Szeptember, Vár, Borfesztivál

Szeptember 7-10-ig tart nyitva Európa legszebb helyszínén, a Budai Várban, a Budapest Borfesztivál.

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben a Budapest Borfesztivál a Budai Várban, ahol a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát.  

Újdonság lesz, hogy idén limitált mennyiségű, egyedi grafikával készült exkluzív poharakkal (2017 darabos limitált mennyiségben) várják a vendégeket.

Fontos szakmai és borimádó amatőröknek szóló kísérő program lesz idén is a Boregyetem, amelynek során a kétnapos előadás- és kóstolósorozat a leginkább aktuális borászati témákat érinti. A programot szeptember 4-én és 5-én tartják a MOM Kulturális Központban.

1. NAP PROGRAMJA

Borértékelések útvesztőjében  

VinAgora Nemzetközi Borverseny Előadó: Zilai Zoltán igazgató - VinAgora Nemzetközi Borverseny, Budapest Borfesztivál elnök - Magyar Bor Akadémia

WineFlow Előadó: Németh Richárd borblogger

Borpiac és borfogyasztási szokások Előadó: Romsics László ügyvezető igazgató - Csányi Pincészet

2. NAP PROGRAMJA

Vendégország: Chile

Chile a világ 5. legnagyobb borexportáló országa, míg bortermelése a 7. legnagyobb. Egy délután kevés, hogy mindent megtudjon a dél-amerikai ország bortermeléséről, borvidékeiről, de ismereteit biztosan bővíteni tudjuk az előadások során. A 26. Budapest Borfesztivál vendégországának standjainál a fesztivál ideje alatt még jobban megismerkedhet az ország boraival.

Chile bortermelésének bemutatása - Európai Export Manager előadása - az ország borainak áttekintése - borkészítési eljárások - borvidékek sajátosságai - bor exportálása

Borok kóstolása A kóstolást levezeti Dr. Kosárka József borszakíró, nemzetközi borbíra, Magyarország korábbi chilei nagykövete

Forrás: Budapest Borfesztivál / Vendég & Hotel


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.