hirdetés

Food truck egy elit étteremben?

Igen, valóban van ilyen. Éspedig Bécsben. Egy étterem, ahol a mozgóárus nem járja az utcát, hanem egy helyben áll. Egyedülálló kezdeményezés a városban, food-truck zárt térben. Szokatlan az ilyesmi ezen a környéken. A konyháját ráadásul nem is akárki, hanem egy gourmetszakács viszi.

hirdetés

Bécs központjában, a Dorotheergassén található Blue Mustrad az egyik legrégebbi bár. Nagy a renoméja, remek a konyhája, a világ több ízét az asztalra varázsolja. Már a dizájnja is rendhagyó, 600 itáliai villanykörte tölti be fénnyel a teret, a bárpult mögötti impozáns gótikus ívek díszelegnek, keleties hangulatot kölcsönözve az étteremnek. Otthonosan érzi magát az ember ebben a meglepő és elegáns miliőben. Szóval épp ide, ebbe az elit lokálba, annak is az előterébe álmodta meg a tulajdonos e különleges kombót.

A lakókocsi, a truck nem hat zavaróan, olyan, mintha mindig itt állt volna, holott valóban új keletű találmány a városban. Igazi nagy előnye, hogy télen, nyáron üzemel, és könnyen megtalálja az ember. De nem csak ez az egyetlen szokatlan dolog, az is rendhagyó, hogy a látszatra egyszerű konyhában valódi ínyenc falatok, gourmet ételek készülnek. Itt kérem, semmi sem hagyományos. Sem a hely, sem a séf, sem a menü. Akkor vegyük sorra, mi benne a menő.

Először is a séf, akit szólíthatunk Molnár Gáborként. Aki bejárta a fél világot, otthon és külföldön tanulta a szakmát, ellesett mindent, amit csak lehetett, ráadásul a legmenőbb helyeken, Münchentől Párizson át, még Svájcban is mélyítette tudását, de hogy még nagyobbat mondjunk, részt vett és hazánkat képviselte egykor Lyonban a Bocuse d`Oron. Tőle ne várjunk átlagos, semmitmondó ételeket, hiszen a név, a renomé kötelez. Ahogy mondja, kihívás volt számára ez a konyha. A benti étterembe jelentkezett, de elkésett, mert ott nemrégiben stábot cseréltek.

A bártulajdonos azonban szimatot fogott, nem hagyta elmenni a magyar szakácsot, megkérte gondolja át, talán vinné-e a truck street-foodos konyháját. Ez ám az igazi kihívás. Gábornak nemcsak a Bécsben nagyon menő menü volt új, de az is érdekesnek tűnt, hogy közvetlenül csekkolhatja, a vendégek arcán rögtön látja, miként reagálnak az újításaira. Abból pedig akad bőven, mert semmi sem az, aminek látszik, vagy legalábbis olyan rafinált módon készül, hogy nemcsak enni, de a kulisszatitkokat megtudni is érdekfeszítő élmény.

becsifekete.hu

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk