingszervezetek 2014. évi közös marketingtervének aláírására is.
A New York Times hétvégi mellékletében a magyar főváros
A New York Times szerzője, Seth Kugel Frugal Traveller című rovatában az ár-érték arány szempontjából veszi szemügyre az országokat.
Ínyenc étel-e a rakott krumpli?
Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.
Bécsben kampányolt a Magyar Turizmus
A Magyar Turizmus Zrt. a turisztikai vásárokat követően, a síszünetet megelőzően tovább fokozta a téli Budapest-kampány intenzitását Ausztriában.
Háromszáz tonna lejárt hús
(MTI) - Rekordmennyiségű, mintegy 300 tonna húst és 80 tonna csontot foglalt le a napokban egy közép-magyarországi hűtőházban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Exportra szánják a Coca-Cola Magyarország új ásványvizét
A cég 700 millió forintos beruházással bővítette zalaszentgróti ásványvíz-üzemét.
Csapody Balázs lett az "Év vendéglőse"
A 2001-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított az "Év vendéglőse" díj 2014. évi kitüntetettje Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök vendéglő tulajdonos-vezetője. Egy korábban készült írásunkkal gratulálunk a díjazottnak!
Varga Mihály: a magyar turizmus túljutott a válságon
(MTI) - Varga Mihály szerint a magyar turizmus túljutott a válságon, minden lényeges mutatója javult, az ágazatnak jobb a teljesítménye, mint a válságot megelőző években. Az eredményekről a nemzetgazdasági miniszter a XXII. turisztikai díjátadó gála és évadnyitó rendezvényen beszélt szombaton este Budapesten.
Felelős hirdető a McDonald's és a Burger King is
Újabb négy nagyvállalat, köztük a két gyorsétteremlánc is csatlakozott a hazai EU Vállalás aláíróihoz. A Vállalás értelmében nem hirdetik a nem gyerekek étkezési igényeire szabott élelmiszereit tévécsatornák olyan programidejében, amelyeknek legalább 35 százaléka 12 évesnél fiatalabb gyermekekből áll.
Az ájult imám, azaz a törökök már a spájzban vannak
Gasztronómiai programsorozatot szervez a tavaly szeptemberben megnyílt budapesti török kulturális központ.
Hungarikum lett Gundel Károly szellemi öröksége
(MTI) – Hat új elemmel bővítette a Magyar Értéktárba sorolt és további néggyel a Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó nemzeti értékek körét csütörtökön a Hungarikum Bizottság – jelentette be a szervezet ülését követően a vidékfejlesztési miniszter, a döntéshozó testület elnöke Tápiószentmártonban.
Az orosz vodka születésnapja
Egy makacs legenda szerint 149 évvel ezelőtt, 1865 január 31-én rögzítette az orosz tudós, Dmitrij Mengyelejev az orosz vodka ideális keverési arányát.