Ro_friss cikkek
Új értékesítési és marketingigazgatót nevezett ki a szállodavállalat
Ianic Menard az Accor Magyarország Értékesitési, Disztribúciós és Marketing Igazgatója, az Accor Csoport belső mobilitási lehetőségeit megragadva májustól Ázsiában folytatja karrierjét.
Válságban született
Egyéves születésnapját ünnepli a 2012 tavaszán alakult Horeca Marketing Klub, az a vendégszerzés, vendégkezelés és üzemeltetés/gazdálkodás hatékonyság területén tevékenykedő szakmai cég, amellyel mi is együttműködünk.
Danubius Hölgyklubot tartottak a Gellértben
NŐ-nek lenni kihívás, lehetőség és teljesség. Harmóniánk eléréséhez és megéléséhez szükségünk van tapasztalatokra, kapcsolatokra és eseményekre, amelyek rólunk és nekünk szólnak, értünk történnek.
Új divat a kávézóban
Michael Breach egy lépéssel előrébb jár barista kollégáinál, igazi műalkotásokat készít tejhabból a kávékhoz - írja a Hír.ma.
Megújult a Danubius Hotels weboldala
Elkészült a Danubius Hotels új, nemzetközi weboldala.
Elkapkodták az elefánttrágyás sört
(MTI) - Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A svájci nevű, ám japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci premierjén.
Dánia eltörli az üdítőital-adót
(MTI) - Dánia eltörli az üdítőitalokra kivetett különadót, a dán kormány várakozási szerint az intézkedéssel az országban új munkahelyek jöhetnek létre és fellendülhet a gazdasági növekedés - közölte az Európai Alkoholmentes Italgyártók Szövetsége (UNESDA) kedden az MTI-vel.
Turistaadó bevezetését javasolja a városvezetés
(MTI) - Turistaadó bevezetését javasolja a berlini városvezetés, az idegenforgalmi különadót a tervek szerint júliustól kell majd megfizetni.
A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált
(MTI) - A fővárosi Császár fürdő Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.
A triatlont népszerűsíti a Fornetti
Megállapodást írt alá a Fornetti és a Magyar Triatlon Szövetség.
Birskörte pálinka lett a legjobb az idén
(MTI) - Birskörte pálinka nyerte el 2013-ban a Magyarország legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán. A zsűri a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki az országos pálinkaverseny eredményét.
Átadták a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontot
(MTI) - Átadták Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark látogatóközpontját, amelyet április 22-én a Föld Napján nyitnak meg a nagyközönség előtt.
Sztrájkolnak a dunaszerdahelyi vendéglősök?
Bizonyos vendéglátóipari egységek üzemeltetői úgy látják, a város vezetése nem veszi figyelembe nézőpontjukat a nyitvatartásról szóló általános érvényű rendelet megalkotásánál. Hogy az álláspontjaikat közelítsék korábban már szerveztek egy lakossági fórumot, miután a képviselő-testület februári ülésén nem született döntés a nyitva tartásról - írja a parameter.sk.
Óbuda napján nyílik meg a Krúdy-negyed
(MTI) - Óbuda napján, május 4-én nyílik meg az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert és Étterem összefogásával létrejövő Krúdy-negyed, hozzájárulva az óbudai Krúdy-év eseményeihez.
IttJártam.hu
Elindult az IttJártam.hu étterem- és szállásértékelő portál, melynek célja, fórumot biztosítani azoknak, akik véleményt akarnak mondani az általuk kipróbált éttermi szolgáltatásokról és szálláshelyekről, ezáltal segítséget nyújtva a választáshoz a potenciális új érdeklődőknek.
Indul az Élesztő
Jó, hogy a Főzdefeszt óta van saját hazai sörforradalmunk, de milyen forradalom az, amelyiknek egy erődített bázisa sincsen? Az illegalitás nehéz évei után megtaláltuk az erődöt, amire kitűzhetjük a zászlót: itt az ÉLESZTŐ, a magyar kézműves sör első romkocsmája, végtelen mennyiségben,minőségben és változatban folyó válogatott sörökkel, minőségi kultúrával, forradalmi gasztronómiával!
Újabb 21 szállodán ragyog a csillag
Újabb 21 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 321-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.
Készül az idei Balatoncard – Balaton Turizmus Kártya
2013. május közepén jelenik meg az új Balatoncard.
A gasztronómia mesteravató ünnepe
Az immár 1800 fős tagsággal rendelkező Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) legrangosabb éves eseményére, az idei Mestervacsorára egy nap leforgása alatt elfogytak a résztvevői jegyek. Tizenegy mestert avattak ezúttal Tatán, a Hotel Gottwald Wellness & Spa-ban tartott vacsora után, igaz, az éjszakai avató örömébe némi üröm is került – egy szomorú hír kapcsán…
Időpont változás
Időpont változás
Etnofolk találkozó és konferencia a Néprajztudományi Intézetben
(MTI) - Az Etnofolk program keretében csütörtökön partneri találkozót, pénteken konferenciát rendeznek a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont (MTA BTK) Néprajztudományi Intézetében.
Együttműködési megállapodás született a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével
A Turizmus Trend és a Vendég & Hotel kiadója, a Professional Publishing Hungary (PPH) Kft. a napokban széles körű együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével (MSZÉSZ).
Tragikus évet zárt a hazai konferenciaturizmus
Elpártoltak tavaly a nemzetközi kongresszusok Magyarországtól, derül ki a Világgazdaság írásából, amely a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) által nem publikált legfrissebb statisztika alapján készült.
Sztárok főztek az ARAZban
Április 17-én sztárok csillogtatták meg gasztronómiai tudásukat a Continental Hotel Budapest éttermében, ahol az is kiderült, mi a tökletes rizottó titka.
Vodka - tejből...
Bár a vodka szigorúan gabonából vagy burgonyából (hagyományos orosz recept szerint árpából) készülő párlat, egy brit feltaláló bemutatta a világ első tejből készített vodkáját - írja az Index.
Török kürtőskalácsos nyílt Berlinben
A nyugat-berlini Kurfürstendamm metróállomás aluljárójában nyílt büfé a Makara nevű török hálózat első külföldi tagja. A 2011-ben alapított láncnak Isztambulban és több más török nagyvárosban összesen harminc tagja van. Ismertségét nagyban növeli egy marketingfogás: a Kuzey Güney (Kelet-Nyugat) című szappanopera egy szereplője is egy Makara-büfében dolgozik.
Egy szál virág Jakó Lajosnak
Régóta tudtuk, hogy az egészsége már nem a régi, tavaly szerepelt is lapunk „Cukros cukrászok” című összeállításában, ahol egyébként bevallotta, hogy néha egy-egy islernek, linzerkarikának vagy saját készítésű macskanyelvnek nem tud a betegsége kiderülése óta sem ellenállni.
Új marketingvezető a Four Seasonsben
A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest új marketingigazgatójává Fouad Shafikot nevezték ki, aki valódi veteránnak számít az ágazatban, közölte a szálloda.
Több mint egy ebéd
Jótékonysági akciót indított az V. kerületi önkormányzat helyi éttermek bevonásával. A kezdeményezés lényege, hogy a vendéglátóegységek nagycsaládosokat látnak vendégül egy-egy hétvégi ebédre.
Átadták az Év Terméke Díjakat
(MTI) - A fogyasztók értékelése alapján választották ki azt a 12 terméket, amelyek az idén elnyerték az Év Terméke díjat - tájékoztatta a versenyt szervező Product of the Year Kft. az MTI-t.
Segít a Szentkirályi is
Segít a Szentkirályi is
Történelmi sörrészvény bukkant fel a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klubon
Háború előtti sörös témájú képeslapok, egy történelmi Dreher részvény felbukkanása és néhány nemzetközi újdonság keltette fel leginkább a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub kiállítóinak és látogatóinak érdeklődését a napokban rendezett találkozón.
Kóstoló tömegek, csillogó poharak
Aki az elmúlt évben topgasztronómiai rendezvényekre látogatott, sokszor találkozhatott a Miele Professional Pohárcserélő Pontjával, ahol, ha szánt rá egy percet, meg is várhatta, amíg poharát ragyogó tisztára mosogatja az erre a célra kifejlesztett készülék.
A hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei
A hungarikumok olyan sajátos teljesítmények, amelyek a magyar nemzet 1100 éves Kárpát-medencei történetéhez kapcsolódnak, fontos, hogy megismerjük őket, védelmezzük, és velünk legyenek a mindennapokban is – hangsúlyozta a „Hungarikumok a Parlamentben” címmel szombaton tartott eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke.
Távozik a Burger King vezére
A Burger King éléről a ketchupjairól méltán híres Heinzhez távozik Bernardo Hees vezérigazgató - adta hírül az investor.hu. A híres befektetési guru, Warren Buffett cége által bekebelezett Heinz, ezzel egy igazi "nagyágyút" igazolt le, aki az utóbbi években sikeresen megújította a Burger Kinget, ami így méltó ellenfelévé vált a nagy rivális McDonald's-nak.
FB-n a BK
FB-n a BK
Az olcsó budapesti szállodákat keresik a turisták
Átalakul a Magyarországra érkező utazóközönség szerkezete. A Malév csődje és a fapados légitársaságok térnyerésének hatására az országba érkező turisták száma emelkedik, ám csökkent a több vendégéjszakát itt töltők aránya - írja az atv.hu.
Új tanúsítvány a legjobb hazai élelmiszereknek
Jön az Arany Szalag!
A Starbucks is ad felfüggesztett kávét
A Starbucks is csatlakozik a hirtelen népszerű kezdeményezéshez, a felfüggesztett kávék mozgalmához.
Áprilisban is folytatódik a Business Klub
Áprilisban is folytatódik a Business Klub, a Vendég & Hotel nagysikerű szakmai programja. A hazai vendéglátó és szállodai szakma képviselőit ezúttal a most száz éves fennállását ünneplő Radisson Blu Béke Hotelbe invitáljuk, ahol egy gasztronómiai világszenzációt is megismerhetünk: megtudjuk, mi az a Brain Food.
Több sört iszik a magyar
Bár a válság tart, a hazai sörfogyasztásban ennek ellenére kismértékű növekedést regisztráltak 2012-ben az előző évhez képest – derül ki a Magyar Sörszövetség (MSSZ) éves jelentéséből, amelyről évértékelő sajtótájékoztató keretében számolt be a sörösök érdekképviseleti szervezete.
Megnövekedett érdeklődés a magyar termék nonprofit kft. védjegyei iránt
Az idén 7 éves „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. alapításkor 13 cég összefogásával alakult, mára több mint 80 vállalat csatlakozott. A dinamikus növekedés is igazolja, hogy az elmúlt évek során befektetett energia megtérülni látszik, hiszen a Magyar Termék tanúsító védjegy a legelismertebb eredetjelöléssé vált hazánkban.
Horváth Gergely az Európai Turisztikai Bizottság alelnöke lett
Április 11-én Dublinban tartotta 84. közgyűlését a 33 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC). A közgyűlés fő napirendi pontja a szervezet elnökének és alelnökeinek újraválasztása volt. A következő három évre az ETC új elnökének Manuel Butler urat, a spanyol turisztikai marketingszervezet (Tourspain) vezérigazgatóját választották. A szervezet egyik alelnöke Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, a másik alelnök pedig Marios Hannides úr, a ciprusi turisztikai szervezet vezetője lett. Az ETC fő célja Európa mint turisztikai desztináció promóciója a tengerentúli küldőpiacokon.
Nehéz évkezdet a vidéki szállodákban
Nehéz évkezdet a vidéki szállodákban
Magyar projekt nyerte az amerikai innovációs versenyt
A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University közép-kelet és dél-kelet európai innovációs versenyének döntőjében két győztest hirdettek: Juháasz Mártont Magyarországról és Aleksandra Orchowska-t Lengyelországból.
Sajtfesztivál a Belvárosban
(MTI) - Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren.
Gourmet Fesztivál - Középpontban a gulyás
(MTI) - Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz.
Megnyílt a Mini Magyarország
Hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence mértani középpontjában április 10-én megnyílt az ország legújabb látványossága, a szarvasi Mini Magyarország. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató makettpark Szarvas eddigi történetnek egyik legnagyobb magánerős turisztikai attrakció-fejlesztése, amely mintegy 70 millió forintos beruházással készült.