Új értékesítési és marketingigazgatót nevezett ki a szállodavállalat

Új értékesítési és marketingigazgatót nevezett ki a szállodavállalat 

Ianic Menard az Accor Magyarország Értékesitési, Disztribúciós és Marketing Igazgatója, az Accor Csoport belső mobilitási lehetőségeit megragadva májustól Ázsiában folytatja karrierjét.
Válságban született

Válságban született 

Egyéves születésnapját ünnepli a 2012 tavaszán alakult Horeca Marketing Klub, az a vendégszerzés, vendégkezelés és üzemeltetés/gazdálkodás hatékonyság területén tevékenykedő szakmai cég, amellyel mi is együttműködünk. 

Danubius Hölgyklubot tartottak a Gellértben 

NŐ-nek lenni kihívás, lehetőség és teljesség. Harmóniánk eléréséhez és megéléséhez szükségünk van tapasztalatokra, kapcsolatokra és eseményekre, amelyek rólunk és nekünk szólnak, értünk történnek.

Új divat a kávézóban 

Michael Breach egy lépéssel előrébb jár barista kollégáinál, igazi műalkotásokat készít tejhabból a kávékhoz - írja a Hír.ma.
Megújult a Danubius Hotels weboldala

Megújult a Danubius Hotels weboldala 

Elkészült a Danubius Hotels új, nemzetközi weboldala.

Elkapkodták az elefánttrágyás sört 

(MTI) - Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A svájci nevű, ám japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci premierjén.

Dánia eltörli az üdítőital-adót 

(MTI) - Dánia eltörli az üdítőitalokra kivetett különadót, a dán kormány várakozási szerint az intézkedéssel az országban új munkahelyek jöhetnek létre és fellendülhet a gazdasági növekedés - közölte az Európai Alkoholmentes Italgyártók Szövetsége (UNESDA) kedden az MTI-vel.

Turistaadó bevezetését javasolja a városvezetés 

(MTI) - Turistaadó bevezetését javasolja a berlini városvezetés, az idegenforgalmi különadót a tervek szerint júliustól kell majd megfizetni.

A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált 

(MTI) - A fővárosi Császár fürdő Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók.

A triatlont népszerűsíti a Fornetti 

Megállapodást írt alá a Fornetti és a Magyar Triatlon Szövetség.

Birskörte pálinka lett a legjobb az idén 

(MTI) - Birskörte pálinka nyerte el 2013-ban a Magyarország legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán. A zsűri a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki az országos pálinkaverseny eredményét.

Átadták a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontot 

(MTI) - Átadták Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark látogatóközpontját, amelyet április 22-én a Föld Napján nyitnak meg a nagyközönség előtt.

Sztrájkolnak a dunaszerdahelyi vendéglősök? 

Bizonyos vendéglátóipari egységek üzemeltetői úgy látják, a város vezetése nem veszi figyelembe nézőpontjukat a nyitvatartásról szóló általános érvényű rendelet megalkotásánál. Hogy az álláspontjaikat közelítsék korábban már szerveztek egy lakossági fórumot, miután a képviselő-testület februári ülésén nem született döntés a nyitva tartásról - írja a parameter.sk.

Óbuda napján nyílik meg a Krúdy-negyed 

(MTI) - Óbuda napján, május 4-én nyílik meg az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert és Étterem összefogásával létrejövő Krúdy-negyed, hozzájárulva az óbudai Krúdy-év eseményeihez.

IttJártam.hu 

Elindult az IttJártam.hu étterem- és szállásértékelő portál, melynek célja, fórumot biztosítani azoknak, akik véleményt akarnak mondani az általuk kipróbált éttermi szolgáltatásokról és szálláshelyekről, ezáltal segítséget nyújtva a választáshoz a potenciális új érdeklődőknek.

Indul az Élesztő 

Jó, hogy a Főzdefeszt óta van saját hazai sörforradalmunk, de milyen forradalom az, amelyiknek egy erődített bázisa sincsen? Az illegalitás nehéz évei után megtaláltuk az erődöt, amire kitűzhetjük a zászlót: itt az ÉLESZTŐ, a magyar kézműves sör első romkocsmája, végtelen mennyiségben,minőségben és változatban folyó válogatott sörökkel, minőségi kultúrával, forradalmi gasztronómiával!

Újabb 21 szállodán ragyog a csillag 

Újabb 21 szálloda minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága s ezzel 321-re emelkedett a csillagok használatára jogosult magyar hotelek száma.

Készül az idei Balatoncard – Balaton Turizmus Kártya 

2013. május közepén jelenik meg az új Balatoncard.

A gasztronómia mesteravató ünnepe 

Az immár 1800 fős tagsággal rendelkező Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) legrangosabb éves eseményére, az idei Mestervacsorára egy nap leforgása alatt elfogytak a résztvevői jegyek. Tizenegy mestert avattak ezúttal Tatán, a Hotel Gottwald Wellness & Spa-ban tartott vacsora után, igaz, az éjszakai avató örömébe némi üröm is került – egy szomorú hír kapcsán…

Időpont változás 

Időpont változás

Etnofolk találkozó és konferencia a Néprajztudományi Intézetben 

(MTI) - Az Etnofolk program keretében csütörtökön partneri találkozót, pénteken konferenciát rendeznek a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont (MTA BTK) Néprajztudományi Intézetében.

Együttműködési megállapodás született a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével 

A Turizmus Trend és a Vendég & Hotel kiadója, a Professional Publishing Hungary (PPH) Kft. a napokban széles körű együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével (MSZÉSZ).

Tragikus évet zárt a hazai konferenciaturizmus 

Elpártoltak tavaly a nemzetközi kongresszusok Magyarországtól, derül ki a Világgazdaság írásából, amely a Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) által nem publikált legfrissebb statisztika alapján készült.

Sztárok főztek az ARAZban 

Április 17-én sztárok csillogtatták meg gasztronómiai tudásukat a Continental Hotel Budapest éttermében, ahol az is kiderült, mi a tökletes rizottó titka. 

Vodka - tejből... 

Bár a vodka szigorúan gabonából vagy burgonyából (hagyományos orosz recept szerint árpából) készülő párlat, egy brit feltaláló bemutatta a világ első tejből készített vodkáját - írja az Index.

Török kürtőskalácsos nyílt Berlinben 

A nyugat-berlini Kurfürstendamm metróállomás aluljárójában nyílt büfé a Makara nevű török hálózat első külföldi tagja. A 2011-ben alapított láncnak Isztambulban és több más török nagyvárosban összesen harminc tagja van. Ismertségét nagyban növeli egy marketingfogás: a Kuzey Güney (Kelet-Nyugat) című szappanopera egy szereplője is egy Makara-büfében dolgozik.

Egy szál virág Jakó Lajosnak 

Régóta tudtuk, hogy az egészsége már nem a régi, tavaly szerepelt is lapunk „Cukros cukrászok” című összeállításában, ahol egyébként bevallotta, hogy néha egy-egy islernek, linzerkarikának vagy saját készítésű macskanyelvnek nem tud a betegsége kiderülése óta sem ellenállni. 

Új marketingvezető a Four Seasonsben 

A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest új marketingigazgatójává Fouad Shafikot nevezték ki, aki valódi veteránnak számít az ágazatban, közölte a szálloda.

Több mint egy ebéd 

Jótékonysági akciót indított az V. kerületi önkormányzat helyi éttermek bevonásával. A kezdeményezés lényege, hogy a vendéglátóegységek nagycsaládosokat látnak vendégül egy-egy hétvégi ebédre.

Átadták az Év Terméke Díjakat 

(MTI) - A fogyasztók értékelése alapján választották ki azt a 12 terméket, amelyek az idén elnyerték az Év Terméke díjat - tájékoztatta a versenyt szervező Product of the Year Kft. az MTI-t.

Segít a Szentkirályi is 

Segít a Szentkirályi is

Történelmi sörrészvény bukkant fel a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klubon 

Háború előtti sörös témájú képeslapok, egy történelmi Dreher részvény felbukkanása és néhány nemzetközi újdonság keltette fel leginkább a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub kiállítóinak és látogatóinak érdeklődését a napokban rendezett találkozón.

Kóstoló tömegek, csillogó poharak 

Aki az elmúlt évben topgasztronómiai rendezvényekre látogatott, sokszor találkozhatott a Miele Professional Pohárcserélő Pontjával, ahol, ha szánt rá egy percet, meg is várhatta, amíg poharát ragyogó tisztára mosogatja az erre a célra kifejlesztett készülék.

A hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei 

A hungarikumok olyan sajátos teljesítmények, amelyek a magyar nemzet 1100 éves Kárpát-medencei történetéhez kapcsolódnak, fontos, hogy megismerjük őket, védelmezzük, és velünk legyenek a mindennapokban is – hangsúlyozta a „Hungarikumok a Parlamentben” címmel szombaton tartott eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke.

Távozik a Burger King vezére 

A Burger King éléről a ketchupjairól méltán híres Heinzhez távozik Bernardo Hees vezérigazgató - adta hírül az investor.hu. A híres befektetési guru, Warren Buffett cége által bekebelezett Heinz, ezzel egy igazi "nagyágyút" igazolt le, aki az utóbbi években sikeresen megújította a Burger Kinget, ami így méltó ellenfelévé vált a nagy rivális McDonald's-nak.

FB-n a BK 

FB-n a BK

Az olcsó budapesti szállodákat keresik a turisták 

Átalakul a Magyarországra érkező utazóközönség szerkezete. A Malév csődje és a fapados légitársaságok térnyerésének hatására az országba érkező turisták száma emelkedik, ám csökkent a több vendégéjszakát itt töltők aránya - írja az atv.hu.

Új tanúsítvány a legjobb hazai élelmiszereknek 

Jön az Arany Szalag!

A Starbucks is ad felfüggesztett kávét 

A Starbucks is csatlakozik a hirtelen népszerű kezdeményezéshez, a felfüggesztett kávék mozgalmához.

Áprilisban is folytatódik a Business Klub 

Áprilisban is folytatódik a Business Klub, a Vendég & Hotel nagysikerű szakmai programja. A hazai vendéglátó és szállodai szakma képviselőit ezúttal a most száz éves fennállását ünneplő Radisson Blu Béke Hotelbe invitáljuk, ahol egy gasztronómiai világszenzációt is megismerhetünk: megtudjuk, mi az a Brain Food.

Több sört iszik a magyar 

Bár a válság tart, a hazai sörfogyasztásban ennek ellenére kismértékű növekedést regisztráltak 2012-ben az előző évhez képest – derül ki a Magyar Sörszövetség (MSSZ) éves jelentéséből, amelyről évértékelő sajtótájékoztató keretében számolt be a sörösök érdekképviseleti szervezete.

Megnövekedett érdeklődés a magyar termék nonprofit kft. védjegyei iránt 

Az idén 7 éves „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. alapításkor 13 cég összefogásával alakult, mára több mint 80 vállalat csatlakozott. A dinamikus növekedés is igazolja, hogy az elmúlt évek során befektetett energia megtérülni látszik, hiszen a Magyar Termék tanúsító védjegy a legelismertebb eredetjelöléssé vált hazánkban.

Horváth Gergely az Európai Turisztikai Bizottság alelnöke lett 

Április 11-én Dublinban tartotta 84. közgyűlését a 33 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC). A közgyűlés fő napirendi pontja a szervezet elnökének és alelnökeinek újraválasztása volt. A következő három évre az ETC új elnökének Manuel Butler urat, a spanyol turisztikai marketingszervezet (Tourspain) vezérigazgatóját választották. A szervezet egyik alelnöke Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, a másik alelnök pedig Marios Hannides úr, a ciprusi turisztikai szervezet vezetője lett. Az ETC fő célja Európa mint turisztikai desztináció promóciója a tengerentúli küldőpiacokon.

Nehéz évkezdet a vidéki szállodákban 

Nehéz évkezdet a vidéki szállodákban

Magyar projekt nyerte az amerikai innovációs versenyt 

A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University közép-kelet és dél-kelet európai innovációs versenyének döntőjében két győztest hirdettek: Juháasz Mártont Magyarországról és Aleksandra Orchowska-t Lengyelországból.

Sajtfesztivál a Belvárosban 

(MTI) - Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren.

Gourmet Fesztivál - Középpontban a gulyás 

(MTI) - Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz.

Megnyílt a Mini Magyarország 

Hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence mértani középpontjában április 10-én megnyílt az ország legújabb látványossága, a szarvasi Mini Magyarország. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató makettpark Szarvas eddigi történetnek egyik legnagyobb magánerős turisztikai attrakció-fejlesztése, amely mintegy 70 millió forintos beruházással készült.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!