Társadalmi egyeztetésen a Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága 2013. november 25-én reggel 8 óráig várja a turisztikai szakma iránt elkötelezett szervezetek, személyek koncepcióval kapcsolatos véleményét, javaslatát. A Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció 2014-2024 időszakra  határozza meg a jövőképet, a kiemelt célokat és a prioritásokat. 

Gasztroreality indul a Life Networkön 

Az Origo Media Group életmód és egészség csatornája, a Life Network új, saját gyártású gasztronómiai műsorokkal jelentkezik novembertől.

Legyen Ön is résztvevője az Év gasztronómiai kalandjának! 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete november 30-án nagyszabású nyilvános gálavacsorával tiszteleg Gundel Károly munkássága előtt, amelyet a közelmúlt és a jelen 5-5 meghatározó séfje készít el.

Pénztárgépcsere: májusi határidő? 

Jövő májusra módosul az online pénztárgépekre való átállás határideje, értesült piaci forrásokból a Népszabadság.

Tízből kilencen eltörölnék a borravalót 

A tíz leginkább meglepő japán szokásról kérdezte olvasói véleményét a Travelo.hu az Index.hu utazási melléklete. A felmérésben arra voltak kíváncsiak, hogy melyik az a jelenség, amit gondolkodás nélkül bevezetnének hazánkban is, és mi az, amit értelmetlen, felesleges hagyományként tartanak a mai napig életben. Az összeállításban szereplő tíz szokatlan jelenség kapcsán közel 14 ezren voksoltak. 

Budapest Winter Invitation – nyolcadszor 

A Magyar Turizmus Zrt. nyolcadik alkalommal szervezi meg a Budapest Winter Invitation kampányt, amelynek célja Budapest népszerűsítése mellett a főváros utó- és előszezoni vendégforgalmának növelése. Az ezúttal is 1 millió euró értékű média-megjelenéssel is támogatott kampányhoz 54 fővárosi szálloda csatlakozott.

Ki választ az étlapról? 

Az ebéd- vagy vacsorapartnereknek nagy szerepük van abban, hogy milyen fogás mellett döntünk az étteremben - derül ki egy friss kutatásból. Az eredmények alapján, ha egy csoport együtt megy étterembe, akkor annak tagjai hasonló ételek közül választanak - írja a Házipatika.
Büntetik, ha nincs téli gumi!

Büntetik, ha nincs téli gumi! 

November 1. és április 15. között csak téli gumin guruló autók közlekedhetnek Ausztriában, és ezt ellenőrzik is. Burgenlandban, a magyar határ mentén is fokozott ellenőrzést ígért a helyi rendőrség.

„Think Hungary – More than expected” 

A Magyar Turizmus Zrt. egységes kommunikációs keretrendszert dolgozott ki, mellyel megújítja Magyarország külföldi stratégiai márkakommunikációját. A cél, hogy hatékonyabban hívják fel a világ utazóinak a figyelmét Magyarország megújult turisztikai kínálatára. A külföldi promóció központi üzenete a „Think Hungary – More than expected” (Magyarország – több, mint amit várt) szlogen lett, amely arra utal, hogy Magyarország sokkal több, mint amire emlékeztek, amit sejtettek, amire számítottak! Az új kommunikációs keretrendszerbe új imázsfilm is illeszkedik, amelynek felhasználása minden eddiginél szélesebb körű lesz.
Az új magyar imázsfilm leszámolna a sztereotípiákkal

Az új magyar imázsfilm leszámolna a sztereotípiákkal 

Think Hungary – More than expected (Magyarország – több, mint amit várt) – ez a szlogen mostantól sokszor lesz hallható. És remélhetőleg nemcsak idehaza, hanem a világban sokfelé mások is megismerik majd. Hiszen e jelmondattal, és a hozzá tartozó imázs filmmel debütál a hétfőn kezdődő londoni WTM-en (Word Travel Market), a világ egyik legjelentősebb szakmai kiállításán a Magyar Turizmus Zrt.(MT Zrt).

Előhúzták a kutyás kártyát a stájerek 

Gyerek, kutya – köztudott, ha ezek közül bármelyiket „bevetik” egy-egy program ajánlása során, az mindig bejön.

Csúcslopás 

Mínusz 25 centi: csúcs ez a csúcslopás! Ennyivel lett alacsonyabb a Zugspitze, a 2962 méter tengerszint feletti magasságú legmagasabb német hegycsúcs.

Változik a franchise rendszerek jogi szabályozása - hatályba lép az új Ptk. 

„Alapvető változások a franchise rendszerek jogi szabályozásában” témában, november 14-én klubdélutánt rendez a Magyar Franchise Szövetség. Minden, a franchise szakma iránt érdeklődő, vállalkozni vágyó látogatót, cégvezetőt, jogi képviselőt szeretettel várnak az eseményre.

Twitteren nyomul a Starbucks 

A kávéházlánc üzleti potenciált lát a mikroblogban: új ajándékkártyáját a felhasználók elküldhetik barátaiknak, amelyet azok levásárolhatnak a hálózat üzleteiben - idézi a Marketininfo a Warc portált.

A tiszta élelmiszer stratégiai kérdés 

(MTI) - Magyarország számára a tiszta, egészséges, jó minőségű élelmiszer stratégiai kérdés - jelentette ki Budai Gyula szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Apagyon.

Heston Blumenthal az évtized séfje 

Egyebek mellett Jamie Olivert, Gordon Ramsayt, Nigella Lawsont előzte be Heston Blumenthal az Observer Food Monthly gasztronómiai szaklap által meghirdetett "Az Évtized Szakácsa" versenyen - adta hírül a Táfelspicc blog.

Szerették a lengyelek a magyar biosört 

Idén Magyarország volt a díszvendége a lengyelországi Łodź-ban hatodik alkalommal megrendezett Natura Food élelmiszeripari vásárnak, ahol az egyetlen magyar biosör, az Alakor most nemzetközi közönség előtt is bemutatkozhatott. Az októberben megrendezett, háromnapos, közel 300 kiállítót felvonultató eseményt mintegy 15 ezren látogatták meg.

Versenyt nyert a Zwack kampány 

„reklámhatékonyság Oscar-díjaként” is ismert marketing versenyen 2 Arany Effie-díjat eredményezett a Zwack Unicum Nyrt. és a Carat Hungary együttműködése, az Unicum Szilva bevezetése. Az idei, immár 12. Effie-gálán a nem tartós fogyasztási cikk (ital) és a bevezetőkampány kategóriákban tarolt az Unicum Szilva.

Díjakat osztott az E.ON 

Idén negyedik alkalommal osztotta ki az E.ON a legtakarékosabb háztartási készülékeknek járó díjakat. A 6 kg-nál nagyobb kapacitású mosógépek kategóriájában a zsűri a Miele W 5877 WPS Edition 111 mosógépnek ítélte oda az elismerést. A díj célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy energiatakarékos háztartási termékek használatával akár több tízezer forint is megspórolható évente.

Molnár Gábor nyerte a szakácsversenyt 

Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfje nyerte meg a METRO Vevőakadémián megrendezett Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntőjét, a második helyet Horváth Szilveszter a győri La Maréda étterem séfje szerezte meg, Szűcs Zoltán a budapesti Salon étteremből pedig harmadik helyezést ért el.

Budapesten terjeszkedik a horvát pékség 

(MTI) - Budapesten a hatodik üzletét nyitotta meg a horvát Mlinar pékség, a vállalat 2014 végéig összesen húsz üzletet tervez nyitni a fővárosban - közölte a pékáru-forgalmazó az MTI-vel.

Visszavonták az egyik pénztárgép forgalmazási engedélyét 

(MTI) - A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn visszavonta az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét - közölte a hivatal a honlapján.

Elitklubot hoz létre a Douwe Egberts 

A borkedvelők számára már ismert, mennyire meghatározóak a borokra nézve a termőhelyi adottságok, a talaj, a klíma vagy a fajta kiválasztása. A Douwe Egberts Omnia most hasonló területszelekció alapján kiválasztott - single origin - szemes kávékat mutatott be és négy hazai borászattal közösen a kávé- és borkultúra elmélyítésén dolgozik- olvasható a vállalat közleményében.

Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra 

(MTI) - Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra, amely idén felülmúlta a várakozásokat: a tavalyinál is több csapat vett részt a kolbászkészítésben, közülük sokan érkeztek a szomszédos országokból, de jöttek távolabbról is - mondta el Hégely Sándor fesztiváligazgató hétfőn az MTI-nek.

Budapest romkocsmáiról ír a CNN utazási rovata 

Szeptember elején a Magyar Turizmus Zrt. arab területekért felelős piacfejlesztési irodájának szervezésében hazánkba látogatott Mary Novakovich, a The National Abu Dhabi neves újságírója.

Jogi személlyé alakul a Magyar Éttermi Mesterklub 

A szakmai oktatásban és a mestervizsgák rendszerében várható jogszabályi változásokra tekintettel a több mint két évtizede működő Magyar Éttermi Mesterklub jogi személlyé alakul, és aktív szerepet kíván vállalni a hazai vendéglátás szakképzésének megreformálásában és a mesterképzésben – adta hírül Balogh István Ferenc, a klub elnöke.

Hasít a net az Accornál 

Mindegy, hogy okostelefonról, tabletről vagy laptopról van szó, manapság a gyors és megbízható internetkapcsolat elengedhetetlen mind az üzleti, mind a magánéletben. Az Accor követi a trendeket, így Németországban már 200 szállodájába bevezette az optikai kábelhálózatot, amely a gyors és valóban megbízható internetkapcsolat technikai feltételeit teremti meg. 2013 végéig Magyarországon is optikai kábelhálózat kerül az Accor 17 szállodájába.

Meghalt a döner feltalálója 

Meghalt a Nyugat-Berlinben negyvenegy éve kifejlesztett török gyorsétel, a döner feltalálója. Kadir Nurman nyolcvanévesen hunyt el a német fővárosban.

A szőlészek és a borászok is segítséget kapnak 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2013. október 22-én a 2014. pénzügyi évi keret terhére elindította a szőlő-bor ágazati – szőlőültetvények szerkezetátalakításának és átállításának támogatása, borászati gépek beszerzésének támogatása, borászati melléktermékek lepárlásának támogatása – intézkedésekre beérkezett kérelmek alapján odaítélt támogatások kifizetését.

Otthoni topüzemmódra váltott a SAECO 

Új gépcsaládot dobott piacra az olasz kávéscég, ráadásul „színre léptek” a háttérből a szakértő csapatból hárman is – velük, vagyis az ő arcukkal reklámozzák mostantól azt az új kávégépcsaládot, amelyet a cég fejlesztői az otthoni kávézás szerelmeseinek álmodtak és hoztak létre.

Szállodai, éttermi fejlesztések, hitelfelvétel, legújabb konyhatechnológiák 

Szakmai programunk következő állomása, az októberi Vendég ß Hotel Business Klub helyszínéül a klasszikusan elegáns Hemingway étterem szolgált a budai Feneketlen-tó partján egy kellemes, későnyarat időző napsütéses hétfő délelőtt, október 21-én.

Sztárok és szakácsok a METRO-ban 

Különleges gasztronómiai rendezvénynek adott otthont a budaörsi METRO Áruházhoz tartozó professzionális tankonyha, a nagyáruház szomszédságában lévő METRO Vevőakadémia – amely egyúttal kiváló rendezvényhelyszínül is szolgál - október 24-én, csütörtökön, a déli órákban.

Hamarosan újra Kézműves Magyar Ízek Vására 

Különleges és egyedülálló koncepcióval készülnek a 6. Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői: terítéken a Magyarországon megtalálható vadak és a magyar halfajták lesznek. November 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében 180 kiállító várja majd a látogatókat. A mostani rendezvény alkalmából egy 30 termelőből álló nem mindennapi szabadtéri vásárt is berendeznek a szervezők, ahol a húskészítmények mellett vad és hal különlegességeket is vásárolhatnak az érdeklődők.

Újabb üzletet nyitna Budapesten a Starbucks? 

A nol.hu-n piaci forrásból származó értesülésre hivatkozva az olvasható, miszerint újabb üzletet nyitna Budapesten a Starbucks. Tudni vélik: a kávézóóriás itteni üzemeltetője, az AmRest előrehaladott tárgyalásokat folytat az Allee bevásárlóközponttal. (nol.hu összeállítás)

Minimáláras lesz az alkohol Írországban 

(MTI) - A fiatalkorúak túlzott alkoholfogyasztásának visszaszorítását szeretné elérni az ír kormány azzal a keddi döntésével, amely minimálárat szabna az alkoholtermékeknek.

November 14-én szakmai klubdélután 

„Alapvető változások a franchise rendszerek jogi szabályozásában” témában, november 14-én klubdélutánt rendez a Magyar Franchise Szövetség. Minden, a franchise szakma iránt érdeklődő, vállalkozni vágyó látogatót, cégvezetőt, jogi képviselőt szeretettel várnak az eseményre.

Az első pénztárgép bukta... 

Visszaadta működési engedélyét az Orosházától mintegy 20 kilométerre található Kiscsákó egyetlen boltját, valamint italboltját üzemeltető vállalkozó, mert nem tudta vállalni az online pénztárgépek beszerzését – adta hírül a Beol.hu.

A magyar gasztronómia különlegességeiről ír a német sajtó 

„Bor, szarvasgomba, tradíciók” címmel jelent meg cikk 2013. szeptember 21-22-én a Hamburger Abendblatt hétvégi számának utazás rovatában.

Eredményes harmadik negyedév az Accornál 

Stabil, összehasonlítható adatok alapján kalkulált 3,8%-os bevételnövekedést jegyeztek az Accornál a harmadik negyedévben. Az egész éves EBIT eredmény (kamat és adózás előtti eredmény) 510 és 530 millió euró között várható.

Csabai Kolbászfesztivál csütörtöktől 

(MTI) - Csütörtökön nyílik a 17. Csabai Kolbászfesztivál. A négynapos gasztronómiai és kulturális rendezvénysorozatra több tízezer látogatót várnak Békéscsabára a rendezők.

Étterem is lesz az új Rudas-szárnyban 

(MTI) - Indul a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának, az egykori palackozó üzemnek a rekonstrukciója, a közel egymilliárd forint összköltségű beruházás várhatóan jövő szeptemberre készül el - közölte a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel.

Személyre szabott ajánlatokkal erősít a Pizza Hut 

Az étteremlánc személyre szabott ajánlatokkal kívánja erősíteni a digitális értékesítést- ennek érdekében közelebb hozná analitikai tevékenységét és mobil platformjait.

Hungarikumtörvény a magyarság értékeinek védelméért 

Az Országgyűlés által több mint egy éve ellenszavazat nélkül elfogadott hungarikumtörvény olyan egyedülálló jogszabály, amely garantálja a magyarság csúcsteljesítményeinek, értékeinek védelmét - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter szombaton Csepelen.

A legjobb reggelik 

Hétfőn adtuk át a Vendég & Hotel és a RAUCH több hónapon át tartó, közös promóciós játékának díjait, melyet "Mutasd a reggelidet megmondom ki vagy" címmel szerveztünk.

A Nyugat-Dunántúlon indul a termálszezon 

A Pannon Termál Klaszter Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága jubileumi eseményre, a 10. Termál Szezonnyitó ünnepségre hívta meg tagjait október 18-án. 

Sikeres a heavy metal sör 

A Robinsons sörgyár bejelentette, hogy több mint egymillió korsónyi Iron Maiden sört már exportáltak a világ minden pontjára.

Vissza a gyökerekhez 

A 130 éve született gasztronagyság, Gundel Károly nyitotta meg október 18-án azt a bemutatót, amelynek során legújabb szakácskönyvét mutatták be legkedvesebb helyén, a városligeti Gundel Étteremben. 

A turizmussal kapcsolatos javaslatokat várja a minisztérium 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar turizmus versenyképességének javítására vonatkozó javaslatokat a [email protected] e-mail címre várja. A beérkező fejlesztési javaslatokat, igényeket a tárca figyelembe kívánja venni a 2014-20-as évekre szóló fejlesztéspolitikai irányelvek kidolgozásakor
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!